Ó áno, je to tu zas. Tri dni som sa odhodlával toto napísať, ale potom som si povedal, že proste musím. Keď už pre nič iné, tak aspoň kvôli tomu, nech si na to na staré kolená zaspomínam.

Písal sa štvrtok. Koľkého to neviem, ale toď posledný. Za sebou drbnuté štyri dni vstávania do roboty, totálne vyšťavený a idem o takej piatej domov a vravím si, ako sa zvalím do postele a idem spať. Zaspal som vlastne už v električke, až ujo šofér ma poklepkal po ramene že vystupovať šéfe. Našťastie bývam jednu pred konečnou, tak som ten kúsok prešiel pešo. Celý šťastný sa doma vyvalím do sedačky a v tom...
„tututududuuu“ (nie, neviem ako napísať melódiu)

Vidím, že mi volá kachie, ale tak vravím si, asi len prezváňa nech idem na net alebo čo... ale ono to zvoní a zvoní... tak dvihnem. Povedala mi, že má dva VIP lístky na Beániu FmUK a že či nechcem ísť. Och, tak ja že zavolám za 5 minút, musím zvážiť pre a proti. Ako inak, je to zadarmo, víno vraj v cene, spánok ide bokom.

....preskakujem nudné tri hodiny (ja by som šiel aj skôr, ale niekto si musí tak dlho robiť vlasy..)...

Dojdeme tam, vnútri pár ľudí, pár vonku. A teraz prišla ďalšia vec, ktorú som ešte nespomínal. Tie lístky sme nemali fyzicky, ale mali sme ísť na cudzie meno na guestliste. Tak sme tam prišli a nesmelo povedali „mali by sme byť na guestliste“ a opatrne vyslovili to cudzie priezvisko. Slečna chvíľku hľadala, ale našla a spýtala sa ma: „Martin?“ a ja s úsmevom na perách vravím „áno, áno..“. Skvelé, sme dnu.

Dáme veci do šatne a hľadáme vip. Nič ešte nehralo, celé to bolo dáke mŕtve. Nájdeme VIP a ideme dnu.. pár stolov obsadených, samí sponzori, profesori a pri zadnom stole Peter Lipa, ktorý tam potom neskôr hral. A čo je hlavné, všade tam bola zima. Ale skurvená zima, nie taká obyčajná. Nevadí, vypýtali sme si na bare vínko a išli zobnúť niečo z obloženej misy. Bola tam nuda docela, vlastne docela dosť.


V tom som tam zbadal chalana v motýliku a kachie sa ma pýta: „neni to ten z tej reklamy?“ a ja vraví, že asi hej, ale nejsom si istý... navrhol som že sa ho idem spýtať, ale potom mi to došlo blbé a povedal som si že mám v sebe málo vína na to. Vínka pribúdalo, medzitým sme si pekne zatancovali na Petra Lipu, zvítal som sa s mojimi bývalými spolužiakmi a zase sme sa ocitli v backstagei. Och, medzitým sme pri jednom stánku zase stretli toho chalana! Boha zase si vravím, spýtam sa, nespýtam? Nespýtal som sa a šli sme ďalej.

V backstagei stále nuda, nejaké prikurvené slečny tam boli a veru už riadne opité. Niektoré tak, že už nevládali ani chodiť a niektoré tak, že prosím pekne pri naberaní si šalátu doňho vyliali polku piva čo mali v ruke. Človeka až prešiel hlad a bál sa naberať si z hocičoho.

Sklz časový bol veru riadny, na rade bola Para. Skupina zložená asi z tých najnesympatickejších ľudí na Slovensku, na čele s Matúšom Vallom. Hlavne že má svoju košieľku a slnečné brýle a tvári sa jak keby mu to tam celé patrilo. Ujo Lasky zmizol na polhodinu na WCku, asi mu prišlo nevoľno. Vyzeral teda klasicky ako bezdomovec, až človek nechápe že toho tam vôbec pustili. Keď konečne vyliezol tak šli hrať, ale ani som sa neunúval vyjsť dopredu. Keď má niekto v pesničke na tej base hrať dva tóny dokola a aj tak ich netriafa a keď spevák nevie text a vlastne nevie ani spievať, tak to je zlé. Po chvíli sme šli radšej na silent disco, skvelej vychytávke čo tam dali. Nikto tam skoro vtedy nebol, tak sme si sami zasmažili, aj dnb nám zahrali v jednom kanáli.

*práve som si uvedomil že je to dlhé, idem preskakovať

Teraz sa dostanem k tomu podstatnému. Ako headliner tam bola skupina N.O.H.A., ale do začiatku som nevedel ktorá, lebo neviem či všetci viete, ale oni sa rozdelili na dve skupiny a obidve si hovoria tak isto, iba tie skratky znamenajú niečo iné. A zjavne to nevedeli ani organizátori, lebo nikto mi na tú otázku nevedel odpovedať. Keď som ich však zbadal v backstagei, tak som zistil. A boli milí, žiadne hviezdy ako Para, normálni sympatickí ľudia, nemali problém sa s nikým rozprávať, ani odfotiť, tak to má byť. A jedna z nich mi prišla strašne super. Nebola to vyslovene pekná baba, mala takú chalanskú mikinu a neviem čo sa mi na nej páčilo, ale príde mi úplne super. Poprosím foto:

Ach, až mi srdce zaplesalo

To už sme s kachie mali dosť vypité, už sme sa poohadzovali konfetami, stihli sme aj nejaké tie rumy s mojimi kamarátmi a znova sme zbadali toho týpka. Do tretice všetko dobré, tak ideme za nim. „Počuj, nejsi ty ten z tej reklamy že léma? “ A on sa len pousmial, sklopil hlavu a jemne prikývol. Zjavne sa ho to asi dosť ľudí pýta. Nakoniec bol ale super, aj keď mal asi sedem promile, ale milý chalan. A zabudol som podotknúť, že on to tam vlastne moderoval. Kachie sa s nim aj odfotila, aj keď tu vyzerajú divne :


Skupinu N.O.H.A. sme si kukli zozadu a zboku backstageu, po nej išiel DJ Junior, ktorého mám fakt rád, ale únava nad nami zvíťazila. Zobrali sme si jednu deku z backstageu, nech máme suvernír a v šatni som si ešte strčil vešiak pod kabát, nech máme dva.



No a vôbec som sa nedostal k tomu, k čomu som chcel, a teda že VIP vôbec nie je žiadne VIP ale grcá sa tam rovnako ako všade inde, pravdupovediac úroveň je ešte nižšia. A keď už nič iné, aspoň sme sa najedli a napili (aj keď niektorí to vygrckali.. a zobrali domov vešiak a deku a to všetko zadarmo! No nekúp to!

 Blog
Komentuj
 fotka
luc.ka  3. 12. 2011 16:26
ehehehe... si objavil čaro blogovania? akože všetko super, len za to "docela" by som ťa killovala...



a na architektoch si nebol?
 fotka
chevro  3. 12. 2011 16:27
@luc.ka mne je to jedno, ja si na gramatiku a také veci nedávam pozor, píšem si len tak z nudy A nebol, nič ma tam nelákalo za tie peniaze, docela sa čudujem že sty si tam bola..
 fotka
luc.ka  3. 12. 2011 16:33
mne moc nejde o prachy, keď viem, že tam bude fajn... a na druhej strane mi 15€ ani nepríde veľa... (asi by som nemala všetko porovnávať s cenou pohody

minulý rok bolo super, a ani tento nesklamal - teda jedine to, že dali uniques na 19:00... to bol kúsok fail, ale inak v pohodke



a gramatiku máš v pohode len ja to slovo neznášam
 fotka
chevro  3. 12. 2011 16:42
@luc.ka no, 15e je dosť veľa za takúto akciu. Uniques sú super, ale okrem nich ma tam nič moc nelákalo, Le Payaco a Talkshow fakt nemusím, Rico Tubbs bol v Bratislave mesiac dozadu a Chase tiež nebol na Slovensku prvý krát, neviem prečo to organizátor tvrdil, navyše došiel len on sám a bol to DJ Set a nie Live. Ešte k tomu dnb akcia na beánii neni dnb akcia, keď chcem dnb tak ho hľadám inde. Zadarmo by som šiel kuknúť, ale takto proste nie.
 fotka
luc.ka  3. 12. 2011 16:55




pozri, za našu beánku si pýtali 12€... v telocvični na intráku, v spoločenskom oblečení, a program že kabát revival & divokej bill... no čo by si si vybral?



nejaký chase live/nelive ma vlastne vôbec netankuje, 15min. by mi úplne stačilo, potom som asi náhle vytriezvela

tých talkshow by som postrieľala, fakt kto im preboha nakecal, že vedia hrať, a že sú dobrí?????

ale tak mala som tam dosť známych, a potom ešte jeden mystery boy, ktorého som už toľkokrát videla, že ja už neviem, či ho poznám len z videnia, alebo je nejaký herec, alebo čo, každopádne prišiel, pripil si so mnou, úplne najviac sa usmial a zmizol v dave. keď to takto píšem, tak mi to vyznieva, že som si to vymyslela ale aj kamoška ho videla...

no ale ako celkovo sa mi to páčilo
 fotka
chevro  3. 12. 2011 17:04
@luc.ka takto, aby sme sa chápali, mne prídu všetky beánie predražené a nič ma na tom neláka, nemám rád tieto akcie.



Toto som len bral tak, že je tam chase and status a že keby to nebola beánia tak by to mohla byť mega akcia, bohužiaľ organizátor z toho spravil ľudovú zábavu a všetci ľudia čo milujú dnb sa na to po včerajšku sťažovali. Keby boli chase and status za tie peniaze na normálne dnb akcii, tak idem, ale na beániu nie
 fotka
etelnair  3. 12. 2011 17:08
wtf is beania?
 fotka
luc.ka  3. 12. 2011 17:10
ok ok veď je to jedno, ja tiež beánie nejako nevyhľadávam (dnb už vonkoncom nie)... len túto, lebo má toho s klasickou beániou najmenej spoločné



ale napr. minulý rok musela byť super - fmuk to bolo tuším - to ma mrzí, že som tam nebola, lebo tam mali movits, a oni musia byť úplnr super naživo
 fotka
chevro  3. 12. 2011 17:17
@luc.ka čím lepší interpret, tým väčšie sklamanie, lebo tam aj tak dojde samá sedlač sa rozjebať a strkať, kradnúť veci a podobne, tam proste patrí Polemic a Hex, dobrá hudba a ani ľudia s normálnym vkusom asi moc nie..
10 
 fotka
chevro  3. 12. 2011 17:17
@etelnair ty kde žiješ?
11 
 fotka
etelnair  3. 12. 2011 17:20
ja som sa pytal prvy
12 
 fotka
chevro  3. 12. 2011 17:22
@etelnair však @h8u to tuším minule zisťovala, nie? Ona ti vysvetlí
13 
 fotka
etelnair  3. 12. 2011 17:24
co zistovala?
14 
 fotka
luc.ka  3. 12. 2011 17:24
joj chevro... trochu zažitý predsudok, mi to tak príde, že sa tvoja definícia dá potom aplikovať v podstate aj na hocijaký hudobný festival... (teda niečo, kde je toho viacej, a nie len jedna skupina a teda jedno stádo oddaných fanúšikov



ale áno, v prvom rade je to o zábave... ale za to nevidím dôvod, prečo by sa to nemohlo aj po kvalite hudby niekam posúvať
15 
 fotka
h8u  3. 12. 2011 17:25
@etelnair jj ja som tiež netušila ale už mi vysvetlili, potom ti poviem niekedy
16 
 fotka
etelnair  3. 12. 2011 17:26
@h8u teraz mi povies! mozes aj na icq, nemusis tu
17 
 fotka
chevro  3. 12. 2011 17:31
@luc.ka nie, toto neni predsudok, tak to proste je. Kebyže je chase and status za 15 euri včera povedzme v MMC a nie na beánii, tak tam dojde dosť ľudí, všetci kvôli nim a bolo by to super. Takto tam došli ľudia hlavne kvôli beánii, akurát hodinu predtým si pustili dve pesničky na youtube a tak to vyzeralo. To je proste tak, áno, aj na festivaloch to často tak vyzerá potom. Tiež som sa napríklad na Muse na RfP pohádal s dvomi pičami čo došli kvôli Twillghtu a najebali sa dopredu a potom mi nadávali že som sa postavil pred ne, že to je ich miesto.
18 
 fotka
luc.ka  3. 12. 2011 17:46
ifkoooo... je to strašné, že žijeme v relatívne slobodnom svete, a každý môže ísť hocikam, ak si zaplatí vstupné, a robiť si tam hocičo, čo sa mu zachce... čo?
19 
 fotka
chevro  3. 12. 2011 17:48
@luc.ka neviem kam týmto mieriš, ja len tým celým chcem povedať že ak je nietkto fanúšik Chase and Statusa tak na nich nepôjde na nejakú beániu ale na normálnu akciu.
20 
 fotka
etelnair  3. 12. 2011 17:53


21 
 fotka
chevro  3. 12. 2011 17:57
@etelnair a už si zistil čo to je tá beánia?
22 
 fotka
luc.ka  3. 12. 2011 17:58
už som sa niekde veľmi dávno stratila, o čom sa mi vlastne "hádame", keď ja s tebou vlastne vo väčšine súhlasím...



@etelnair už si dostal vysvetlenie?
23 
 fotka
etelnair  3. 12. 2011 17:58
ee
24 
 fotka
chevro  3. 12. 2011 18:05
@etelnair chudák musíš mať ťažký život v takejto nevedomosti.. a nikto ti nepomôže..
25 
 fotka
luc.ka  3. 12. 2011 18:07
@etelnair



» sk.wikipedia.org/wiki/Be%C3%A1ni...



to je presne to, o čom sa tu celý čas bavíme
26 
 fotka
chevro  3. 12. 2011 18:09
@luc.ka tak keby som si hento prečítal a šiel tam, asi by som bol dosť prekvapený
27 
 fotka
luc.ka  3. 12. 2011 18:15
ale veď to tak je!!!!

len zabudli uviesť, že po pol hodinke formalít nasleduje... bujačná zábava
28 
 fotka
chevro  3. 12. 2011 18:39
@luc.ka fakt? ja som vždy prišiel až po formalitách asi teda
29 
 fotka
etelnair  3. 12. 2011 18:39
a preco je to v decembri?
30 
 fotka
luc.ka  3. 12. 2011 19:33
ifko, no vždy v programe býva napísané, že prídovor dekana, imatrikulácia, bla bla... u nás ešte aj večera býva - pre vip (resp. pre tých, čo si kúpia drahšie lístky



ale nemôžem potvrdiť, že to tak je na 100% lebo tiež som tam ešte nebola



@etelnair lebo vtedy je asi málo príležitostí, aby si sa mohol opiť
31 
 fotka
antifunebracka  3. 12. 2011 21:23
akoze picujes na akciu, kde si dosiel nelegalne a ktoru si vykradol? btw my mame na beankach len studentske kapely, to si dovol!
Napíš svoj komentár