Takže, kde sme to skončili? Aha jasné, pravda rozbila baesballkou klamstvu pysk... Ale čo by to bolo za bitkárku, keby ho ešte na zemi nedokopala, no nie? Ako som už spomínal, kniha používa veľa zaujímavostí na to aby čitateľa zaujala. To je dobre. No niektoré tieto zaujímavosti sú zle interpretované.

V prvom rade sa ešte vrátim ku Konštantínovi Veľkému: "Pretože do toho nebolo zatiahnuté celé naše náboženstvo, niet dôvodu, prečo by ste mali byť rozdelení, alebo prečo by to vyvolávalo nejednotu . Nehovorím to preto, aby som vás nútil mať pri tomto malichernom a pochabom probléme rovnaký názor. Hádate sa medzi sebou o niečo tak bezvýznamné. Nemáme všetci na tú istú vec rovnaký názor ani všetci nemáme rovnaké nadanie a zmýšľanie. Avšak môžete zachovávať úprimnú jednotu a jedno spoločenstvo chrániť. Z Božej prozreteľnosti zachovajte jednu vieru, jednu vôľu a jedno zmýšľanie o Bohu. Riešte medzi sebou tieto malicherné problémy dôkladne i keď na to nemáte rovnaký názor. Musíte však vo svojich úvahách ukrytých v hĺbke duše zachovať mieru. Nech vo vás zostane pevné a stále dobro priateľstva, ozajstná viera, úcta k Bohu a k zachovávaniu zákona..."

Čo to je? Je to úryvok z listu od Konštantína Veľkého k (v predošlej časti spomínanému) Áriusovi z obdobia pred Nicejským koncilom. Z toho vyplývajú dve veci:
1. Iba slabomyseľný debil by mohol tvrdiť, že takto vyjadrujúci sa Konštatnín bol pohan.
2. Z tohto listu jasne vyplýva, že Konštantín mal Áriov názor ťažko na saláme, (ako som v predošlej časti spomínal, v podstate to bolo jedno, Ježiša by tak či tak uznali za Boha, šlo len o to akú božskú podstatu bude mať...) hlavné pre neho bolo, že veril a teda iba ešte slabomyseľnejší debil môže tvrdiť, že Konštantín zasahovla do náboženských sporov.

Ďalej: Rod Márie Magdalény aka Benijamínov rod: Neviem odkiaľ vyhrabal autor neexistujúci rod a ako mohol tvrdiť, že je kráľovský... Existoval iba Benijamínov kmeň. Ten zahŕňal asi dvanástinu Izraelitov a viazal sa na určité územie. Ttvrdiť, že boľ kráľovský je rovnaká hovadina, ako tvrdiť, že som supervýznamný človek, lebo pochádzam z kráľovského Liptova.

Mária Magdaléna vraj bola v „sfalšovaných“ evanjeliách postavená do úlohy pobehlice aby ju Cirkev znevážila. Škoda, že autor akosi pozabudol na to, že je uctievaná ako svätá... Pravosti evanjelií som sa už venoval, už len dodám to, že ak by sa naozaj falšovalo bolo oveľa výhodnejšie napríklad Máriu Magdalénu úplne vynechať alebo spraviť z nej Kristovho nepriateľa a nie toho, kto prvý nájde po Ježišovej smrti prázdny hrob. A navyše: Apoštoli. Ak by sa falšovalo v ich prospech, tak by určite neboli vykreslení ako večne pochybujúca banda hádajúcich sa naničhodníkov...

Kult posvätného ženstva: Podľa Dana Browna pohanské národy nadovšetko uctievali ženy a boli v rovnováhe, ak nie priamo nadradené mužom. Pravdou je, že takzvaný matriarchát (teda vlastne vláda ženy) skončil už v hlbokom praveku (takže čo má s jeho potláčaním Cirkev, nevedno) a nebolo to ani tak obdobie vlády ženy ako obdobie nediferencovanej rodovej spoločnosti s predpokladaným významným postavením ženy. Jednoducho povedané, ľudia ešte nemali špecifické úlohy, mená detí sa odvodzovali od mien matiek a novozaložené rodiny sa usádzali v dome manželkinej matky.

Teraz použite vašu hlavičku: Citujem: Staré národy rozdeľovali svet na dve polovice - mužskú a ženskú. Ich bohovia a bohyne udržiavali rovnováhu moci. Jin a jang. Okrem toho, že sa to volá jing a jang a nie jin, je tam zásadná chyba: Ak by ste boli staroveký človek, tak ako vyjadríte rovnováhu? Jedným dáte polovicu a druhým tak isto, nie? Tak prečo počet mužských bohov tak veľmi prevyšuje ženské bohyne a vždy sú ústrednými bohmi muži (Zeus, Ódin, Jupiter), dokonca si dovoľujú také veci, ktoré by kresťanská morálka nepripustila. (Zeus veselo podvádza Héru s ľudskými dievčatami.) V skutočnosti chceli pohania od žien len to, čo od nich údajne chce aj Cirkev: sedieť doma na zadku a rodiť deti. (Väčšina bohýň sú len rodičky.) A čo sa týka obradnej súlože... (Teraz bacha, ide o môj vlastný názor, no možno s ním budete súhlasiť.) Druidi boli starí ľudia. A zrejme len využili svoj vplyv... Možno že tam nešlo o nič viac ako o túžbu pár starých chlipníkov uspokojiť sa...

V skutočnosti bola Biblia (Starý aj Nový zákon: každý v svojich časoch) asi najfeministickejšie dielo svojej doby.

Kresťanské sviatky: Nedeľa bola už medzi prvými kresťanmi uznávaná ako sviatok, nie až po Nicejskom koncile, ako to tvrdí Brown. Dôkazy?

„Keď sme sa v PRVÝ DEŇ PO SOBOTE zišli na lámanie chleba, zhováral sa s nimi Pavol, lebo na druhý deň mal už odcestovať, a pretiahol reč až do polnoci.“ (Skutky apoštolov 20:7 )

„Ako potom budeme schopní žiť bokom od Neho, vidiac, že proroci boli jeho žiakmi v Duchu a očakávali Ho, ako ich Pána a že mnohí, ktorí boli vychovaní podľa starého poriadku, prišli k novote nádeje? ONI UŽ VIAC NEDODRŽIAVAJÚ židovské Sabbathy, ale zachovávajú svätý Deň Pána v ktorý skrze Neho a Jeho smrť, náš život povstal.“ (Ignác z Antiochie, List cirkvi v Magnésii, (r.110 n.l.)

Samozrejme, tí čo Brownovi veria majú už starú známu teóriu o časosotroji, čiže toto to vôbec nevyvracia...

Vianoce: Doteraz sme sa (až na jednu výnimku, na ktorú som upozornil) držali čistých faktov a teraz už prechádzame na vratkejšiu pôdu, tentoraz to bude o teóriách: Totiž, Brown tvrdí, že kresťania ukradli Vianoce pohanom. To je však len jedna z dvoch teórii. Tá druhá hovorí, že práve pohania ukradli Vianoce kresťanom. Ako to bolo? Totiž verilo sa, že veľkí proroci umierajú v deň svojho počatia a tak bolo dôležité vypočítať deň Kristovej smrti a ti boli hneď dva: 25. marec a 6. apríl. (Ani jeden z nich neni pravdepodobne správny. Pričítajte si 9 mesiacov a dostanete 25. december a 6. január. Oba dni sú sviatky, dokonca vo Východnej Cirkvi sa 25. december neslávi vôbec.

A čo sa týka sviatkov Slnka tak tie boli v Ríme dva: 9. augusta a 28. augusta (dni zasvätenia dvoch chrámov slnka). V rokoch 270 až 275 vládol cisár Aurelián, ktorý bol veľkým nepriateľom kresťanstva. Vianoce sa vtedy síce ešte neslávili, keďže kresťanstvo bolo zakázané, takže o oslavách mohli akurát snívať, no zrejme už vtedy boli dôležitým dátumom pre kresťanov. No a Aureián chcel zrejme skonsolidovať Kult slnka a využil to, že jeden z tých dátumov bol počas slnovratu a ustanovil sviatok Narodenia neporaziteľného Slnka. Je pravda, že doklad o prvej oslave Vianoc pochádza až z roku 336, no už z 2. až 3. storočia máme dokumenty o tom, že kresťania vypočítali 6. apríl a 25. marec ako možné dátumy Ježišovej smrti. Takže kto je vlastne zlodej?

Venuša: Áno, vytvára na oblohe pentagram. Malý háčik je v tom, že ona ho NEOPISUJE a už vonkoncom nie je dokonalý, vlastne na Zemi neexistuje miesto, z ktorého by bol viditeľný pravidelný pentagram..... Takže pohania zrejme na to kukali z vesmíru... Kam sa hrabe Gagarin..... Navyše je tu viac než dosť zádrheľov:
1. V dvoch bodoch toho pentagramu nie je Venuša viditeľná (je tam buď za Slnkom alebo medzi Slnkom a Zemou), takže zrazu máme trojuholník.
2. Venuša necestuje z jedného k druhému rohu po priamke, takže musíte zobrať 5 bodov a pospájať ich (z toho dva sú už aj tak neviditeľné ale dobre...) a navyše, aby ste dostali týchto 5 bodov musíte to sledovať v intervaloch zhruba po 584 dní, ináč dostanete niečo takéto:

A takto vyzerá náš pentagram:

(Tie pohybujuce sa body na horizonte predstavujú vychádzajúce Slnko.) Kto sa rozumie do astronomie a angličtiny môže si o tomto jave čosi prečítať tu: » freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/ve...
3. A mimochodom: Ani dnes ešte nie sú figúry pentaramu prístupné v publikovateľnej forme, ale vytvárajú sa programami. Takže mi najskôr dokážte, že ľudia už vtedy disponovali PCčkami a potom sa máme o čom baviť...

Poďme však priamo k pentagramu: Brown sa zhodil. A to pekne. Takže poďme na to: Neexistuje žiadny doklad o tom, že by bol pentagram symbolom Venuše (ani bohyne, ani planéty), práve naopak: V rannom kresťanstve pentagram slúžil ako symbol Ježiša Krista (symbolizoval jeho päť rán, obrátený symbolizoval jeho zostup medzi mŕtvych), v neskoršom stredoveku ako symbol ochrany proti zlu. Takže reči o tom, ako ho Cirkev zhovadila, si môžete nechať pre diskusné krúžky dutých hláv, keďže pentagram bol kresťanský, nie satanistický symbol. Nespomína ho ani inkvizícia v záznamoch o procese s templármi (a už vôbec nespomína Bafometa – je to len ďalší Borwnov výmysel). V skutočnosti sa pentagram stal symbolom satanistov v 20. storočí, keď vznikla Satanova cirkev a za svoj symbol si zvolila obrátený pentagram... No najstaršie zmienky spojenia obráteného pentagramu a zla siahajú do 19. storočia a nie sú podložené absolútne ničím. Sú len tvrdením bez dôkazov.

A to som ešte nespomenul, že Priorstvo Sionu bol fanatický katolík z 20. storočia, ktorý sa vydával za potomka Merovejovcov, aj keď nemáme absolútne žiadne doklady, okrem tých, ktoré jeden člen Priorstva sfalšoval, (k čomu sa aj neskôr priznal, lebo nedostal svoj podiel), ostatní to priznali tiež, no tvrdili, že dokumenty nie sú pravé, ale sú kópiami originálov, ktoré samozrejme okrem nich nikto nevidel. Po upokojení to znova rozbúrili traja britskí novinári (nie historici!!! zase!), ktorí to obohatili novými faktami a z Merovejovcov a zakladateľa Priorstva spravili potomkov Ježiša. Podľa zakladateľa to bola svätokrádežná teória a preto sa vzdal vedenia Priorstva no bolo neskoro. Potom už iba stihol vydať nový zoznam veľmajstrov a dostať sa na súd. (V zozname mal aj človeka zapleteného vo finančnom škandále, ktorý vyšetrovala francúzska polícia.) Na súde sa priznal, že si prepojenie medzi ním a Priorstvom vymyslel, sudca potom vodcu priorstva označil za idiota a poslal ho domov.

No ale mýtus ožil znova. Nevadí, že Brown viac-menej okopíroval celú knihu Svätá krv, svätý grál. Nevadí, že zmieňovanú knihu označili vedci takto: “Taká blbosť, že sa ňou neoplatí zaoberať.“ Dnes sa už do vedy môže starať každý, tak prečo nie on....

Na záver len jedno zúfalé posolstvo: Deti! Prosím nechajte históriu tak, ak jej nerozumiete! Nevyjadrujte sa o tom, o čom viete hovienko a máte to naštudované z diela od nehistorika! A prosím vás láskavo, radšej sa vráťte k tradičným aktivitám: Mudrlantskí chlapci môžu znova deno-denne naháňať palice a baliť „super baby“ a baby môžu prezerať módne katalógy a žmurkať na „super chalanov“. Ale prosím históriu a diskusie o nej nechajte tým čo sa do nej rozumejú a vedia aspoň základné roky!!!!!! (napr. kedy bolo kresťanstvo vyhlásené za štátne náboženstvo, čo ani váš Brown nevie) Z láskou váš Bastard...

 Blog
Komentuj
 fotka
takzvany  5. 5. 2008 07:24
článok sa mi páčil
Napíš svoj komentár