Do uší sa mi donieslo, že každý správny občan ide aspoň raz za život splaviť nejakú tú vodu a kedže sa plávanie s kačicou vo vlastnej vani neráta, pobalila som spacák, stan (neustále prekvapená ako sa dokáže zmestiť do toho minipuzdra) a vyrazila na Hron. Na internete sa všade dočítate, že na tento typ akcie potrebujete hlavne skvelú partiu, ktorou som bola našťastie vybavená a nikto teda o ničom nepochyboval. Až do odchodu.

Už v týždni sa ten milý buzerant v telke vyhrážal, že počasie nám nepraje. Pche, nejaká kvapka vody nám neublíži, však nie sme ulepení z hovna. Väčší nepokoj nastal, keď sme autom doplávali na miesto začiatku a dosť problematicky postavili stan na lúke, ktorá sa zmenila na menšie jazero. Stále sme však boli pozitívne naladení a takouto maličkosťou sa nedali odradiť. Vytiahli sme zásoby alkoholu a pripomenuli si, že sa vieme baviť bez neho ale s ním lepšie. Celkom ma pobavila známa, ktorá mala doniesť "sedmičku" vína a odrazu vyťahovala z auta sedemlitrový demižón so slovami, že ona sa na malé objemy nehrá. Zábava sa začala, podarilo sa zapáliť oheň a do neskorých hodín sme tancovali jaskynný tanec okolo grilovanej klobásy.

Ráno začalo ťažkými vzdychmi, ktoré sa ozývali z okolitých stanov. Je vskutku náročné vstať s opicou spolu s východom slnka a tešiť sa na celodennú šichtu v člne. Opäť sme sa ale nedali odradiť a energiu nám dodalo ukazujúce sa Slnko. Nasadli sme do tých nafukovacích skvostov a pustili sa po vode. (Ešte pred odchodom nás teda múdry pán z požičovne vyškolil ako sa sedí v člne, a že to v ruke je pádlo nie veslo- pamätať!) S týmito cennými radami sme teda prešli pár metrov a smutne zistili, že ideme rovnakou rýchlosťou či pádlujeme alebo nie. To bol zlomový okamžik, pretože nasledujúce dva dni od tejto chvíle sme držali pádlo len za účelom ošpliechania okoloidúcich alebo naháňania plávajúcich kačíc. Ako pravý vodáci sme vytiahli zásoby a celý prvý úsek prejedli a prepili. Zaujímavý bol aj fakt, že sme na palube mali viac alkoholu ako vody v Hrone a došiel už po troch hodinách. Naše dva člny sa rozdelili na BOJOVNÍKOV a ŠPORTOVCOV. Bojovníci boli následne premenovaní na ožranov a debilov, lebo svojich súperov pri každej príležitosti polievali vodou a snažili sa prevracať ich čln. Zvláštnu medailu za imbecilov sme si vyslúžili, keď sme ich vystčili na nízku hladinu a ostali s člnom sedieť pár minút na kameni, kým sa niekto neodvážil vojsť do tej ľadovej vody a roztlačiť ich.

Po chvíli, keď už sme strácali veškerú nádej na zábavu, okolo nás prefrčala banda cudzích ľudí odušu pádlujúcich silným prúdom. Na každej tej šialenej hlave sa leskla krásna oranžová prilba a razom im prischla prezývka Helmuti. Naša posádka sa rozhodla, že horší ako oni nebudeme a s bojovým pokrikom "ženy topíme, mužov znásilňujeme!" sme sa chopili pádiel. Asi sme tých chudákov vystrašili, pretože sme ich našli vylodených na brehu za najbližšou zákrutou. Nechali sa vyprovokovať na to, že sú to obyčajní prostatici a o chvíľu sme už všetky člny zbesilo pádlovali do cieľa. Prišla ale zrada, lebo po hladine doplávala zo susedného člnu vysokopercentná horká borovička a nadšenie z pádlovania opadlo. Zvyšok cesty sa niesol pokojným tempom. Mierne povzbudení čarovným nápojom a pripečení slniečkom sme spievali všetko možné aj nemožné. Pod každým mostom sme poctivo zahučali "ahooooj" a živí dorazili do cieľa, kde nás čakali vyškerení Helmuti a Športovci.

Bol to teda zase raz nezabudnuteľný zážitok a všetkým vrelo odporúčam splav. Či ste športovci, Helmuti alebo debili, nájdete si to svoje a užijete si. A na záver pár vodáckych pravidiel:

1. Ať hledáš, co hledáš, je to vždy na dně lodního pytle.
2. Stav vody v řece je přímo úměrný technickému stavu lodí.
3. Nálepky, označující obsah konzerv, se samovolně oloupají.
4. Zapomeneš-li si pláštěnku, celou plavbu bude lejt jak z jezu.
5. Zapomeneš-li si opalovací krém, celou plavbu bude pražit jak na Sahaře.
6. Nezapomeneš-li si nic, utopíš lodní pytel.
7. Nenakoupíš-li do zásoby chleba, nebude k mání v obchodech ani ve vodáckých hospodách.
8. Nakoupíš-li do zásoby chleba, rozmočíš jej.

 Blog
Komentuj
 fotka
burn  30. 6. 2013 21:03
ty môj prostatik najobľúbenejší.
 fotka
burn  30. 6. 2013 21:07
ja tu vybavím šiestu hviezdičku špeciálne pre teba! úplne akoby si mi to rozprávala pri druhej fľaši vína na balkóne
 fotka
ciernaruzicka  1. 7. 2013 19:38
jeee

aj my sme boli minulý rok na Hrone, aj tento rok chceme ísť.. zážitok nezabudnuteľný...

aj ste dostali certifikát?
Napíš svoj komentár