Visiet za posledne zdrapy nadeje a pozerat sa na roztekajuci sa mesiac.
Prsi a ja sa roztapam.Kazdy zvuk je ako drsny uder pod pas. Ding dong biju hodiny osudu. "time to go,just pack ur things and get lost from this world." . Pozru sa mi vsetci naraz hlboko do oci. Citim sa zbytocna? mozno trochu...mozno trochu dost.
"kolko za srdce?Kupte, kupte, neolutujete!Srdce na predaj" vtlacim si ruku do hrudnika a vytrhnem si srdce. S uslzenymi ocami stojim na ulici, mavam s krvavou rukou, s krvavym srdcom v nej a kricim co mi uplakane hrdlo staci. "kupte,no tak, kupte". Pomaly padam na kolena.Hlas mam slabsi. "kupte...." dusim sa placom.Klesam na zem.krvava mlaka podomnou drzo narasta. Klaknem si naspat, lyzickou zbieram krv zo zeme a nalievam ju naspat do seba.A este srdce...Ale kde je? aha tam.Vypadlo mi ako som spadla..niekto na neho stupol.Priplazim sa a zacnem ho zbierat zo zeme.Niekto predomnou zastal. Zdviham svoj pohlad pomaly hore. zvysky srdca v ruke sa rozochveli...uz viem,kto mi stupil na srdce.
Stoji predomnou.Citim pohrdavy pohlad. Nieco hodil na zem.Citim ako to rozraza vzduch. predomna padla zlata minca...pozeram na nu,vidim v nej svoj odraz.Pomaly zdvihnem ruku so zvyskami srdca, hypnotizovana mincou. Odchadza. Kroky zrazu zastali,asi si zabudol tovar,ktory chcel kupit. vracia sa,zohol sa ku mne,zdvihol tvar. zahladel sa mi do oci...chytil mi ruku,priblizil sa svojimi perami. Chce si zobrat srdce. drzi ma za ruku, na dlani bijuce kusky rozsliapnuteho srdca. Zrazu mi obracia ruku, zvysky padaju na zem, emnia sa na sklo,ktore sa pri dopade roztriesti vsade okolo nas. posledny kusok sa nezmenil. Dopadol na zem,este sa snazil bit,aspon chvilu. POzrel na ten maly kusok. Nahol sa,vytiahol spendlik a pichol ho don. Sarkasticky sa zvihol.

Odchadza..nepozeram za nim. POzeram ako posledny kusok srdca sa este cuka..posledne pohyby.Zmenilo sa na prach.


klacim na ulici,okolo sa pohybuju tiene. Vietor uz prach davno rozfukal a ja stale klacim a pozeram na miesto,kde maly bezvyznamny spendlik ukoncil etapu mojho zivota.

 Blog
Komentuj
 fotka
3t.m.  1. 8. 2006 17:15
Zmysel pre detaily. Krásne



Ach jo, a že kto tu píše smutne, čo angie?

Nebuď! Nekukli sa!
 fotka
petka.51  1. 8. 2006 22:28
ake zvlastne, aj malinky spendlik dokaze zmenit zivot(ci ho skoncit)...ked to dokaze on , tak aj my...destiny´s rulezzzz
 fotka
bigapple  4. 8. 2006 09:34
Placem ako mala...je to krasne az to boli...doslova...nemozem z toho a neda sa to len tak opisat...opisat, ako to vies ty...dakujem
Napíš svoj komentár