Včera, keď som si čítal 20. kapitolu Druhej knihy Mojžišovej ma Boh veľmi oslovoval tým, čo je v tejto kapitole napísané, keďže je to kapitola, v ktorej je napísaná jedna nesmierne dôležité vec - desať Božích prikázaní.

Počul ich už určite každý človek aspoň raz v živote, ale žiaľ v skrátenej verzii, ktorá sa vo "veľkom" štýle podáva na hodinách náboženskej výchovy, pričom v tejto verzii je vynechaná jedna nesmierne dôležitá časť, ktorej vynechanie je so správnym životom pre Boha nezlučiteľné!!! Samozrejme, nikomu to "nekole oči", keďže drvivá väčšina ľudí má pomýlený názor o tom, čo to je žiť pre Ježiša. Veď ako by aj mohli mať názor správny, keď sami nerozvíjajú svoj vzťah s Ježišom a nenapĺňajú sa Duchom Svätým, ale miesto toho jednoducho prostoducho veria tomu, čo im je hovorené, krásne servilne podávané.

V momentoch, keď sa to "hodí", povedia: "Ale ja každú nedeľu a stredu chodím do kostola!". No a čo má byť?! Ježiš má teraz užasnúť nad tým, že niekto niečo robí, pričom postoj takého človeka je od toho kresťanského vzdialený asi ako nebo od pekla. Len niečo robia (pričom si pokojne chodia po baroch, hovoria neslušné vtipy a venujú sa rozpustilým zábavám, ktorými by sa žiaden kresťan nemal zaoberať, nie to ešte sa na nich zúčastňovať), vykonávajú, ale nevedia povedať, čo je to veriť Bohu, nevedia povedať, aký je Boží názor na takú a takú vec vtedy aj keď sa jedná o niečo podstatné a často (ešte som sa s opakom nestretol) si myslia, že Boh človeku požehná, lebo niečo robí. Naozaj???

Ani trochu, pretože ten, kto niečo robí a myslí si, že mu Boh preto požehná, bude s ním a dá mu úspechy, je na veľkom omyle! V Biblii je napísané, že Abrahám uveril Bohu a počítalo sa mu to za spravodlivosť, čiže ináč povedané, Boh povedal Abrahámovi, aká je Jeho vôľa a on hneď vo viere súhlasil a Boh ho za to žehnal, pretože Ho túžil nasledovať, nehádal sa s Ním, ale Ho pokorne počúvol, pretože vedel, že to, čo Boh od neho chce je to, čo je skutočne správne a dobré, nie jeho vlastné predstavy a názory!!! Inde je napísané (parafrázujem), že tomu, kto chce dôjsť spasenia tým, že niečo robí, je počítané z podlžnosti. Čo to znamená?

Znamená to, že ten kto si myslí, že keď urobí za život toľko a toľko, tak ho Boh zoberie do neba, lenže Boh takému človeku povie, dobre, toto a toto si urobil, ale toto si mohol urobiť! Takto dopadnú tí, ktorí chcú byť spasení z robenia skutkov.

Ale späť k téme. Chcel som týmto všetkým poukázať na obrovský hriech, ktorý sa deje v kostoloch cirkví na Slovensku a skoro nikto ho nevidí, pretože neštuduje Božie Slovo a len prijíma čo je mu vštepované bez toho, aby si to v Slove overil a tak často upadá do vyššie spomenutého pomýlenia. V 4 verši 20 kapitole Druhej knihy Mojžišovej sa píše:
"Neurobíš si vyrezávanú modlu ani podobu ničoho, čo je na nebi hore, čo je na zemi dolu, alebo čo je vo vode pod zemou!".
Stačí sa mi prejsť Michalovcami a cez okno jedného kostola hneď vidno sochu Ježiša. Boh to priamo zakazuje, a aj napriek Jeho zákazu to niektoré cirkevné denominácie porušujú!

V Biblii je tiež napísané, aby sa kresťania nepripodobňovali tomuto svetu. Skúste si porovnať, aký rozdiel by videl niekto, kto by o Bohu v živote nepočul a ani žiadnej inej viere v nadprirodzenú bytosť a nechali by ste sa ho prejsť po takom kostole a nejakom chráme nejakého východného náboženstva. Okrem toho, že tie sochy zobrazujú niekoho iného a to, že aj budovy si rozdielne zariadené, by veľa rozdielu nezbadal. To nie je nepripodobnenie sa tomuto svetu, to je pripodobnenie sa.

Chcel by som ešte dodať niečo k trocha inej myšlienke, ktorá ale súvisí aj s desiatimi Božími prikázaniami. Zažil som, ako ľudia povedali, alebo jednoducho naznačovali, že žiť podľa toho, čo chce Boh, je nuda, že oni si radšej chcú užiť mladosť a podobne. To, že sa niekto smeje a "akože" si užíva, neznamená, že je šťastný, to je jedna vec, a druhá, ak svoj život taký človek nezmení podľa Božej vôle (ale najprv svoj postoj, seba), zožne za to úrodu. Opisuje to dobre jeden výrok: "Prvú polovicu života človek míňa peniaze na to, aby si život zničil a druhú polovicu života míňa peniaze na to, aby si život zachránil.".

Boh vie, čo je dobré, správne a čo je skutočná pravda. Je v rukách každého človeka, či dovolí Bohu zjavovať kráľovstvo Božie v jeho živote a keďže Božie kráľovstvo je láska, pokoj, radosť, toto všetko aj skutočne pod vedením Duchom Svätým prežívať. Hallelujah!


P.s: samozrejme nehádžem všetkých ľudí do jedného vreca!

 Úvaha
Komentuj
 fotka
kolieskonavoze  13. 12. 2008 13:12
sila
 fotka
jaro1991  14. 12. 2008 21:56
velmi radikany pristup, ale z velkej casti pravdivy...
Napíš svoj komentár