Môcť tak žiť vo film. Nejakom alternatívnom, pochopiteľne. S mojou láskou obývať menší byt, ktorého väčšinu by zapĺňala obrovská posteľ, s milión vankúšmi na nej a milión knihami všade vôkol.

A samozrejme, v takomto sne nesmie chýbať piano, na ktoré by ma učila hrať postaršia Rusínka. Na zemi by sa povaľovali LP-čka.

Och, môcť tak celé noci zaplniť milovaním, po ktorých by padla krabička cigariet. Počúvali by sme Zeppelin aj Beethovena, čítali všetko od Nabukova po Nesba. Dni tráviť debatovaním o Dalího dielach.

Každú stredu rozveseľovať dietky v miestnom sirotinci, utorky pomáhať so zberom ovocia v okolitých sadoch, po večeroch sedieť pri ohni v obrovských farebných svetroch, obklopení priateľmi.

Raňajkovať víno, obedovať v tráve pod obrovským dubom, namiesto večere opäť splynúť v jedno. Žiť z pár predaných namaľovaných kúskov, pestovať si lásku k umeniu, už navždy.

Nevlastniť nič, a vlastne mať všetko. Nepoznať stres, len krásu bytia.

Milovať život, milovať jeden druhého. Dni si míňať čítaním, tvorením, knihami, písacím strojom, štetcom či hlinou..Dotýkať sa, cítiť, vnímať.. A v noci zas len sex a hektolitre vína.

O polnoci si vytiahnuť starú hrubú deku pod hviezdy, rátať ich, ležať tam tak nahí, v najprirodzenejšej podobe ľudstva.

Chcem to takto. Žiť v tak krásnom klišé.



Boh musí byť umelcom...

 Denník
Komentuj
 fotka
mygate  15. 12. 2013 18:17
toto je najnormálnejší sen, čo som za dva týždne čítal
díky.
 fotka
wind  15. 12. 2013 18:45
mne je veľmi sympatická tá pani, čo by ťa učila hrať na piano
 fotka
sadistrom  15. 12. 2013 22:33
a búdky pre vtáčence kedy budem robiť?
Napíš svoj komentár