Tlstá pani z Vesny, bufetu na autobusovej stanici. Zoznámil som sa s ňou ešte keď som chodil za dievkou do Martina. Hej, skvelá žena, tá tlstá pani.

Ale na mňa sa jej nik nepýta, ona ma nepozná. Pre ňu som len Lučenčan, čo raz skoro zabudol vyplatiť, kým naňho nezrúkla svojím nežným barytónovým hlasom "hueeej". Vtedy sa, myslím, aj Urpín trochu posunul, vraj sa zľakol.

Každý máme svoju tlstú pani, či už predavačku v Bille, alebo dámu v galantérke. Tlsté panie sú inšpiráciou a chutí im jedlo z McDonald's.

Hej, tiež ho mám rád, tiež som tlstý. Ale dávno som nebol, asi si otvorím bufet. A budem v ňom mať gyros a bude dobrý aspoň tak ako ten vo Vesne a bude lacnejší. Potom prerobím, bufet krachne a tlstá pani sa mi vysmeje. Ale len trošku, ale to nevadí.

Najlepšia radosť, je škodoradosť. Hej.

Ale minule som si všimol, tlstá pani chodí cez dvere bokom. A aj mňa už nejak otáča, keď prechádzam medzi zárubňami. Ale stále mi to nevadí, mám chuť na sviečkovú.

Tlstá pani vo Vesne, má brazílske korene a korenie. Je zarastená čiernymi, rovnými chlpami až po stehná ukryté pod malým pultom. Stále nosí čierny sveter a veľa fajčí. Trochu zapácha, ale z jej gyrosu ma ešte nikdy neprehnalo. Naozaj, nepreháňam.

Nie je to reklama, nepoznám to tam. Tie autobusy mali len desaťminútovú pauzu a ja som si za ten čas stihol len objednať, zapáliť, zaplatiť (až na ten jeden krát) a zjesť. Nikdy nie viac to skúmať. Aj keď bolo čo.

Napríklad za Vesnou je aj posedenie, dokoncs kryté posedenie bez toaliet, ale nie je to problémom, lebo linoleum nie je savé a tekutiny sa ľahko pozmývajú kdejakým mopom. Nedegradujem. Zdá sa, že je to bufet pod úroveň, ale nie. Vesna úroveň má a dokonca má aj malé poldecákové fľaštičky zo skla, nie umelé kelímky s pálenkami, ktoré sa zlomia a vyzerajú nechutne. Vo Vesne sa dá najebať štýlovo. A majú tam marsky.

Ale bez tlstej panej, Vesna by nebola to, čím je. Zvonka smrdí, ale vnútri bije jedno obrovské srdce, ktoré nenávidí svoju prácu, ale keď skončí, bude mu chýbať.

...niekoho mi to pripomína.

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
mojdedo  15. 4. 2015 01:00
Jajaaj ma to svoje caro...

Aj ja som chodieval do Martina za dievkou... Skoda ze uz nechodím
Napíš svoj komentár