29.marec 2002
Ahojte, volám sa Sára. Mám 29 rokov, už päť rokov som šťastne vydatá a pracujem ako čašníčka.

Mám pár dobrých kamarátok,skvelý vzťah s bratom,žiadny vzťah s rodičmi a moja najväčšia závislosť je nikotín.

MILUJEM svojho manžela. Ľúbim. Zbožňujem. Obdivujem. Páči sa mi. Jeho zovňajšok. Aj jeho vnútro. Som za neho vďačná. Bohu.Alebo komukoľvek.

***

13.máj 2003
Už piaty deň sedím za stolom v kuchyni. Nie za svojím stolom. Bývam u kamarátky. Už asi mesiac.

Už piaty deň som..rozvedená. Nie svojou vôľou. ON už nechcel byť môj manžel.Nikdy.Vôbec.Že už medzi nami nie je láska.Cit.Vášeň.Život.

Myslela som,že umriem.Je to možno nechutné,ale pre rozvod som trpela(a stále trpím)viac,ako keď som asi pred 20mesiacmi prišla v druhom mesiaci tehotenstva o dieťa.Pretože vtedy som mala jeho podporu...

***

18.október 2003
Pracovne som vycestovala do Berlína.Som v jednom z najkrajších miest Európy,no ja si ho nedokážem užívať.Kráčam tými najslávnejšími nemeckými ulicami a ja sa ani neusmejem.Ani sa nepozerá vôkol seba,ako som to na cestách s manželom..ehm,s exmanželom milovala.Bola som zvedavá,všetko som chcela vidieť a spoznať.

Teraz v hlavnom meste Nemecka utekám cez cestu a teším sa na to,kedy budem konečne sedieť na balkóne v hoteli,fajčiť Malborky ťažké a piť Danielsa z minibaru.

***

19.október 2003
V rámci práce som musela ísť večer so zákazníkom von.Do mesta.Na drink.
Som vďačná,že som sa udržala,čo sa alkoholu týka.Keby nie je práca to posledné,čo mi na tomto svete zostalo,nadrbala by som sa ako doga.Ako už toľkokrát za posledného polroka.

Zakázník si odbehol na záchod a ja ho čakám aj s mojím mojitom.Je mi strašne trápne.Okrem obchodu sa nemáme o čom rozprávať.Snaží sa ma utešiť tým,že on je už dvakrát rozvedený,ale ja som ho začala nenávidieť už v chvíli keď slovko "rozvod" opustilo jeho ústa.A mozog.Sprostý.

Kým som na neho čakala,prisadla si ku mne zvláštna žena. Dredy, batikované tričko,kanady; vek vyše 30.Myslela som,že je zhúlená a chcela som ju poslať do riti,do keď otvorila ústa, nikdy som ju už nechcela opustiť..

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár