___Údajne nám je čo závidieť. Učenie je nič v porovnaní so stresom, ktorý nás čaká, keď nastúpime do roboty a založíme si rodinu. Môžeme sa flákať a behať s deckami po vonku. Máme povolené robiť vylomeniny, lebo sme ešte nedospeli do veku, keď sa budeme musieť správať seriózne. A v skutočnosti vlastne ani nemáme žiadne povinnosti.
___Škoda je, že si to myslí každý okrem nás, študentov. Stres máme. A je ho hojne. Písomky z chémie alebo dejepisu nie sú žiadna prechádzka ružovou záhradou. Učenia je tiež dostatok, ba priam prebytok. Ničenie našich mozgov dôkladným štúdiom na nás zanecháva badateľné i v niektorých krajných prípadoch dokonca aj hmatateľné defekty. Sme vyčerpaní, čo spôsobuje, že ani nemáme chuť ísť sa opičiť von.
___Túžime stať sa dospelými, keď jediná osoba, ktorá nás bude naozaj vytáčať, bude náš šéf... A deti? Deti, ktoré sa budú podobať na nás? Tie prídu do úvahy až potom... po tom, keď my sa staneme šéfmi. Dospelí chcú byť deťmi. Určite by ten čas využili teraz lepšie. Menej by sa zaoberali v podstate nepodstatnými vecami. Viac by si užívali nekoordinovanú slobodu a určite by prestali snívať o dospelosti.
___Jedna predstava je viac utopistická ako druhá. Len máloktorí jedinci druhu Homo sapiens sapiens niekedy dosiahnú úplnú spokojnosť s tým, čo už majú. Je to choroba, ktorou trpí takmer celá postindustriálna spoločnosť.
___Možno jediným riešením by bolo, aby sa ľudia dostali na svet ako starci. Chodili by do školy s rozumom ovenčeným rokmi nadobúdaných vedomostí a skúseností. Informácie by sa len opakovali a celé štúdium by bolo gombičkou. Po tých 18 rokoch, by postupne začali zabúdať. Škola by stratila svoju atraktívnosť. Ľudia by mladli a po úspešnom výpise zo škôl by išli do škôlok. A hrali by sa a hrali by sa...
___Po dôkladnej kritickej úvahe nad rozličnými vekovými kategóriami prichádzam na to, že život študenta musí byť fakt úžasný, keď študent ako ja má dostatok času a síl písať glosu o jednej v noci... ■ (študentka Lívia)

 Úvaha
Komentuj
 fotka
elwinko  23. 5. 2008 01:20
Život študenta má svoje čaro.
 fotka
pedro85  23. 5. 2008 09:27
Zivot studenta je dost zaujimavy.....hlavne podla toho co studuje

ale ver tomu , ze keby ali studovat to co mi....vsetky tiez zbytocnosti co sa ucime a oni sa neucili ze by cvirikali uplne inak a stresy ta este len cakaju na vyske (hlavne na nejakej odbornej) :
 fotka
shroomy  23. 5. 2008 11:23
tak tak,zivot na strednej je gombicka,uzivaj si kym mozes,vyska to uz nie je ono
 fotka
luboso  23. 5. 2008 12:04
to je este nic tvoj dejepis pockaj na vysku a fakt je v skole lepsie jak v robote, a to som student
 fotka
danusska244  23. 5. 2008 14:43
jj aj ja si myslim ze v skole je lepsie nez v robote...mam vyskusane oboje ale vsetko ma svoje klady a zapory...
 fotka
azizi  23. 5. 2008 15:10
Ono aj ta vyska sa da kym nepride skuskove

Inak dobre napisane...
 fotka
jonnie  23. 5. 2008 15:29
zaujimava glosa ako si to nazvala...dal by som ju na koniec Tyzdna hned pred Lasicovou bodkou ...hm ale ak sa smiem spytat...tento blog si si starostlivo napisala do Wordu,prekontrolova vsetky gramaticke chyby a potom dala precitat svojmu osobnemu kritikovi?
 fotka
pucikzlaty  23. 5. 2008 20:36
jednoznačne z teba cítiť vplyv GAV. Ale kašli na to i tohoto sa raz zbavíš! Viď mňa
 fotka
azel  24. 5. 2008 12:49
Pekne, ale tie tazkosti studentov si popisala este velmi mierne..
10 
 fotka
bigman23  25. 5. 2008 19:36
Podla mna seci trepete sprostosti tu som to povodne planoval ukoncit, ale to by som bol hip-hop a to necem JA sa priklanam k nazoru ze studentske casy su priaznive a oblubene u ludi ktory nemaju ziadne pracovne navyki, alebo inak povedane ROBOTY SA BOJA...jasne ze im viac vyhovuje len sa ucit...vyska a stresy:tiez prehnane stresy ma kazdy podla toho ako si to zorganizuje a aka je povaha, ked na to nieste stavany, nechodte na vysku O zodpovednosti je to tiez tak, zivot po skole vyzaduje tolko zodpovednosti ako si kto nadobarii a studium je zase pre niekoho az az zodpovedna cinnost. zhrniem:Som proti koordinovanemu vzdelavaniu ktore drilovanim kecov zabija tvoriveho ducha, ale ked sa niekto chce nechat kefovat kvoli banalitam len aby oddialil konfrontaciu so zlym svetom tak to beriem a uznavam, dokonca odcenujem tu snahu byt vzdelanejsi,aj ked vsetci vedia ze to zidna skola nezarucuje... toto si nikto normalny nebude citat ved to je dlhee ako ..... Livka prepac ze som sa nechal uniest na tvojom dvore
Napíš svoj komentár