Určite sa už každý človek na tomto svete aspoň raz zamyslel nad svojím životom.
Aj ja. Každý má svoje obdobia. Obdobia šťasta, lásky, smútku, nenávisti, depresií...

Každý dokáže cítiť. Sme ľudské bytosti a nie sme dokonalí. Každého z nás sa z času na čas dotkne nejaká udalosť.Dokonca aj tých, ktorí sa hrajú na tvrdých a nad vecou...v hlbke svojho bytia sú to len ľudia ako každí iní.

Niekto dokáže svoje pocity dávať na javo nepretržite, iní len zriedka.
Ja patrím medzi tých iných, resp. ak mám niekoho rád dokážem to dávať najavo stále. To isté platí aj keď niekoho nenávidím. No, čo sa týka ostatných pocitov, s tým mám problém.

Som narcis a nemám s tým žiaden problém, lebo jedine tak dokáže v dnešnej dobe človek prežiť. Do nedávna som bol iný. Bol som naivný a hoci navonok silný z vnútra veľmi citlivý.

Životné situácie vedia ľudí meniť. Je zaujímavé,ako veľmi dokáže byť život nevyspitateľný. Jeden deň si už myslíte, že celé vaše pôsobenie na tomto svete nemá zmysel a hlavou vám bežia selfdeštruktívne myšlienky, no príde deň ďalší a vy ste zrazu niekto iný. Kto ste presne neviete, viete len, že nieste tým, kým ste boli včera. Trosku to trvá kým spoznáte svoje nové ja, ale je to zaujímavé.

Pomaly zisťujem, kým som. Môj narcizmus vo mne ostal, no vyskytla sa vo mne jedna nová vlastnosť a to sebeckosť. Predtým som bol veľmi ohľaduplný a trápilo ma to, ako moje okolie reaguje na podnety...teraz?.....nič.

Robím tak aby bolo, v 1. rade dobre mne a len mne. Jeden môj kamoš raz vyprodukoval otazku: Som hajzel sám k sebe ak beriem ohľad na druhých?

Moja odpoveď je: áno.
V 1. rade treba brať ohľad na samého seba a ak sa tam ešte zvýši nejaka ohľaduplnosť aj pre ostatných...tak potom nech sa páči.

Na záver ešte jedna otázka, ktorá mi dosť pomáha pri rozhodovaní sa:
Čo by som robil, keby som bol mnou?

 Úvaha
Komentuj
 fotka
marttina  15. 11. 2008 09:53
naaa dobre si to vymyslel
 fotka
ellinida  15. 11. 2008 10:47
noooo, takze mam okomentovat to heej? no ja az taka sebecka byt nemozem, asi to nie je vo mne ale dolezite je co citis ty a ako to citis a podla toho aj konas
 fotka
hajzelodkosti  15. 11. 2008 10:51
Nenavidiet ludi, milovat svojich, znicit vsetko co ti stoji v ceste!!!
 fotka
lachance  15. 11. 2008 10:53
..ja som tiez pred nedávnom napísala podobný text.. a velmi s tebou suhlasim.. bohuzial ja este patrím k tým poctivým a ohladuplným , naivným ludom.. serie ma to kedze .. ako si povedal v zivote nic nedosiahnem.. kedze viac beriem ohlad na iných.. a bohuzial neviem ako to mam zmenit.. p.s: super text..
 fotka
arugad  15. 11. 2008 12:47
každý jeden človek je sebec... aj keď pomáha druhým, sleduje tým len uznanie, v lepšom prípade chce aby im bolo naozaj lepšie, čím ale v konečnom dôsledku zase len hladí svoje ego všestranného záchrancu ľudských trosiek



neviem či sa z toho dá pochopiť to čo som sa tým snažil povedať
 fotka
squaell  15. 11. 2008 13:06
Bohuzial je to tak cim vecia svina tym sa ma lepsie...
 fotka
eka88  15. 11. 2008 13:59
Uz to je zaujimave ze sa mozeme rozhodut akymi budeme. Kazdy by chcel zit dobry zivot aby bolo dobre aj mne aj ostatnym, len niekedy sa to bohuzial neda. Potom si treba vybrat a to je casto aj moj problem.
 fotka
saddath  16. 11. 2008 10:46
ohľaduplným sa neoplatí byť,teda táto zmena je lepšia pre teba
 fotka
neway  16. 11. 2008 21:57
aj ja sa učím byť sebcom a egoistom, dobre si to napísal krúsko
Napíš svoj komentár