Každý si váži a cti nejaké iné ľudské vlastnosti. Pre mňa sú to jednoznačne nebojácnosť, dobrosrdečnosť a patetickosť. Tieto tri základné vlastnosti hľadám u ľudí. Buď ich človek má alebo nie.

Či už je človek sangvinik, cholerik, introvert, extrovert, menej inteligentný alebo až moc, je mi to v podstate jedno, pokiaľ má v sebe tú vlastnosť, že sa vie pre niečo rýchlo spontánne pateticky nadchnúť.. urobiť aj nejaké blbosti, ale na druhý deň vstať - nech už akokoľvek ťažko - a spýtať sa seba "Stálo to za to ?" A odpoveď musí byť kladná...

Nebojácnosť je dôležitá. Strach robí z ľudí otrokov, ktorí poznajú iba priestor medzi mantinelmi. A ešte keď to títo ľudia vedia tak pekne nazvať - zásady, pravidlá, zdravý rozum. Raz za čas ten strach prekonajú a potom sa chovajú ako odtrhnutí z reťaze. Nakoniec všetko ľutujú a dbajú na to, aby okoliu dôrazne pripomenuli, že všetci robíme chyby.

Dobrosrdečnosť a ochota pomôcť sú "tradičné" dobré vlastnosti, ktoré oceňuje každý, preto nepociťujem potrebu sa im bližšie venovať.

Zlé vlastnosti sú úplne jasné. Zákernosť, škodoradosť, pýcha. Mne tiež vadí, ak niekto slepo a automaticky preberá všetky presvedčenia určitej subkultúry, do ktorej sa zaraďuje. Možno pozorovať ako sa čoraz viac jednotlivci obliekajú, vyjadrujú a chovajú podľa nejakej odpozorovanej šablóny, ktorá im je z nejakého dôvodu sympatická.

Možno sa teraz pýtate, aký zmysel má táto krátka úvaha... Asi je dôležité, že tu nepíšem nič o sebe, teda či ja tieto vlastnosti mám alebo nie. Možno práve to - stále iba iných súdiť, analyzovať a kritizovať je tá úplne najhoršia vlastnosť.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
johnny89  25. 6. 2008 17:05
mne sa ten blog páčil len by som chcel vedieť čo je to presne patetickosť ?
 fotka
lilnicole  25. 6. 2008 18:41
Patetickosť... hm... zdá sa mi, že to je niečo ako sentimentalita.. ale nie som si moc istá.. kebyže nie, tak netreba si všímať môj koment
 fotka
sasha01  28. 6. 2008 23:26
Tento blog sa mi pacil.Rovnako ako predchadzajuci. Pises dobre uvahy.Tesim sa na dalsie...
 fotka
takzvany  1. 7. 2008 20:18
nevedome stotožňuješ nebojácnosť a optimizmus
 fotka
kajkovajko  11. 7. 2008 18:32
YESS!! konecne daco normalne a KVALITNE na tomto skvelom birdzíku..uz dlho po takomto niecom patram

tak teraz..velmi pekne myslienky.posobi to cele velmi uvazene a pokojne..ak to ide od srdca tak waw. podla mna sa treba zaoberat aj ochotou pomahat..v poslednej dobe su ludkovia dost sebecki a kaslu na ostatnych..
Napíš svoj komentár