Ženské meno Alica má nejasný pôvod. Je pravdepodobne odvodené zo staronemeckého mena Adelheid, čo v preklade znamená "vznešená bytosť". Na našom území sa toto meno vyskytuje málokedy.
Alice, ktoré majú meniny 6. septembra, patria k ženám, ktoré vedia dotiahnuť aj tie najtajnejšie plány. Sú pritom sebavedomé a dosť panovačné.
V škole dosahujú celkom dobré výsledky, no dôležitejší je pre ne výber povolania. Najlepšie sa cítia v pozícii, kde sa skrýva trochu rizika. Často sú obdarené aj umeleckým talentom a skvelou fantáziou, ktorú prejavujú vo svojich dielach.
Tieto ženy obľubujú spoločenský život, ako hostiteľky sú nesmierne pozorné. Svoje styky inteligentne využívajú na to, aby presadili svoje záujmy, pretože sú ctižiadostivé.
Mali by si dávať pozor na prepracovanie a dožičiť si dostatok spánku.
Ovplyvňujú ich planéty Jupiter a Neptún. Ich šťastné farby sú svetlozelená, modrá a biela. Ochranné rastliny skorocel, pľúcnik, kamene akvamarín a smaragd.

 Blog
Komentuj
 fotka
anjelik4195  30. 11. 2007 15:50
to zkaade mas?
 fotka
beruska_zuzanka  30. 11. 2007 16:27
Alica je ženské krstné meno. Je to slovenská podoba anglického mena Alice, ktoré je domáckou podobou mena Elisabeth alebo vzniklo zo starofrancúzského mena Aaliz.
 fotka
amrafel  1. 12. 2007 14:09
skus aj moje meno: adrian
 fotka
chaotickitt  1. 12. 2007 15:28
tu ho mas Mužské meno Adrián má latinský pôvod a v preklade znamená "muž od mora, z talianskeho mesta (H)adrie". Nositeľov tohto mena oslovujeme Ado, Adko, Aďo.

Adriánovia, ktorí oslavujú svoje meniny 23. marca, sú trpezliví, vytrvalí, šetrní a vo svojich činoch však často zdržanliví.

Najdôležitejšie pre nich je, že prídu do vytýčeného cieľa. Ich zvieracím totemom je vôl, symbol "ťažnej sily".

Priatelia sú pre Adriánov posvätní a prejavujú im "psiu" oddanosť. Nositelia tohto mena sú na dnešné pomery dosť pomalí. Zvyčajne sa neusilujú súperiť s ostatnými študentmi. Pokračujú v povolaní svojich rodičov, alebo v podobnom povolaní.

Ich životaschopnosť je veľkolepá. Takmer všetci ich príbuzní, priatelia padajú od únavy, no Adriánovia idú ďalej. Zvyčajne majú pevné zdravie. Ich zovňajšok prevyšuje ich vlastnosti, sú fešní.

Mali by sa vyhýbať sladkým limonádam a dbať na dostatočné množstvo vitamínov E a B.

Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Ich šťastné farby sú zelená a biela. Ochranné rastliny nechtík, ligurček, kamene smaragd, zafír.
 fotka
she  21. 4. 2008 15:50
heh toto s tym spankom uplne suhlasim ...ano je to dobre meno...kazdy hned vie ze mame kontakty v krajine zazrakov
Napíš svoj komentár