Všetko čo má svoj začiatok, má aj svoj koniec. Áno, je to tak. Tak ako sa ľudia rodia, takisto aj umierajú bez ohľadu na to, či je smrť zapríčinená chorobu, nehodou alebo vekom. O ľuďoch je známe že sa smrti boja aj keď to niektorí nedávajú na javo a snažia sa obklopiť tvrdou škrupinou, ktorá neprepustí žiadne podnety strachu. Lenže nie len ľudia a zvieratá umierajú. Je známe že vo vesmíre existuje niekoľko miliónov hviezd, planét a slnečných sústav, ktoré už zanikli. Ľudstvo donedávna nepripisovalo takýmto javom nejaké veľké priority z dôvodu, že dátumov o konci ,,nášho" sveta bolo zverejnených už niekoľko desiatok. Ale kde je pravda? Existuje niečo také, ako je Deň D? Čaká našu planétu koniec? Ak áno tak kedy? Na tieto otázky sa dá diskutovať.
Vedci tvrdia že koniec sveta nastane v roku 2012, presne 21.decembra. Áno majú to podložené niekoľkými teóriami a určite majú pre nás pripravených veľa záverov ako koniec sveta bude prebiehať. Bude to veľký meteorit, ktorý zničí našu Zem, zaplaví nás oceán alebo nás nebodaj ovládnu mimozemšťania? Priebeh konca sveta sa líši deň od dňa. Ak má naozaj koniec sveta prísť o rok, myslíte si že má zmysel budovať nejaké základy pre budúcnosť detí? Vezmime si to z pohľadu, rodiča štvorčlennej rodiny. Máte dobré zamestnanie, rodinný dom, milujúcu manželku a dve pekné deti, chlapca a dievča. V lete sa vrátite z dovolenky a vidíte ako sa susedia balia a cestujú preč. Sused vám s vydeseným výrazom povie že sa na nás blíži obrovský asteroid, ktorý zničí celú planétu. Momentálne vám v hlave kolujú dve myšlienky. Prvá je ako sa postarať o svoje deti, ktoré majú pred sebou celý život a druhá myšlienka je, prečo sa sused balí, keďže celá Zem bude zničená. A tu sa zastavme pri hlavnej myšlienke. Ak by ste tomu naozaj verili, pochybujem že by ste si založili rodinu, vychovali dve deti a išli v lete na dovolenku, kde by ste neboli o takýchto veciach informovaný. Každá minca má však dve strany. Pre zmenu sa vžite do role človeka, ktorý študuje tak tvrdo že nemá pomaly čas ani na osobný život a myslí si že o 4 roky doštuduje, spraví diplomovku, zamestná sa vo firme a založí si rodinu. Ako som spomenul, kvôli štúdiu nestíha osobný život a tak mu uchádza jeden z hlavných bodov života, zábava. Nemáte priateľku a toto všetko obetujete kvôli štúdiu, ktoré vám bude na nič keďže prichádza koniec sveta. Oplatí sa teda študovať? Nebolo by lepšie sa zabávať, byť lenivý a užívať si život pokiaľ môžeme? Samozrejme keby si to povedal každý človek, vo svete by nastal chaos a anarchia. Ale to by už bolo všetkým jedno, keďže nikto nebude musieť nič upratovať. Uprace to príroda. Avšak koniec sveta by nemusel nastať keby sme sa zamysleli nad tým, ako pomôcť našej Zemi v takzvanom upratovaní bez stratách na životoch. Vojny o nerastné bohatstvo sú hlavným zdrojom ničenia našej planéty, ktorá nám to vracia prírodnými katastrofami. Ľudia si myslia že je to náhoda ale pravda je iná. Nie nadarmo sa hovorí ,,Nikdy nerob druhému to, čo nechceš aby robili tebe". A tak je to aj v tomto prípade naša planéta je schopná vstrebať veľké množstvo rán, ale ako každé množstvo, aj toto je určené hranicou. Môj názor je že sme tej hranici veľmi blízko a je len otázkou času kedy nám naša Zem vráti všetky rany, ktoré sme jej spôsobili. Ako ďalším podkladom pre koniec sveta v roku 2012 je Mayský kalendár, ktorého koniec je určený práve 21.decembra 2012. Nikto nevie ako Mayovia určili tento pozoruhodný dátum, ale jedno je isté každý kto tvrdí že je to hlúposť, si myslí úplný opak.
Koniec sveta je jedna z najviac diskutabilných otázok, ktorá bude zodpovedaná práve v tento deň. Bude to deň kedy si ľudstvo povie mali sme byť pozornejší k našej planéte? Alebo to bude jeden z dní kedy si povieme bol to ďalší nezmysel a žiadny koniec sveta nebude. Avšak v oboch prípadoch by sme sa mali nad sebou zamyslieť, pretože nikto nevie kedy nastane náš deň D.

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  22. 6. 2012 15:53
toto je co za megaultrapicovinu? napis nieco ine radsej a toto vymaz cim skor, dobre ti radim
 fotka
milos111  26. 7. 2012 00:02
koniec sveta nebude, nastanu dni súženia a veľkých premien vo svete, bohužial k zlému
Napíš svoj komentár