This blog is for information purposes. From creators of trans-dimensional sofas. Toto sa stava ak vypijete 2 kavy, cierny caj, a zajete to 2 tabletkami guarany.Your experience WILL be different.

Kde som to skoncil? Hmm, autobus. V minulom blogu som zabudol spomenut, ze na studia do DK som sa vybral este s jednym kamaratom a uplne neznamym dievcatom z vychodu, s ktorym sme maximalne telefonovali. Takze autobus. Preco prave tento sposob dopravy? Uprimne, letel som 1x v zivote a bojim sa vysok => recipe for disaster. Vlak sa nam nepodarilo najst, resp aspon taky kde by sme neprestupovali viac krat. A vlastne auto nemam. Cize autobus. Umorna 17 hodinova cesta do Kodane - nebudem opisovat, kedze nie je podstatna. Nasa konecna bola priamo pred vlakovou stanicou v CPH(Kodan).

Prve kroky, ako male deti, tarbavo a pomaly(mohlo byt zapricinene kufrom, ruksakom, cestovnou taskou a notebookom). Dalsia uloha bola, dostat sa do Horsens. Moja anglictina nebola nikdy zla v akademickych podmienkach, teraz to bola skuska ohnom. Vstup do vlakovej stanice sme nasli este bez problemov.
Listky - "Hi, do you speak English?" "Yeah, How can I help?" "We would like 3 tickets to Horsens, please"...
3 nekrestansky(350DKK myslim, cca 50E jeden ) drahe listky aj s miestenkami a pockali si na vlak do Horsens, kupene. Miestenky sme samozrejme nevyuzili.

Vlakom som doteraz cestoval max 2x v zivote, takze to bolo nieco nove.
1. Vlakova doprava v DK je uzasna. A to nie je ironicky! Pohodlne vlaky, nove vlaky, WIFI, elektrina included. Tiche, s obrovskymi sklami. Magnificent view, journey.
2. Nedostatok - malo miesta pre batozinu, resp, ono by ho bolo dost, lenze takmer vsetci Dani sa radi vozia v pondelok rano o 6:30 vlakom z CPH do Horsens. 2.5 hodinova cesta na miesto urcenia, co nie je az take zle, ak si zoberieme, ze Horsens <-> CPH je nieco okolo 260km.

Na vystupisti nas cakalo jedno dievca, ktore na UNI studuje/ovalo uz rok.Normalne by vas cakal niekto zo skoly aj s taxikom, lenze mi sme boli den overdue pre toto privilegium, shit happens. Kedze skola bola na druhom konci mesta, nastupili sme na mestsku.
/* Trivia fact - ak cestujete v DK vlakom, listok z vlaku vam plati v ten den na mestkej doprave v oboch mestach(len si nepamatam ci len na 40 min alebo na cely den)*/
Batozinu sme si docasne zlozili u dievciny, ktora nas vyzdvihla a vybrali sme sa do skoly...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár