Pozn.: Ak bude záujem o príbehy zo zákulisia Motoršportu, tak budem pokračovať Bude to síce hlúposť, ale nevadí Môžete ma aj vysmiať Ďalej: mená a historické udalosti sa budú sem tam zhodovať

Začiatok: Prvá sezóna

"Ahoj. Volám sa Marc Gené. Práve som si vravel, že kúpim si noviny s automobilmi a pozriem sa, že čo sú za novinky vo svete. Ako tak čítam, tak poväčšine nič. Vždycky som sa poflakoval po Paddocku pri závodoch rôznych seríí, ako i Formuly 1. Momentálne som akurát tak 3. náhradný pilot v týme z Talianska a čakám na ponuku, ale už takto tvrdnem dlhšiu dobu."
Toto je ale smoliar. Už takto tvrdne dlhšiu dobu, mohol by písať o tom aj knihu. Už tu videl ale množstvo príbehov, ako i víťazstvá iných jazdcov, sklamania. Jeho večným snom bolo dostať sa do Formule 1. Testoval pre tým Minardi už asi 3 roky. Medzi tým sa udialo i toto:
"Najkrajší moment bol, keď som videl vchádzať jednu známu tvár. Myslím, že to bol preľud, ale zdalo sa mi, že prešiel okolo mňa Ayrton Senna. Dobre som vedel, že už ten chudák umrel, ale i tak... bral som to ako znamenie, že patrím sem a nie som tu náhodou. Docela kuriózny moment sa stal, keď Schumacher si chcel spraviť Srandu zo Jeana Allesiho a vylial naňho kýbel vody Jaj, to bola sranda ." PO chvíli ticha: "Podte, prevediem vás po tunajšom Paddocku." Jak tak ideme, tak v budove sme mohli vidieť rôzne výjavy z prechádzajúcich závodov. Veľa z nich ukrýva množstvo emócii, ako i pamätná tabuľa z roku 1994. Šlo o dátumy 29.4 - 1.5. To bol najčiernejší víkend motoršportu. Zrazu sme došli až k jednej staršej osobe. Je to Riaditeľ série F1 Bernie Ecclestone. Je to malý starší pán, ktorému kebyže dáte čiapku, tak vyzerá, ako verná kópia Napoleóna.
Jak sme tak šli, začuli sme ohromný krik a rámus. Šlo to z dverí z jedného neznámeho týmu a tam lietali slová: "Ty špina, zase si ma okradol o peniaze? O tomto bude verejnosť počuť!" Zaskočene sme pozreli na Marca a ten len zamrmľal: "...mal to ten somár čakať, že mu nezaplatí..." Toto samozrejme bolo príliš interesantné a nakoniec bolo zistené, že to bol majster vozidiel DTM a šéf mu odmietol vyplatiť sľúbenú odmenu.
Potom sa stalo niečo neuveriteľné. Videli sme utekajúceho tučného chlapa, ktorý už bol celý červený a ledva lapal po dychu, a ten sa zastavil pri Marcovy. Sotva dýchal, ale nakoniec povedal: "Máš to!" Marc nechápajúc pozerá a pýta sa: "Čo mám?" a ten chlap na to: "Závodné sedadlo! Si v majstrovstvách!" Marc zaskočene a nechápavo naďalej pozerá.
Po 5 minútach sa Marcovy otvoria ústa a pýta sa: "Ako sa ti to podarilo? Ako si ma pretlačil?" Ten pán sa medzi tým predstavil ako jeho Manažér a vravý: "Poviem to takto. Shinji a aj Esteban končia. Shinji sa rozhodol ísť do Ameriky závodiť na lavórových tratiach a Esteban... Ten už nemá peniaze na platenie si sedadla. Budeš tímová Dvojka po Boku Lucu Badoera"
Shinji, v resp. Shinji Nakano bol pilot Minardi ako aj Esteban Tuero. Ide o dvoch ambicióznych Japoncov, ktorý chceli spraviť dieru do sveta. Keďže sa im nedarilo, tak to v F1 vzdali. Esteban mal aj iný dôvod, ako financie. Zdravotný stav mu neumožňoval ďalej pretekať.
O pár hodín neskôr sa stretli s náhodou okoloidúcim Ediem Irvinom. Ten sa naňho vyškeril a so smiechom povedal: "Tak ty si ten nový lúzer, ktorý bude závodiť za ešte trápnejšie Minardi? Pche, vy by ste mali odísť z F1, vy sem nepatríte!" Takýmto spôsobom sa naňho vyvršoval. Marc dodal na jeho posmechy: Uvidíme na trati veľkohubý Ír." Po tomto incidente ho hneď stretol veterán Damon Hill, ktorý už chce ukončiť Kariéru. Ten to započul a Marcovy vraví: "Nepočúvaj ho, on už pomaly zabúda, že robí zametača Schumacherovy . A ináč, nieje dôležité, aké máš vozidlo, ešte stále môžeš ukázať, že si schopný pilot. Sám si dobre pamätáš, ešte z pred monitora, ako som šiel v Maďarsku v roku 1997. Najhoršie vozidlo a bol som prvý, len škoda, že ma zradila prevodovka a nakoniec som sa došmodŕchal na druhom mieste. Ver si, môžeš dokázať svetu, že vozidlo neznamená nič." Marc po týchto hrejivých slovách povedal: "Jasne že Pamätám. Ináč, ja mu ešte ukážem, že aj s týmto slabým vozidlom dokážem poraziť jedného namysleného Íra, aspoň v jednom závode, za každú cenu." Damon na to: "Máš guráž, a preto to dokážeš"
Po tomto rozhovore krátko sa rozišli každý svojou cestou. Áno, Marc Získal Angažmán v týme Minardi. Je to najslabší tým, ale splnil sa mu jeho detský sen.


(pokračovanie nabudúce, ak bude záujem)

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár