Ležala som v posteli, hľadela do stropu. Každých päť minút som si kontrolovala mobil, nedalo sa mi zaspať a len som sa prehadzovala. Čakala som na jedno krátke pípnutie, ktoré by okamžite zmenilo môj hyperrýchly tep.

Ach, prečo mi to robí? Vždy sa musí odlišovať od iných. Nikdy nezavolá prvý. Na trávenie času v neskorých nočných hodinách u mojej najlepšej kamarátky má nelogické dôvody, ktorým vždy uverím. Alebo im len chcem uveriť. Nazúri ho každá maličkosť, jeho divoké hnedočierne oči vtedy naberú jasný lesk. Vždy nosí mikinu a nikdy sa neopaľuje, má stále v ušiach sluchátka, aj keď nepočúva hudbu.

Sme úplne odlišní ľudia. Máme iné názory na rodinu, školu a vlastne na úplne všetko, ale aj napriek tomu ho milujem. Milujem iskričky v jeho očiach, keď sa na mňa usmeje. Milujem, keď ma prudko pritiahne k sebe a začne ma bozkávať tak náruživo, až mám červené a dohryzené pery. Milujem jeho telo, keď sa v nepriaznivom počasí snažíme dostať domov a on ma chráni a tisne k sebe.

Od nervozity som si medzitým poobhrýzala všetky nechty. Povedal, že to je len balík, ktorý ma preniesť z bodu A do bodu B, vraj za to dostane veľa prachov a určite to nechytia. Moje srdce tomu veľmi chcelo veriť, no môj mozog mal na to iný názor.

Vstala som z postele. Nemá cenu sa snažiť zaspať, keď neviem, kde je. Zišla som po schodoch a zamierila do kuchyne. Z kohútika som pustila studenú vodu a opláchla si červené oči, aby mi trochu odpuchli, potom som schmatla najbližší pohár a vyliala si doň dosť veľké množstvo whisky, ktoré zostalo vo fľaši po včerajšej návšteve otcových známych. Viem, že mladistvým alkohol nepatrí, ale zúfalé pocity nasledujú zúfalé činy. Inými slovami- niekedy si aj malá kučeravá bifľoška bez zmyslu pre humor a zábavu potrebuje drgnúť.

Niekto zazvonil pri dverách. V tej chvíli by sa vo mne krvi nedorezali. Dnes v noci som bola doma sama, otec a mama šli na firemnú večeru do vzdialeného mesta a rozhodli sa, že prespia v hoteli. So srdcom až niekde pri končekoch prstov som sa šla pozrieť k dverám. Dala som si pozor, aby som nenarobila hluk. Chvíľu som vystrašene stála za dverami, keď ma myklo od ľaku- naliehavé zvonenie sa stupňovalo a o chvíľu bolo sprevádzané búchaním päsťami na dvere a hlasnými pokrikmi: "Otvorte, polícia!"

Nemala som inú možnosť- veď nechcem, aby nám roztrepali dvere! Pomaly som stisla kľučku a pootvorila dvere sotva na dva prsty. Chcela som ich rýchlo zavrieť, keď som uvidela hlúčik prísnych policajtov v uniformách s dvoma psami, no policajt pri dverách rýchlo vsunul do škáry medzi zárubňou a pootvorenými dverami obušok.

Zvyšok deja si už nepamätám, udialo sa to až príliš rýchlo. Zrazu som už len sedela na zadnom sedadle policajného auta, ruky spútané a keď som sa vystrašene pozrela na policajta vedľa mňa, hodil na mňa vražedný pohľad a precedil cez zuby: ,,Čo sa tak pozeráte? Opakujem ešte raz- ste obžalovaná za spolupáchanie trestného činu- a teda pašovanie omamných látok. Vášho komplica sme už chytili."
,,Čo? Čo? Ja... ja som nič neurobila! Musíte ma pustiť!" Zamrazilo ma. Uvedomila som si význam jeho poslednej vety. ,,Počkať- čo ste to hovorili? Akého komplica? Ako vyzeral?"
Policajt nadvihol zrastené obočie. ,,Mladík približne stoosemdesiat centimetrov vysoký, čierne vlasy, na sebe má tmavú bundu a v ušiach sluchátka- hovorí vám to niečo?"

 Blog
Komentuj
 fotka
maciatko0985  28. 10. 2012 09:05
super je t
 fotka
dandybrendy  28. 10. 2012 09:06
Ďakujem pekne
 fotka
deaprosteta  6. 11. 2012 13:02
páni je aj pokračovanie ?,
 fotka
dandybrendy  6. 11. 2012 13:03
No, asi bude... mám to v hlave
Napíš svoj komentár