Určite ste sa už všetci neraz zamýšľali nad otázkou života. Čo je to život? Prečo sme tu? Ako sme sa sem dostali? Niekedy mi napadá, že je to všetko iba nejaká hra, ktorú si musí odohrať každý sám za seba. Ak sa nám to podarí, môžeme povedať, že sme vyhrali a boli šťastní. Pretože sme robili všetko preto, aby naša existencia bola životom.

Áno, možno je pravda, že väčšina ľudí iba existuje. Ak sa nám niečo nedarí, utešujeme sa tým, že to je osud a má to tak byť. Ale myslím, že aj ten sa dá ovplyvniť ľudskými skutkami a nie vždy je správne sa na chudák osud vyhovárať.
Aj keď..občas aj ja mám pocit, že iba existujem. Hlavne, keď som vyťažená školou a zdá sa mi, že môj každodenný stereotyp tu bude naveky. Lenže potom väčšinou príde nejaká udalosť alebo "dobrá duša", ktorá všetko zmení a opäť mám chuť žiť a nielen prežívať.
Vždy sa nájde nejaký dôvod tešiť sa. A ak nie, tak by sme sa mali v zime tešiť na leto a v lete na zimu. Lebo aj to človeka povzbudí, aby mal silu vzchopiť sa, užívať si a tešiť sa z maličkostí.

Nič nie je také dôležité ako život, stojí za to, a preto by sme si mali dávať pozor, aby sme ho ozaj dokázali prežiť naplno a nie iba existovať. Veď aj on má právo žiť.

Čo ak potom už nebude takáto možnosť? Šancu treba využiť, pokiaľ sa dá, ale zvyčajne sa spamätáme, keď už je neskoro.Žiť sa oplatí, a tak dúfam, že raz bude môcť čo najviac ľudí skonštatovať, že žilo.

 Blog
Komentuj
 fotka
bookofdark  27. 11. 2007 19:30
toľko optimizmu, hmm...neber to v zlom ale som zvedava kolko ludi to osvieti, inak pekne myyšlienky
 fotka
fremo  27. 11. 2007 19:46
Donútila si ma zamysliet sa nad tým, že ako to so žitím vlastne je.



Napadla ma taká vec, že žiť sa dá vnútorne aj navonok. A je možné, že aj keď poznám niekoho o kom by som povedal, že jeho život je skôr o uspokojovaní jeho bezprostredných potrieb, môžem sa mýliť a v skutočnosti sa výsledok jeho vnútorného života ešte neprejavil navonok.
 fotka
labam  27. 11. 2007 21:16
waw....ty to beres dost optimisticky...ale kedze ja mam dost cernu dusicku podla mna je zivot len o prezivani....ked som rad ze som sa vobec zobudil..a niekedy ani neviem ci mam byt preco rad....
 fotka
dajaa  27. 11. 2007 21:43
aaleee vladi,mas byt preco rad,urcite,len treba zistit,ze preco....a hej,berem,ze je to dost optimisticky blog
 fotka
punkyrockgirl  28. 11. 2007 15:01
Naozaj optimisticke jj dobre nazory.. prosto Dajaa
Napíš svoj komentár