Poznáte ten pocit, keď vám niekto zamotá hlavu a vy sa neviete skoro na nič iné sústrediť len na tú konkrétnu osobu?

Ja sa rada zamilovávam. Ale len tak platonicky. Milujem Sterlinga Knighta. Crissa Angela. Speváka z Before the zero day. Ashtona Kutchera. Čunka. A desiatky iných nádherných chlapcov. Pobláznia ma, ani o tom nevedia, a ja by som dala všetko za to, aby aspoň vedeli moje meno. Po čase som si však na moje platonické ľúbenie zvykla, a pravdupovediac, celkom sa mi to páčilo.

Tentokrát je to však iné. Nie je to žiadny perfektný herec, ani neodolateľný spevák. Je to kamarát. Môj kamarát!

Chodíme spolu na školu, boli sme spolu na lyžiarskom, pár krát spolu vonku, dokonca pred pár rokmi v tábore, kde som ho spoznala. Vždy som ho mala rada, aj keď si ma doberal za moje račkovanie. Vždy ma rozosmial, aj vtedy keď som nemala svoj deň. Rada som ho stretávala na školskej chodbe. Bola to taká príjemná súčasť dňa.

Ale nikdy, naozaj nikdy som nad ním nerozmýšľala inak ako nad kamarátom. Všeobecne si nerada prepájam kamarátov s potenciálnymi frajermi. Kamaráti sú kamaráti a frajeri sú frajeri.

Ale neviem, ten Silvester akosi všetko pokazil.

Na tohtoročnú oslavu nového roka som nemala dopredu nič pripravené a tak som sa na poslednú chvíľu rozhodla ísť do Žiaru ku kamarátke na byt. Našťastie nemala domov rodičov. Bolo tam fajn, s babami sme si zatancovali so Zacom podľa pesničiek z High School Musical a riadne sme sa najedli a napili.

Potom sme šli von medzi ľudí. Postretávali sme pár kamarátov. Nakoniec všetko dopadlo nad moje očakávania. Pred polnocou sme išli na námestie. Bola mi zima. Chytila som za ruky najbližšie stojacich ľudí a spokojne som pokračovala v ceste.

Na námestí bolo krásne. Moji spolužiaci, niektorí trošku podnapití, tancovali pri Moysesovej soche, všetci naokolo otvárali šampanské a búchali petardami. Bolo to pekné, veľa svetielok, veľa hluku, presne tak ako to má byť.

Blížila sa polnoc, celá natešená som sa otočila ku kamarátovi. Ten sa tiež usmial a dali sme si pusu. Bolo to čudné, nikdy by ma nenapadlo, žeby som sa s ním bozkávala. Ale zároveň pekné, vždy som túžila dostať novoročnú pusu.

Vravel mi krásne veci. Že už dlho sa mu páčim, že ani on tomu nemôže uveriť a že je to jeho najkrajší Silvester. Skoro som sa roztopila.

Vôbec nie je typ chlapca, ktorý by sa mi páčil. Dokonca je odo mňa nižší a chudší. Nie je to ten typ, od ktorého môžete čakať, že vám zloží pesničku, alebo napíše básničku. A to najhlavnejšie, je to kamarát.

Od Nového roka mi to nedá pokoj. Stále nad tým rozmýšľam. Od vtedy som s ním ešte nebola, lebo som bola na chate. Za normálnych okolností by som si tú chatu viac užila. Ja neviem, ale chýbal mi tam.

Nechcem ho, jasné, že ho nechcem. Pokazila by som naše kamarátstvo. A bojím sa, že to bolo kúzlo len jednej noci, jednej pusy...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár