Raz som dostala mail, power pointová prezentácia o tom čo je štastie. Nemyslím, že štastie sa dá definovať v jednom maily, vlasten sama si enmyslím, že štastie sa dá vôbec definovať. Ten mail hovoril o rom, že štastie je cest, nie cieľ. Keď som si ho prečítala, myslím, že dokonale vysvetlil to, čo som ja nedokázala. Dávnejšie som si všimla, že celý naš život len čakáme. čakáme kým sa niečo stane, kým s ado nás niekto zamiluje, kým skončíme školu, kým začneme pracovať, ale samozrejme aj na drobnejšie veci, ktoré nam pomáhajú všetok ten des zo školy alebo práce prekonať. Ako napríklad kedy konečne príde víkend alebo kedy zas budú prázdniny, kedy už konečne budú vianoce, rande s tebou čokolevk malé, ale veľi významné. Toto sú veci, ktoré nám dávajú energiu, energiu an to aby sme žili. Ale skutočná otázka je, keď stále čakáme na niečo nové, aký máme cieľ života?Aj tak sa nedočáme ničoho iného ako smrti a skôr ako si stihneme uvedomiť čakanie skončí a my budeme cítiť akoby náš život bol neprežitý.

Môj osobný názor je riadiť sa presne touto vetou ktorú som napísala na začiatku. štastie ej ecsta nie cieľ. Mali by sme presteť stále čakať a užívať si to čo prežívame. Som v škole, tak si vychtnávam že som tam s ľudmi an ktorých mi záleží, vnímam všetko, čo sa okolo mna deje a nemrhám časom neprítomnosťou a čakaním na to kedy bude konečne koniec, aby som mohol vypadúť. Uznávam, že myšlienka toho čo nás čaká je skvelá a naozaj nás často poháňa, ale keď tá udalosť skončí, čo potom?Len sklamanie, že zas nás dlho nič nečaká len povinnosti.

V zhrnutí si myslím, že potrebujeme nejaké tie udalosti na ktoré sa tešíme, aby sme sa mali ako hýbaŤ, ale myslím si žeby sme sa nemali upínať len na ne. Lebo potom možno zaspíme šancu prežiť niečo ešste lepšie
Jednoducho si vychutnávať život a jeho každý moment. Nič viac sa povedať nedá. štastie aj tak nedefinuješ, to môžeš len cítiť. A RAZ štastie stretne úplne každého.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
madlygirl  29. 3. 2009 19:53
pekne si to napísala ..momentálne píšem ja úvahu o šťastí
Napíš svoj komentár