Po ťažkej včerajšej noci sme sa ráno s kachie rozhodli, že pôjdeme niekam na obed. Väčšinou skončíme buď v ázijskom bistre, alebo v McDonalde, občas zablúdime aj do nejakého fastfoodu, kde ja si dám vyprážaný syr a Miška vyprážaný karfiol. Denné menučka v reštauráciach nejako často nevyužívame, vlastne pokiaľ si dobre pamätám, využili sme len dva krát. Prvý krát v takej podzemnej reštaurácii pri Obchodnej, dostal som tam síce skvelý vývar, ale spotená teta, rezeň tvrdý jak podošva, pobehujúci smradľavý pes a varené zemiaky v tvare hranoliek celkový dojem trošku pokazili. Druhý krát sme boli na obchodnej, nespomeniem si ako sa to volalo, ale až po zjedení polievky nám oznámili, že nemajú tie menučka čo chceme a tak sme si už teda museli dať niečo, čo nám nebolo zrovna po chuti.

Dnes sme tomu pôvodne chceli dať tretiu šancu. Vybrali sme sa do Apollo business centra, boli sme tam v Pondelok a videli sme celkom zaujímavú samoobslužnú reštauráciu, tak že ju skúsime. Stretli sme sa teda niečo po jedenástej a išli pešo tam. Teda, najprv sme pešo prešli jednu zastávku, potom sme nasadli do busu ale Miške prišlo zle (ťažký večer včera , tak sme vystúpili a šli radšej pešo. Prišli sme tam, poloprázdne, tak že kukneme na menu. Polievky na výber dve, to bolo fajn. Hlavné jedlá boli tiež na výber, zaujal ma akurát rezeň, ale pozerám že rezeň 3,99e, polievka 1,20e, plus ešte pitie, celkom drahý obed by to bol na to že to tam bolo dosť nesympatické. Tak tento plán sme nakoniec zrušili a že pôjdeme kuknúť inde.

Pobrali sme sa smerom do Finita, ale ako sme kráčali okolo nejakej polorozpadnutej budovy, tak si Miška všimla nápis “jedáleň, menu za 89,-” a to nás docela zaujalo. Síce to bolo ešte v korunách a prišlo nám podozrivé, že to stále nezmenili, ale cena to bola tak či tak lákavá. Napriek hrozbe padajúcej omietky sme prišli bližšie a zbadali papier, na ktorom stálo “menu 3,20e”. Cena skvelá, šli sme teda dnu. Hluchý vrátnik sa nás tri krát spýtal čo hľadáme, keď konečne zistil že kričíme jedáleň, znavigoval nás doľava. To už sme tú jedáleň tak či tak videli, ale bolo nám blbé tam utekať bez počkania na odpoveď, keď už sme sa spýtali. Otvoríme dvere jedálne a skoro ma odfúklo. Nie, nebol to prievan. Bol to závan socíku. A veru poriadny. A možno presne to bolo to, čo nás prilákalo dnu. Áno, tácky a okienka na výdaj stravy mám síce aj v práci, dokonca za 85centov, ale toto bolo niečo iné.

Nesmelo sme teda prišli k prvému okienku, kde bola teta s kasou. Usúdili sme, že tu sa asi platí, tak vravíme že dva obedy. Teta povedala tú krásnu sumu 6,40, zaplatili sme a pokračovali ďalej. S táckami v rukách sme prišli k druhému okienku, kde nám ujo ponúkol rajčinovú alebo hovädzí vývar. S prihliadnutím na včerajší večer sme sa rozhodli pre vývar. Ako druhé sme si vypýtali obaja rezeň s majonézovým šalátom, ujo zavtipkoval že ten tam majú od minulých vianoc. Áno, zlý vtip. Vlastne asi by som sa normálne nesmial, ale ten ujo bol strašne super a od neho sa to proste hodilo. Ešte nám povedal nech si vezmeme keksíky, že to patrí k menu. Usadili sme sa pekne ku stolu, Mišku som poslal ešte kúpiť pitie. Tu sme trošku zaváhali, lebo sme si nevšimli že majú takú žltú malinovku ktorú nalievali do pohárov, aj krabičkové džúsiky sme prehliadli a tak sme si kúpili ľadový čaj. Mali tam dokonca aj pult s novinami, pre jedny som teda zbehol, bohužiaľ všetky boli minimálne týždeň starý a tak namiesto čítania som obdivoval vianočnú výzdobu. Bola docela zaujímavá, napríklad mňa by nikdy nenapadlo to kvetiny marihuanového tvaru strčiť tvár vystrihnutú z papiera tak, aby to vyzeralo ako “Levák Bob”. Miška všetko pekne spapala, ja som mal problém a tak som jej dal aj z môjho.

Pri jedle sa však stala tá najlepšia vec. Ujo čo nakladal rezne začal kričať: “Pivo! Chce niekto pivo?”. Pozrel som naňho a v ruke mal kartón plechovkových Kozlov. Chvíľu som nechápal, čo sa deje. Však kto vám už dá dnes niečo zadarmo. Potom však vstal nejaký chlapík a vzal pár plechoviek pre celý stôl. Ujo navyše pozrel na mňa a privolal ma pohľadom. Vzal som teda dve plechovky, poďakoval a poviem vám, dávno som nemal takú úžasnú náladu ako z dnešného obedu. Dojedli sme, vypili pivo a s dobrým pocitom ušetrených peňazí a plným žalúdkom sme odišli. A určite sa tam ešte vrátime!

 Blog
Komentuj
 fotka
h8u  14. 12. 2011 22:32
ľúbim teba aj tvoje blogy
 fotka
etelnair  14. 12. 2011 22:37
ty menucko vyjebane! odnauc sa to slovo velmi rychlo
 fotka
kachie  14. 12. 2011 22:37
ale musíš napísať že Miška je @Kachie aby som sa preslávila cez tvoje blogy



juj, ale fakt tam bola skvelá atmosféra
 fotka
chevro  14. 12. 2011 22:41
@etelnair náhodou skvelé slovo!
 fotka
soraya  15. 12. 2011 11:33
čo je na slove "menučko" skvelé? ja som tiež zostala mierne.. z(a)razená
 fotka
antifunebracka  12. 8. 2016 00:59
A čo to bol za nóbl restaurant?
Napíš svoj komentár