Dve veľmi dôležité slová, ktoré sú protikladom toho druhého a majú aj rozdielny význam. Ľudia sa ich snažia študovať, pochopiť, odhaliť ich tajomstvá. Ale podarí sa im to niekedy? Zodpovedať na všetky otázky a stiahnuť rúško tajomstva?

Smrť- je koniec niečoho krásneho, čo nejde ani pomenovať. Ale vie byt aj vyslobodenie, ktoré sa nám ponúka v skáz sveta a jeho pohromy. Je to ale správna cesta? Mnoho ľudí si vyberie práve túto cestu – samovraždu! Už ďalej nevládzu znášať prekážky, ktoré im tento svet kladie pod nohy, nevládzu už stáť na nohách, sú fyzicky aj psychicky vyčerpaný a zničení. Preto mnohý z nich neveria, že to bude niekedy lepšie a svoj život končia tragicky – smrťou! Ale je smrť vyslobodením? Možno áno pre tu osobu, ale rozhodne nie pre príbuzných, ktorý si idú oči vyplakať od žiaľu. Ale čo ak ani po smrti nemáme pokoj, čo keď je niečo po smrti čo si nevieme ani predstaviť? Niektorý tvrdia, že existuje peklo, raj a očistec. A ti čo skončia svoj život samovraždou sa dostanú do očistca a tam trpia. Tak potom naozaj je to vyslobodenie z utrpenie na zemi, keď po smrti náš potom čaká ešte väčšie utrpenie? To nikto nevie. Možno naozaj nič nie je po smrti a naozaj je to potom vyslobodenie.

Život- je niečo nádherné, čo môže človek spoznávať po celý život. Je to dar, ktorý treba využiť a naplno si ho užiť v dobre a blahobyte. Život nám ponuka toľko krásnych možnosti spoznať veci okolo nás. Máme šancu spoznať lásku, najkrajší cit na zemi. To všetko nám dáva život, ktorý je našou nádejou ale aj skazou vie byť. Ale na svete je oveľa viac krásnych vecí a práve tento život nám otvára cesty spoznať ich.

 Blog
Komentuj
 fotka
mei  9. 6. 2006 11:51
smrt patri k zivotu, presne tak ako narodenie, a clovek by sa jej nemal bat. Iste, bojime sa toho ako zomrieme, ale jej samotnej urcite nie.

Samovrazda je brana aj v krestanstve aj v buddhisme v podstate rovnako.. v jednom je ocistec a v druhom Tvoja dusa ostane zaseknuta kdesi v potkanovi.. Zivot je kruty ( al aj napriek vsetkemu si myslim, ze samovrazda je zbabelost ( odhilaidnuc od toho, ze nmiekto je schopny si ublizit, tam treba isty kus odvahy ) ale clovek by mal abojovat, a vazit si to co ma.. a to je zivot !!
 fotka
noelle  9. 6. 2006 21:42
To, ze zomrieme nezmenime, to jednoducho musime, kolobeh zivota v prirode... Ale mozeme zmenit akurat to, co pocas zivota stihneme a zazijeme. Cim viac dobreho, tym lepsie, nech aj po smrti na nas maju ludia co najviac krasnych spomienok.
 fotka
veka  15. 7. 2006 19:11
Naozaj sa neoplati robiť samovraždu. Ludia si myslia, že už budú mať pokoj a všetko strašné sa už pominie... ale skade to vlastne vzali? Čo ak existuje ten očistec? A čo ak sa narodíme znova? Zomrieme a naša duša vojde do ineho tela. A cely zivot sa opakuje odznova. Niekedy sa stávajú klinické smrte, pri ktorých väčšina ludi hovori, že išli nejakym tunelom a bla bla bla. Ale si lem skúste predstavit, že by ste samovraždu predsa len urobili. Každý ktorý nie je váš príbuzný a prejde okolo vášho hrobu, nezaciti žiadnu lutost ale skor opovrhnutie, že ste aky zbabelec. Je to zvláštne, ale o smrti sa dá vela porozmyslat....
Napíš svoj komentár