...a ja som zase sám. Sám vo svojich myšlienkách, ktoré sotva kedy dosiahnu úplnosť, skôr sa iba tak bezcieľne vznášajú a plávajú v mojej mysli čakajúc na svoje dokončenie. Ktoré neprichádza, pretože viem, že akákoľvek energia na to vynaložená by bola zbytočná, premrhaná. Ono to musí prísť spontánne, ten moment kedy sa plesnete po čele a v duchu vykríknete "Aau, do boha ... že ma to skôr nenapadlo." Iba takto skompletizované myšlienky majú pre mňa váhu a cenu. Nasilu tlačiť na pílu síce môže pomôcť, ale zväčša na úkor kvality.

A preto za dňa vymýšľam iba akýsi rámec pre svoje budúce nápady, ktoré sa za zvukov fanfár v mojej hlave idú narodiť v čase, keď je mnou obývaná polka Zeme odvrátená od Slnka. Vtedy si zapnem hudbu, ľahnem do postele, zapnem hudbu a.... sotva skončí prvý refrén a spím! Takto sa, môj milý, prezidentom Zemegule nestaneš.
-Okej, tak skúsim tento vnútorný mechanizmus oblbnúť zatvorením sa do špajze a, hurá, kríza tvorivosti je zažehnaná. Len rozmýšľam ako veľkí spisovatelia písali v takej tme na papier svoje veľdiela...

 Blog
Komentuj
 fotka
greenbunny  3. 4. 2012 18:19
a od 8. januára ťa nič tvorivé nenapadlo??
Napíš svoj komentár