V riaditeľni však riaditeľ nebol. To bolo jediné Martinove šťastie, že riaditeľ šiel niečo vybaviť a Táni sa nechcelo čakať, kým sa pánovi veľkomožnému uráči prísť. Povedala Martinovi aby tam na riaditeľa počkal, že ona mu potom dá vedieť, že prečo je tam. Martin tam teda čakal asi 15 minút ale riaditeľ sa stále nevracal. Za riaditeľom však súrne musela prísť aj Eva, ktorá sa tam s Martinom stretla. Martin sa jej snažil aj teraz vyhnúť, no akosi mu to nevyšlo.
- „Ahoj Martin, čo tu robíš?“ spýtala sa Eva.
- „Ahoj, no prišiel som za riaditeľom, že vraj som spal na chémii, poslala ma sem...“
- „Zmija?“
- „No jo. A ty tu čo robíš?
- „Prišla som si dať niečo potvrdiť. Počuj, prečo sa mi v poslednom čase vyhýbaš?“
- „Prepáč, nie je to schválne ale mám momentálne veľa písomiek, tak sa musím učiť.“
- „Ale to stretnutie po škole platí, že?“
- „Jasne. No mne sa už nechce čakať na riaditeľa tak ja idem. Maj sa, po škole sa vidíme.“
- „Pa Martin. Tak po škole.“
Martin šiel do svojej triedy a Evu tam nechal samú čakať na riaditeľa. Riaditeľ však dlho neprichádzal, tak sa aj Eva pobrala do svojej triedy a to potvrdenie nechala na neskôr. To potvrdenie potrebovala na to, aby mohla ísť ešte cez školský rok na dovolenku s rodinou. Lebo raz sa jej stalo, že to potvrdenie nemala a dostala asi 30 neospravedlnených hodín. A aj tak sa jej to neoplatilo, pretože z tej dovolenky sa stalo fiasko, keďže ich batožinu na letisku ukradli a celú dovolenku pršalo, takže sedeli na hotely a hrali karty. Do konca školy chýbala asi pol hodina a Martin rozmýšľal, akú výhovorku vymyslí pre Evu, kvôli tomu, že nepríde po škole za ňou. Nenapadlo mu však nič lepšie ako to, že musel ísť s rodinou k babke alebo že sa mal veľa učiť. Nevedel však, či mu Eva aj uverí. Blížil sa koniec vyučovania a obaja boli v obavách. Eva v obavách o to, aké môžu byť následky toho stretnutia. Totiž Eva s Martinom spolu nechodili, lenže Eve sa Martin veľmi páčil a dokonca ho aj ľúbila. Lenže mala aj konkurentku - Claire, ktorá sa s rodinou prisťahovala z USA pred rokom, kvôli hurikánu, ktorý sa prehnal ich mestom. A na Slovensko prišli preto, lebo jej mama pochádzala zo Slovenska. Jej mama pracovala ako psychologička a jej otec vlastnil sieť obchodov, čiže vo vreckách mali toho dosť. Claire sa strašne páčila Martinovi hoci Evu tiež svojim spôsobom ľúbil. Claire sa s ním však len zahrávala, čo Martin vedel, ale nechcel si to pripustiť.
Konečne zazvonilo na koniec šiestej hodiny a Eva sa ponáhľala pred školu, kde sa mala stretnúť s Martinom. On však neprichádzal. Nevidela ho ani vyjsť zo školy, tak si myslela, že sa ešte niekde zdržal. Nevedela však, že Martin je už na ceste domov. Vyšiel zadným vchodom cez školské ihrisko, pretože vedel, že Eva tam už na neho bude čakať a určite si ho všimne.

 Napínavý príbeh
Komentuj
 fotka
anjelik809  9. 7. 2008 14:20
mno, tak sa to čím dalej, tým viac komplikuje. jeden chalan a tri baby, fajne. už teraz som zvedavá, čo bude dalej
Napíš svoj komentár