Pre zmenu študijného prostredia som sa rozhodla navštíviť svojich drahých starých rodičov. Keď som už v našom byte vyskúšala pri učení s knihou každý roh a erotickú polohu v miestnosti, povedala som si, že je čas opustiť tie sivé steny a zájsť si na vidiek. Kefka, ponožky, tona papierov do školy a išlo sa.

S úsmevom som vystúpila z autobusu v dedine a pustila sa ulicou. Môj milovaný pes ma privítal presne mierenou zablatenou packou do stredu mojej bielej košele a oslintal mi od radosti celé pravé stehno. Na konci záhrady som zbadala ako dedko naháňa s palicou v ruke sliepky, ktoré evidentne nepochopili jeho jasné príkazy kam smú a kam nie. Babičku som zasa našla za rohom ako zalamuje rukami nad počtom znesených vajec, ktoré už nemá kam dávať. Rozhodla som sa teda, že tie vystresované duše treba trochu upokojiť. Po prehľadaní celého domu som vyhrabala to, čo som chcela- kávovar. Kúpili sme ho minulý rok dedkovi na narodeniny ale dedkovci sú raz darmo stará škola, takže pribudol k ostatným "pekelným strojom" na povalu. Nemalo zmysel sa rozčuľovať, pretože ako výhru som brala už len fakt, že prestali na noc vyťahovať mikrovlnku zo zásuvky (aby nesvietila).

Keď som sypala kávu do kávovaru, spomenula som si na jednu veselú príhodu k kaviarne. Aj to bol vlastne dôvod, prečo sme sa rozhodli kúpiť kávovar domov. S tatkom sa radi hráme na kaviarenských povaľačov, čo používajú výrazy ako piccolo, ristretto a lungo bez toho, aby vedeli, čo znamenajú. V každej kaviarni v našom meste aj tak donesú niečo iné, takže si kávu môžeme variť aj doma a noviny čítať pohodlne pri telke. Dedko však naše nadšenie nezdieľal a kávovar rýchlo skončil zapadnutý prachom.

S maličkými zelenými šáločkami som vyšla von a každú strčila do ruky tým šialencom na našom dvore. Babka od radosti pustila zo desať vajec na zem tváriac sa, že to bola nehoda ale videla som akú z toho mala radosť (v chladničke mala ďalších sedemdesiat). Všetci traja sme sa posadili na lavičku a pomaličky sa napili. Bol to dobrý nápad sem prísť.

 Blog
Komentuj
 fotka
matwejo  18. 8. 2012 14:02
pobavil som sa ... ach ten pohlad dediny, ta pohodicka, proste dedko nahana sliepky, babka nevie co s vajcami a jedine co ta tam narozdiel od mestskych boyov oslintava je pes,
 fotka
belzeboss  18. 8. 2012 21:14
vsak prave, prava dedinska pohoda..dneska sa kazdy pcha na zapad, a cim vacsie mesto tym lepsie..ale mojmu srdcu je ovela blizsi zivot na dedine
Napíš svoj komentár