Vonku je ticho ako pred burkou, silny vietor prihnal mraky zo severu. Ziadny ukryt nieje poblizku a ja musim celit zhorsujucemu sa pocasiu.

Vietor sa dviha a fuka coraz silnejsie, a co je horsie mracna sa sfarbili do temna. Na vrchole kopca caka sibenica, vietor sa pohrava z lanom ktore z nej visi, v tom sa ozve moutny rachot blesku ktory udrel poblizku.

Svistanie vetra je neznesitelne, podoba sa na ubohe vykriky ludi pohtenych moralnym bahnom.

V tom udrel dasi blesk a spustil sa kysly dazd ktory ma korozivne ucinky na okolitu prirodu. Nemam kam ujst a ukryt uz ani pravdupovediac nehladam, je mi jedno ze zmoknem. Vystupil som na kopec a podisiel blizsie k sibenici a v tom svistani vetra som zacul vykriky. obzrel som sa a zbadal luku plnu mrtvych tiel ktore na tejto sibenici odvisli.

Kat sa blizi spolu z dalsim bleskom, a nic nenaznacuje zmene pocasia.
vlaci za sebou sekeru zaspinenu od krvi a cez plece ma prehodene nove lano na sibenicu. rozprsalo sa..z lava vedu dalsieho obvineneho... sudca cita rozsudok....

Odsudili ho na trest useknutia hlavy a kat si uz prebrusuje svoju sekeru, a zoskrabava z nej starsiu zaschnutu krv... obvineny je postaveny pred klat obleceny v modrych osuchanych nohaviciach a v otrhanej koseli, ne aby bol socialny pripad ale to hlavne koli tomu ze pred smrtou si je kazdy rovny...

Katove oci su uplne ako zo skla... lesknu sa v svetelnej ozvene bleskov.

pristulil k obvinenemu a hlavu mu polozil na klad. nadych vydych a zatal sekerou do krku obvineneho no neustedril mu este smrtelnu ranu.

Zatal druhykrat, krv sa zacala valit z ciev obvineneho az vytvorila akysi pseudopotocik ktory stekal k ostatnym telam ktore uz kat stihol poslat na druhy svet.
telo sa zosmyklo no este sa zmietalo v poslednych krcoch na zemi pri popravisku...

Kat ho skopol dole kopcom k ostatnym do udolia mrtvych. V tom sa ozval este mohutnejsi blesk, az sa obloha rozjasnila pomaly po obzor. Ohen zachvatil udolie mrtvych, no ich stratene duse ktore odisli predcasne tu zostali. Zostali tu uveznene na vzdy a nikdy uz nenajdu pokoj.

Kat odchazda z popraviska z pocitom dobre odvedenej prace, ved dnes uz svojou sekerou poslal na druhy svet siestich nancihodnikov.

 Záchod
Komentuj
Napíš svoj komentár