Tak a je to tu. Ďalší rok, ďalšie leto, ďalší Topfest v mojom živote.
Kedže nemôžem spať, lebo ma bolí hrdlo, nohy, hlava, všetko ma páli a nechce sa mi vybaliť, tak sa idem s vami podeliť o to, čo sa dialo od 26. do 28. 6. 2014 na letisku Piešťany.
Teškať na tohtoročný Topfest som sa začala hneď po skončení toho minuloročného a dni v kalendári som si odškrtávala od 4.decembra, kedy oznámili, že hedlajner je 30STM. O 13 dní na to, som sa vyškerovala na lístoček.
Síce sme sa toho roku zišli taká instantná partia pozostávajúca zo 4 členov a ostatné voľnočasové aktivity boli podstatne lajtovejšie ako minulý rok, neľutujem tie peniaze.
Odchod bol naplánovaný na 14. hodinu. Tak som si všetky veci ( ruksak, taška cez plece, stan, spacák a velice dôležitá taška s jedlom )vyniesla pred dom a čakala na kamaráta s autom. Ten po hodine prišiel. Na vyradenom obsratom zaprášenom Renaulte, ktorý sme familiárne nazývali Traktor a nedal sa mu zamknúť kufor.
Naložili sme ďalšiu pasažierku, natankovali, umyli Traktora, zobrali ďalšiu pasažierku a kedže vôbec nemáme v ZM Tesco, išli sme do Nitry! Nakúpili sme zásoby, ktoré mi teraz hnijú v tej velice dôležitej taške s jedlom a poďho smer Píščany!
Dorazili sme už dávno po Heľeniných očiach, skryli, čo nemalo byť nájdené a úspešne sa dostali do areálu. Stan sme postavili na druhýkrát, vybalili, čo malo byť skryté a išli sme sa zraziť s ďalšími známymi. Oslávili sme príchod a západ svetla nad stanovým mestečkom, išli sme si užiť Kabát- zahrali aj mňa, Báru, a smerovali sme do poľa za kapitánom. V boji za zábavu rýchlo padol! ...aj s maďarským prízvukom.
Noc bola chladná a ráno ešte teplejšie. Dokazovali to aj výkriky neznámych mužov: "Ženy, ktorá ide j*bať?" Takisto bol celú noc k dispozícií servis pre bicykle: "Kto chce koleso?"
Doobeda sme sa prenudili v aute,ktoré raz parkovalo na streche, najedli sme sa rezníkov od mamičiek a nastúpili si pod megastage na Smolu aj hrušky. Dostali sme konský ... (Hala Paberu) a pol hodiny muziky.
Sklamanie sme vyskákali na Horkom Slíži a vykričali pri Starej pani na Hospitale. Nasledoval Desmod- romantika bez dáždnika ale s pivom a potom najsamSUPERmedaDOKO koncert IMT Smile! Muzika jak víno, energia jak hovädo a ten saxík!! Ooooooch v nebi som bola! Hlavne, keď zahrali Niekto ako kráľ! Ten saxík. oooooch, ľudia, ten SAXÍK!!!!
Po ich koncerte nasledoval môj hodinový alkoholický monológ s nedopiteľným Jackom Danielsom, reklama na pivo, pád na riť pod krížom, posedenie v tráve a Zoči Voči. Gratulujem M. Žitňanskému k objaveniu žiletky! Dobre som si na nich, opretá o zábrany, podriemala.
Next day bol hard. Od 12. sme chodili po stageoch:
neverendingstory Hey Now,
Smatanová a rozpustená zmrzlina z Tesca a lyžičky za 10 centov,
potom môj milovaný Arzén alebo 30 sekúnd na Terchovú,
Mandrage- kapela, ktorú len natrieť na chleba a zjesť,takí sú sladkí,
instantný Gladiátor z poza ToiToi,
Rybičky 48,
moji hedlajneri- Before the Zero Day a prekvapenie večera, keď si s nimi zaspieval ich bývalý spevák- najviac pozerateľný chlap na svete- Koro.
No a potom to prišlo!
Začali ma neuveriteľne bolieť kríže!
O 22:10 bolesť zmizla, lebo som sa ocitla v nebi! Videla som Ježiša!!!
Keď som prvýkrát videla toto
Screenshot
strašne som tým ľuďom závidela. Mala som čo! Je to dokonalý pocit byť na koncerte 30STM. Stále som ešte v stave, že to nedokážem slovami opísať... jedine tak: "I will never forget the moment!"
Po nich sme zo stanu sledovali koncert Billyho Barmana, jedli tie nedojediteľné zásoby, kričali HOVNOOO ( na mňa už moc mainstream. tak som si kričala exkremeeeeent!) ZIDAAAN, DäVäĎ a ja neviem už...
Počas Polemicu sme odišli do Spánoviec.
Ráno, dnešné ráno, bolelo. Zapli sme si Zabite DJa, popakovali sa, nasadli do Traktora a vyrazili domov.
Stále ma všetko bolí, stále mám po rukách pokreslené znaky 30 STM, stále ma všetko páli- opálila som sa asi o 4 odtiene tmavšej bielej! Som na nepoznanie!
Tak toto bol môj tohtoročný fest top TOPFEST!
...teším sa na Červeník!
Užívajte života!

 Záchod
Komentuj
 fotka
forte  29. 6. 2014 19:58
teraz tu budu vsetci pisat ako boli s partiou na festivaloch a ako im bolo super a ja budem mat cim dalej tym väcsie depresie, ach nie
 fotka
grinder  29. 6. 2014 20:08
byt tak este teenagerom kedy mi mal topfest co ponuknut.
 fotka
hellium  29. 6. 2014 20:59
@grinder tiež som chcela napísať niečo podobné, ale potom som si uvedomila, že mi Topfest nikdy nemal čo ponúknuť

ale teším sa s tebou, vidieť obľúbenú kapelu live je super!
 fotka
tangerina  29. 6. 2014 23:10
naposledy ma topfest takto bavil v 2009
 fotka
zusss  30. 6. 2014 14:43
Super napisane, pobavilo a zaroven zdielam radost z 30stm, tiez sme sa s kamaratkou dokreslili
 fotka
eeozniap  4. 7. 2014 10:09
@tangerina presne...
čím ďalej tým viac mi prídu všetky slovenské festivaly idúce dolu vodou....cez topfest, uprising, pohodu...
...a preto už tretí rok horím za festivalmy v zahraničí
..ale ďakujem, tohtoročnie čakanie na festivaly je znova o čosi príjemnejšie
 fotka
antifunebracka  12. 11. 2017 19:08
Preqapuje ma, že tak ultimatívna sedláčina ešte niekoho baví
Napíš svoj komentár