A znie to trošku divne, ale tento príbeh je podľa skutočnej udalosti a je v podstate o hokeji.

Vlastne nie, ono je to celé o hokeji, ale poďme po poriadku. V lete sme s kamarátmi boli na jednom prípravnom zápase Slovanu a teraz sme si povedali, že pôjdeme na KHL. Dneska hrali proti SKA Petrohrad, jednému z najväčších favoritov ligy, výborná príležitosť. Tak sme kúpili lístky po 10 eur, veru zabolelo, ale človek si nevyberie. Keď chce ísť v našom hlavnom meste na hokej, tak buď si takto priplatí a pozrie si kvalitný hokej, alebo pôjde pravdepodobne zadarmo na zápas reprezentačnej 20tky, ktorá hrá najvyššiu domácu ligu na Ružinovskom štadióne.

Pred zápasom samozrejme treba ísť na pivko, tak sme šli do Hokejky. Teda po novom už je to Hockey Club či ako, predsa len hráme medzinárodnú ligu, tak aj krčmy musia byť medzinárodné. Čo tam však ostalo domáce sú ceny, jeden a pol eura za výbornú tankovú Plzeň je veru na tunajšie pomery viac než fajn. Tak sme si ich pár pred zápasom dali a kukáme, že pri vedľajšom stole sedia nejakí Rusi, fanúšikovia Petrohradu. Dali si po dve pivá a rozhodli sa zaplatiť. Prvý vytiahol 500 eurovku. Druhý tiež. A tretí tak isto. Keďže nemali drobnejšie, tak sa rozhodol jeden z nich, že teda zaplatí, samozrejme moc nepochopil a docela sa čudoval, jak je to možné, že mu nemajú vidieť. My sme tiež kukali s trošku divným výrazom, lebo 500 eurovku sme ešte naživo zrejme nevideli. Samozrejme sme si hneď vymysleli plán, podľa ktorého Rusi dnes vyhrajú a po zápase pôjdu predsa osláviť zase sem, keďže sa im tu páčilo. A my sa s nimi opijeme a oni nás pozvú, dobré, nie?

Bohužiaľ náš plán stroskotal.

Odobrali sme sa na štadión, prišli sme akurát na začiatok. Doteraz som nadával, že tam čapujú len nechutný Corgoň 10° za 1,50. Ale už nečapujú. Teraz majú ešte nechutnejšieho Bažanta 10° za 1,80. A vraj svetové slovenské pivo. Áno, slovenské chuťou (nechutné) a svetové cenou. Hokej ináč fajn, podľa očakávania nás tam Rusi úplne točili, napriek tomu sme dali prvý gól a 10 minút pred koncom to držali 2:2. Potom dali Rusi síce gól, ale videorozhodca ho neuznal pre vysokú hokejku, my sme dali dva a bolo vymaľované. Potom sa stala ďalšia docela blbá vec, Ruskí hráči odišli z ihriska pred vyhlásením najlepších hráčov zápasu a už sa nevrátili. Za to veru tiež peknú pokutu by im mali dať, aj keď ich asi pokuta moc nezabolí. Predsa len im nestačil DoubleTree hotel ako ostatným klubom, oni si povedali že 5 hviezdičiek je viac ako 4 a preto bývajú v Kempinski. A stále nechápete ten názov blogu? Aha, takže vec sa má tak, že majiteľom klubu je spoločnosť Gazprom. A kto to už niekedy počul, tak chápe o čo ide. Ale tak vyberte si - tri body, alebo plyn.

A vlastne celý tento blog vznikol len preto, že mám po hokeji dobrú a vtipnú náladu a doma ma nikto nepočúva, tak som sa chcel podeliť. Pekný večer!

A ešte to by som chcel, strašne som alergický na tých ľudí s mobilmi. Samostatný nájazd - všetci do rúk mobily, točme video a pacnime ho na fb. Padne gól - rýchlo status. Možno je to aj tým, že ja mám mobil, na ktorom mi nefunguje foťák a nemôže sa pripojiť na net, ale aj tak mi to príde dosť choré.

 Blog
Komentuj
 fotka
luc.ka  17. 9. 2012 23:16
juuu ševrooo, zober ma na hokej

ja som na tom pjeknom štadióne bola naposledy ešte pred kolaudáciou a to tam nebol ani ľad a ani batérie v šatniach





ale ináč som rada za tvoju vtipnú náladu len sa celkom neteším na tú zimu bez plynu... :d
 fotka
transplantovana  17. 9. 2012 23:38
Ale este mas druhy mobil, na ktorom fotak funguje!
 fotka
hetfield  18. 9. 2012 09:28
bazant 10 by mali zakazat
 fotka
crashhp  18. 9. 2012 14:04
mne Bažant chutí
 fotka
ameryka  18. 9. 2012 18:52
tak som sa nasmiala na tomto blogu, si super!
 fotka
antifunebracka  21. 10. 2012 19:39
super blog a s tym poslednym odstavcom suhlasim, ludom jebe
Napíš svoj komentár