Kedysi som si spravila zoznam vecí, takých tých drobných radostí, ktoré pomôžu človeku privodiť si aspoň ilúziu šťastia, alebo aspoň zdvihnú náladu. V podstate sú úplne nanič, aspoň čo sa praktického využitia týka, ale je fajn ich poznať.
Bohužiaľ zošit, do ktorého som to vtedy napísala, niekam zmizol. Buď sa skrýva niekde v útrobách skríň či šuflíkov v mojej izbe, alebo som ho v rámci boja za triedenie odpadu hodila do modrého kontejnera a teraz sa jeho kúsky stali súčasťou kartónov a krabíc.

Skúsim si na niečo spomenúť. Patrí sem:
*
zbierka nejakých blbiniek - ja zbieram kúpacie gumové kačičky- vždy ma strašne nadchne keď nejakú novú niekde objavím. Potom mám tiež zbierku krabičiek na čaj. Tá ale praktické využitie má - ukladám v nej tie tony čaju, ktorý pijem.
*
nosenie veselých ponožiek a podkolienok. Je pravda, že toto nemôže robiť každý a vždy. Sú okolnosti kedy sa to príliš nehodí. Ale malo by byť pravidlom mat aspoň jeden taký pár a nosiť ho aspoň občas. Je to zdroj pozitívnej energie od nôh
*
pitie dobrého čaju. Myslím, že je to aj podľa nejakého rozboru dokázané, že čaj prináša lepšiu náladu. Po rokoch mojich praktických skúsenosti s jeho pitím, musím len súhlasiť. Doporučujem pai-mu-tan alebo bielu pivonku. Je to tá najlahodnejšia chuť.
*
čítanie knižiek. To niekedy síce môže človeku priniesť frustráciu. Aj to sa občas stáva. Ale myslím, že aj to potom vo výsledku vedie k niečomu dobrému. Keď si však človek vyberie správne dobrá knižka dokáže človeku zmeniť náhľad na svet k oveľa pozitívnejšiemu. Do zoznamu fajn knižiek sa pustím časom.
*
kreslenie mandál. Nepoznáte? Je to jedna z najlepších relaxačných techník. Je celkom nenáročná. Pre začiatok stačia pastelky, šablóny mandál (nájde sa na nete) a čas. Ja som s tým začala pred pár rokmi, keď som mala zlé obdobie. Od tej doby sa mandalám venujem pravidelne.
*
fajn hudba. To snáď ani nemusím hovoriť. Keď si človek dobre vyberie, hudba dokáže zmeniť náladu o stoosemdesiat stupňov.
*
inteligentná plastelína. Nechcem tu robiť reklamu, ale táto vecička je proste „naprosto“ super. Človek sa s tým vyblbne. Som schopná sa s ňou hrať hodiny a je mi dobre. Je to fakt najväčší odbúravač nervozity a stresu.



No nekúp to ;-D

 Návod
Komentuj
 fotka
leiasolo  3. 5. 2009 13:20
Ponožkový raj!
 fotka
lilu  3. 5. 2009 14:36
Ešte dodávam konzumáciu čokolády!
 fotka
titusik  3. 5. 2009 14:45
ja pridávam písanie, to je môj relax a absolútne odbúravanie pesimizmu Alebo pozeranie starých fotiek, to milujem
 fotka
johnysheek  21. 5. 2010 15:25
ja som od prírody lenivý, a preto v nej veľmi rád leniviem..

a v spojení

s teplými ponožkami, aby mi nebola zima

skvelou lahodnou čokoládou, aby bola energia

perom a zošitom, aby sa dali zachytiť pocity a emócie

a úžasným človekom, aby ...

je to proste to naj
Napíš svoj komentár