Alebo tiež možno sú, ale až v pondelok. Niekedy sa stane, že niekam do neznáma zmizne napríklad popoludnie. Ale celý deň? To už nikdy viac. Aj keby bol bochník chleba na doštičke a chrasta z odratého kolena odlúpnutá. Keď máte pred sebou chrbát, ale viete, že sa k vám neodvracia chrbtom. Malý Budha už je takmer vypitý, ale topánky sa vracajú na správne nohy. Jedno z mála pozitív? Kam sa schováva optimizmus a radosť zo tvarohových palaciniek? Asi prisypem viac cukru. Možno sa potom prestanú strácať nedele.



Je čas dospieť. Aspoň v niektorých ohľadoch. Je čas viac myslieť na druhých a menej hľadať dno. Je čas ísť do prdele. A presedieť nedeľovaté (=nepondelkové) nedele na pni. Zbierať čučoriedky a nachádzať huby. Zbierať huby a nachádzať ostružiny. Pretože viete ako to je, keď niečo hľadáme, nájdeme niečo iné. A alebo tiež veľké nič. Ale možno len zle hľadáme a potom kvôli tomu nespíme. Lenže niekedy sa zabudneme pozrieť do toho posledného vrecka.

Vonná tyčinka nevoňala a predbiehať sa mohlo. Špenát je výborný a pomaranče na oknách doma nie sú. Zelenina je zdravá. Čo je zelené, je zdravé? Veľké vozy vozia zimu. Pretože jazdia, keď je jasno, a keď je jasno, je zima. Keby sa ročné obdobia striedali po týždni, ako by sa nám žilo? Keď počujete otázku, na ktorú možno poznáte odpoveď, ale nemôžete odpovedať, pretože si nie ste istí, že je to tá odpoveď, o ktorej si myslíte, že je to TÁ odpoveď, čo povedať? Niekde som čítala, že by ľudia mali mať na všetko názor. Ale sú veci, na ktoré názor nemusí byť jasný. Čo napríklad veterné elektrárne? A čo kafe bez mlieka a cukru?

A čo tie stratené nedele?

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  1. 3. 2011 23:25
aj ja som hľadal, použil a využil, no vtedy nečítal.. tak to naprávam teraz
 fotka
antifunebracka  3. 3. 2011 18:00
paneboze, otazok a myslienok na 10 blogov. tomu hovorim zhustene vyjadrovanie☺
Napíš svoj komentár