"Kam sa podela ženskosť?" Túto otázku si kladiem čoraz častejšie. Či už tu na Birdzi alebo na iných portáloch či v reálnom živote, keď sa dívam na to, aké ženy sú dnes "v móde". Nerada používam túto formulku, pretože ľudia nie sú tovar, ale dnes to už takto naozaj vyzerá.
Fajn. Priznávam, že čo sa týka žien a názoru na ich krásu, zasekla som sa niekde v minulosti. Päťdesiate roky boli podľa mňa úplným vrcholom a takto nejako som si zafixovala predstavu dokonalej ženy...

Kedysi to boli typické "venuše" ktoré lámali mužské srdcia a boli synonymom ženskosti. Oblé krivky, ženské tvary. Milujem postavy tvarom pripomínajúce presýpacie hodiny. Žena predsa nie je vešiak na šaty...
Netvrdím, že je pekné, ak zovšadiaľ niečo "vyteká", no prsia, boky a zadok sú partie, ktoré by mali vyniknúť. Ktoré by mali mať nejaký tvar. Mini dievčatká špáradielka sú možno zlaté, no žena je pre mňa Krv A Mlieko. Za hlúpu a úplne iracionálnu éru vychudnutých anorektických modeliek by som vraždila.
Čo už, kedysi ženy vábili mužov na prednosti, dnes zrejme na rebrá...

Ako som už spomínala, mojou vášňou sú práve ženy z 50´ rokov. Dokonalosť nad dokonalosťou. Výzorom, štýlom, mentalitou.
Style mali ozaj ženský, zvodný a milý.
Nežné vlny "na stranu" sú mojou srdcovou záležitosťou, ako aj masívne tmavé linky vytvárajúce mačací pohľad a čerešničkou na torte, krvavo červený rúž. Tenučké obočie podtrhovalo ich krehkosť, ktorou sa možno trošku afektovane, ale rafinovane pýšili.
Šaty podtrhujúce plné ženské krivky. Čipky, zamat, satén, perly a ťažký Chanel No. 5. Doba mojich snov...
Boli vždy dokonale upravené. Viem, že mnohí by to skôr nazvali "umelosťou" a "neprirodzenosťou" ktorú dnes tak veľmi odmietate, no vtedy to bolo to, čo ich robilo tak veľmi sexy. A malo to tak zostať.
Bola to akási doba ženského afektu, ktorý je dnes takisto hrubo odmietaný. Pre mňa krásna doba kabaretu, zadymených kaviarní a červeného zamatu, kde ženy odušu koketovali a šlo im to ozaj bravúrne. Dnes by ste ich väčšina nazvali typickými pipinkami. Hovno, bolo to neskutočne sexy. Boli tak správne drzé, vulgárne vyzývavé a krásne.
Typickým príkladom a pre mňa Femme Fatale No. 1 bola Marilyn Monroe. Dokonalá. Nejako takto by mala podľa mňa vyzerať žena, o ktorej sa dá povedať, že je neskutočne krásna.
Ďalej samozrejme Greta Garbo, Marlene Dietrich, takisto mladá Elizabeth Taylor, či z dnešných herečiek jednoznačne Sherilyn Fenn.

Samozrejme je to názor vkusu, no nedokážem pochopiť tej "pseudokráse" vychrtlých, hlavne prirodzených, dredami obmotaných "neskutočne krásnych žien". Neberte to nikto príliš osobne. Je to len môj názor. Jeden z tisícich. No stále si pevne stojím za tým, že žena má byť ženou, nie vešiakom na kabáty.

Veď už len keď si porovnáte toto....



a toto...



:/

 Blog
Komentuj
 fotka
owad  4. 7. 2011 12:05
 fotka
mielikki  4. 7. 2011 12:19
si si istá, že myslíš DVADSIATE roky? Pretože pokiaľ viem práve vtedy boli ideálom vyslovene chlepčenské postavy. (A toto viem isto, lebo vždy vravím, že s mojou postavou by som bola vtedy veľmi žiaduca... teda ak by som sa ostrihala

Vtedajšie šaty tomu dosvedčujú, napr.



či



žiadne krivky, plochosť sama
 fotka
darkkizz  4. 7. 2011 12:22
@mielikki Sorry! Sekla som sa .. takto 50. roky 20. storočia.
 fotka
nymfart  4. 7. 2011 12:34
@darkkizz mas pravdu dnesny trend je vychudnuta kostra zo slovnikom dlaždiča... alebo vyzrate typy co su sama pneumatika..

nikto sa uz neoblieka žensky... ziadne saty, sukne vsetci masivne rifle.. (ano aj ja som milovnik rifli) .. a ked uz na seba hodia nieco ine tak je to tak kratke že sa mozu postavit pri cestu a začať zarabať...
 fotka
darkkizz  4. 7. 2011 12:37
@nymfart presne tak. Ako ja mám takisto rada rifle. Aj minišaty napríklad.. ale musí to nejak vyzerať, nie tak, že sa postavím na roh ulice a budú pri mne zastavovať autá, že za koľko dám....
 fotka
deadfancy  4. 7. 2011 13:13
niečo na tom je síce podľa mňa môže žena vyzerať žensky aj v rifliach, ale musí zvoliť správny model a musí mať správnu postavu

v poslednej dobe sa aj mne zdá, že móda stagnuje až upadá a spoločensky prijaté vzory krásy sú postavené na hlavu
 fotka
veryhappyhippo  4. 7. 2011 13:59
PLne suhlasim s danym blogom
 fotka
nymfart  4. 7. 2011 14:40
nieje to len o obliekani

ked ma slovnik ako dlaždič chodnikov, ked si sadne za stol ako chlap,žuje žuvačku ( občas to už vizera ako keby krava zrala seno), v niektorych pripadoch to chlasce ako duha... tak sa nečudujme že to nieje ženske..



a zabudla som pripratat make-up ked je to zmalovane ako satan(hlavne to vidno na 15tkach)a tisic inych detailov
 fotka
martuu  4. 7. 2011 14:55
@darkkizz zdielam tvoj názor. Hoci som zrejme trošku povrchná, pretože so svojou postavou nie som spokojná a chcela by som trošku štíhlejsia, ale aj tak.

Ten štýl, móda, červený rúž... ja by som správanie vtedajších "lejdýýs" nenazval ani afektom, skôr mi to prijde také ženské.. mne skôr vadí dnešný afekt niektorých babeniek, čo majú trinásť a viac, veľa make-upu, najlepšie biele blond vlasy, príčesky (ktoré neodsudzujem), "sexi" oblečenie.

Tie doby sú pravou eleganciou, spôsobom, akoby sa žena mala správať. Môj názor..
10 
 fotka
hajzelodkosti  4. 7. 2011 14:58
suhlasim
11 
 fotka
marttina  4. 7. 2011 15:07
moze byt
12 
 fotka
yeya  4. 7. 2011 16:28
Tak sa tak obliekaj a maľuj ty, keď sa ti to páči..
13 
 fotka
vampiresister666  4. 7. 2011 17:02
14 
 fotka
antifunebracka  4. 7. 2011 23:53
nemam rad take generalizovanie. V ZIVOTE som sa nestretol s nikym, komu by sa pacili tie modelky na podiach. dokonca by som zasiel az tak daleko, ze by som ich oznacil za vyslovene SKAREDE. co sa taky postav, 85% kamosov (vratane mna) uprednostnuje kyprejsie tvary. cize o nejakom trende kostier urcite nemozno vraviet. je rozdiel medzi tym, co niekto prezentuje ako ideal krasy a tym, co skutocne JE ideal krasy medzi beznymi ludmi. osobne som zastanca prirodzenosti - tie baby, co spominas v blogu, sa mi tiez rozhodne nepacia. najlepsie su take... normalne
15 
 fotka
mardzi93  5. 7. 2011 10:10
súhlasím s @antifunebracka. Mne sa síce tie modelky páčia, ale tiež nevidím žiadny trend kostier, keď si pozriete hocičo iné okrem toho kde sa vyslovene prezentujú chudé modelky tak sú tu vždy ŽENY s prsiami ( až sa niekedy čudujem, sakra kde ich všetky berú) bokmi a zadkami, absolútne sa mi nezdá že sa preznetujú okrem tých módnych prehliadok nezdravo chudé ženy. A to že sa tebe páčia tieto je pekné ale všetko je vec vkusu. Kebyže sa všetkým teraz páčia tieto "tvoje" tak by zas polka sveta nadávala že fuj aké obočie, fuj tučné, fuj navoňané a podobne. Vždy niekomu proste bude určitý typ ľudí páčit menej.
16 
 fotka
soolvieza  5. 7. 2011 12:46
Aj ja jednoznačne zastávam názor, že žena má byť ženská a aj keď nesúhlasím so všetkým, čo si napísala, milujem Marilyn ♥ a dredy sú podľa mňa úplne hrozné.

Napísala si to pekne, nežne a nikoho si tým neurazila
17 
 fotka
darkkizz  5. 7. 2011 12:55
@antifunebracka @mardzi93 Ale veď ja vám váš názor ani neberiem. A ani nikomu inému. Vyjadrila som, čo sa páči mne a takisto som použila slová ako "je to vec vkusu" a podobne, čiže som prezentovala iba svoj názor. Nevravím, že to, čo sa páči mne je celosvetový ideál krásy.Pre mňa je to ideál krásy a dúfam, že som to aj patrične vyjadrila.

Jediné, čo som myslela ozaj všeobecne, že žena by jednoducho nemala byť vychrtilna.



@soolvieza ďakujem Tak aj ja si myslím, že som tým nikoho neurazila aj keď vždy sa nájde niekto, kto si to vezme príliš osobne. To ma mrzí, lebo akceptujem, že každému sa páči niečo iné. Pre mňa je ale proste práve toto ideál.
18 
 fotka
mizoyka  5. 7. 2011 14:07
Dobrý článok, avšak musím podotknúť, že polovica tých "vychrtlých anorektických" dievčat má len rýchly metabolizmus.

A v takomto prípade s váhou neurobíš nič. (hovorím aj o sebe.)
19 
 fotka
antifunebracka  5. 7. 2011 15:58
ved ja to aj tak beriem. nechcel som, aby to vyznelo, ze tvoj nazor je zly, proste som len nesuhlasil... kazdemu sa paci nieco ine, mna dakedy na babach vzrusuju take veci, co by nikomu ani nenapadlo, heh
20 
 fotka
gracee  6. 7. 2011 00:02
súhlasím...
21 
 fotka
klaudiafalcon  8. 7. 2011 21:02
jeden z najlepších blogov, akém som kedy čítala!jednoznačne!

úplne to vystihuje moje názory
22 
 fotka
phantasia  9. 7. 2011 01:25
rôznorodosť vkusu je úžasná (inak ale tenučké domaľované obočie je absolútne klaunovské a kazí ženské rysy)

a myslím, že keby bola autorka ryšavka s pehami, písala by o nich, keby bola peroxidová blondínka, jej ideál by bol taký...
23 
 fotka
darkkizz  9. 7. 2011 12:20
@phantasia Budem sa opakovať, ako stále, ale budiš.

Nepísala som o Ideále krásy vo všeobecnosti. Písala som o tom, čo je pre mňa ideál krásy. To je rozdiel. Takže nikomu nediktujem, že práve toto je to správne.

A posledné dva riadky sú myslím úplne logické. Pretože keby som bola peroxidová bloncka, tak asi ňou chcem byť a neospevovala by som nejaké sexy brunetky. Toto je myslím, úplne normálne.



(inak, ja si myslím, že tenučké domaľované obočie je nežné a sexy) A teraz si porovnaj tvoju vetu v zátvorke, ktorú si použila a tú moju. Uvidíš aký rozdiel nájdeš
Napíš svoj komentár