"Navštíviš ostrov Atoly. Chcem, aby si sa stala súčasťou tohto ostrovu na Maledivach ! Chcem, aby si sa dostala do duší domorodcov!" pozeral priamo pred seba, akoby mal pred sebou obrazovku na ktorej sa prehrávalo všetko, čo práve povedal. Bol taký unesený, že ma takmer prestal vnímať. V tom som si to však predstavila tiež. Začala ma neskutočne fascinovať tá úžasná predstava: len ja, more... sem tam nejaký ten domorodec. Dovolenka zadarmo, tak prečo nie? Odísť z hluku veľkomesta Bratislavy a tých známych a nudných tvárí. Byť súčasťou niečoho iného, nového. Lepšieho !
-Pre mňa žiadny problém- myslela som si. Napíšem perfektný článok o živote na ostrove Atoly, kam sa zrejme len málokto zo smrteľníkov dostane. Budem úspešnejšia ako ktokoľvek iný z novinárov a reportérov. Budem najlepšia ! Ľudia ma budú spoznávať nielen u nás, ale v celom svete. Budem žiadaná! Založím si vlastný časopis, ktorý sa stane najčítanejším a najkupovanejším vo vesmíre. Ách, perfektný to život novinára.
"Ale.." preglgol šéf. Prebral sa zo svojich predstáv, ktorými ma celú omámil. Pozrel na mňa a zrazu zvážnel. Najprv som si myslela, že mu došlo zle, alebo si uvedomil, že zabudol vyvešať manželke oblečenie z práčky. Jeho výraz ma však začal desiť. Čo sa skrýva za tým ale? Takáto úžasná príležitosť nemôže mať žiadne ALE!
"Ale o tomto nápade sa dozvedel aj časopis BestR. Rozhodli sa, že nás chcú zničiť. Náš časopis Lower je v ohrození. Posielajú tam svoju najlepšiu zbraň - Petru Vinsovú." V tom momente ako vyslovil to meno, tlak mi stúpol a o zúrivosti akú som pocítila ani nehovoriac.
" Ako sa k tomu návrhu dostali? Ako je to možné?" vstala som zo stoličky. Nervózne som začala pobehovať po miestnosti sem a tam a snažila som sa prísť na to, prečo práve ona sa mi vždy pripletie do cesty a snaží sa všetko, čo dosiahnem zničiť! Nestačí, že mi zničila moje najkrajšie roky mladosti ?! To jej je málo, ako ma zhadzovala na strednej?! Ako mi zničila môj maturitný ples a uchmatla najkrajšieho chlapa pod Slnkom? Ešte ako naschvál musela skončiť ako uznávaná reportérka a zároveň moja konkurentka ?!
"Upokoj sa Sára. Si veľmi rozhorčená. Nevieme ako sa k tomu nápadu dostali, ale jedno je jasné. Von pôjde len jeden článok. Ten NAJLEPŠÍ! Verím ti. Všetci ti veríme. Ak budú lepší, znamená to koniec. Koniec nášho časopisu. Počet čitateľov klesol už teraz, ak klesne viac, skrachujeme." Pánovi Walterovi klesol úsmev, situácia bola naozaj vážna.
"Teraz ma neporazí! V tomto teda nie! To, že vždy dostala všetko, čo som chcela a o čo som sa naozaj snažila, neznamená, že prehrám . Ja vyhrám ! Zvíťazím nad ňou a vrátim jej tie roky potupovania a ničenia mi mojej sebadôvery! Toto je vojna drahá. Buď teraz, alebo nikdy!"

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  3. 4. 2016 18:09
Kedy bude pokračko?
Napíš svoj komentár