Zdenka uvažovala nad ponukou svojej mamy , robiť opatrovateľku synčekovi sestričke z detského , no nakoniec sa rozhodla ponuku odmietnuť. Nevedela by sa starať o niekoho s koho matkou sa nemôže zniesť. Naďalej uvažovala nad tým akú prácu si nájde, aby nevyšla s cviku popri malej Miladke a koruna sa vždy zíde. Po dlhých úvahách zaspala na sedačke v obývačke. Takto krásne spiacu ju našiel Tomáš ,keď prišiel po práci domov .Zdenka sa na jeho príchod vôbec nezobudila a ďalej spala spánkom spravodlivých. Tomáš sa zatiaľ hral v kuchyni s Miladkou a tá mu niečo pekné džavotala pri prezeraní obrázkovej knižky ,ktorú našiel na nočnom stolíku vedľa svojej spiacej manželky. Po hodnej chvíli sa Zdenka zobudila a zľakla sa prečo počuje buchot s kuchyne keď ona tam nie je a malá spí v postieľke. Nešlo jej to do hlavy a vstala. Medzitým v kuchyni rozvoniavala čerstvá káva a malá Miladka papala banán. Jéj , Tomáš ,ty už si doma a ešte si mi aj kávu uvaril no to je mi dnes servis. Ahoj Zdenka , chcel som ťa tou kávou prekvapiť. Mama , ozve sa po chvíľke Miladka . Toto slovo v nej ostalo rezonovať. Jej Miladka povedala „MAMA“ no to je mi teda prekvapenie , ozve sa po chvíli.
Tomáš , ona rozpráva ako, kedy sa to stalo , prečo som to nepostrehla veď ona je ešte malé bábo. Zdenka , ona už nie je tá bábika na hranie , ale malá slečna. Však má len 10 mesiacov a niektoré deti rozprávajú až oveľa neskôr . To máš síce pravdu , ale naša Miladka je predsa len zázračné dieťa.
Áno , to hej , ale ako to tak rýchlo mohlo utiecť.
Neviem.
Hodiny nestoja a mesiace utekajú ani nevieš ako rýchlo.
Ani sa nenazdáš a bude mať rok .
To naozaj  , usmeje sa Zdenka na Tomáša.
Naša Miladka už trochu vyrástla a opeknela.
Za veľmi krátku dobu dvoch mesiacov oslávi už 1 rok svojho života. Čo jej však vymyslíme k narodeninám.
Neviem , zaznela pohotová odpoveď nakoľko túto tému rozoberajú už dva týždne a stále na nič neprišli.
Musíme niečo už vymyslieť lebo nechať si to na poslednú chvíľu tiež nebol rozumný nápad , že ???
Mám jej kúpiť hračky ? Nie , musí to byť niečo výnimočné a okrem toho má plnú izbu hračiek , a nie je toho , kto by sa s nimi hral , jedine tak ty.
Čo teda navrhuješ , nenápadne nad škrkla otázku pred Tomášom.
Peknú bábiku a obrázkovú knižku , odpovedal pohotovo Tomáš
To je super nápad!
Ideme ju kúpiť?
Teraz!
Áno , teraz .... no a kto postráži Miladku ? Moja mama ! odpovie pohotovo
Kam ju chceš ísť kúpiť, veď je nedeľa!?
Do OZC HEX , to je otvorené aj v nedeľu do 21 .
Dobre choď sa obliecť zatiaľ vytiahnem bicykle z pivnice.
Ok!
Po chvíli sa obliekla a šla ho vyzerať kde je s tými bicyklami.
Práve vychádzal s vyleštenými dvojkolesovými horskými tátošmi...
Už som si myslela , že si si to rozmyslel , poznamenala Zdenka
Nie nerozmyslel !
Vyšli s domu a už veľkou rýchlosťou napredujú do OZC HEX.
Cestou sa zhovárajú o tom aká bábika by to mala byť a aká knižka a nevedeli sa však dohodnúť ani do akej cenovej relácie pôjdu , keďže nevedeli koľko by taká obrázková knižka mohla stáť , keď sa na cenu tovaru ako sú detské knihy nikdy nedívali.
Po polhodinovom šliapaní do pedálov sa dostali na parkovisko pred OZC HEX a nevedeli sa napozerať na to množstvo ľudí , ktorí sa tam vybrali práve vtedy , keď aj oni.
Vyviezli sa na II .poschodie kde bolo oddelenie hračiek a kníh pre najmenších. Pozorne si začali prezerať vystavený tovar , ktorého tam bolo neúrekom .Raz sa nevedeli dohodnúť teda čo kúpia akú bábiku a knižku.
Predavačka im ochotne poradila , že bábika , ktorá tu je za 199 .- korún , je to čo hľadajú.
Rozkošná bábika vydávajúca zvuky a plačúca i mrkajúca zároveň vo veľkosti 25 cm je to pravé.
A akú knižku máme kúpiť? opýtajú sa obaja naraz milej a ochotnej predavačky.
Koľko má malá rokov?
1 rok ! zaznela tichá odpoveď
No , tak to musíme ísť sem do pod oddelenia v knihách pre najmenších. Chcete leporelo teda , aby v tej knižke listovala malá alebo chcete rozprávky na čítanie ako pre vás teda , že jej budete len vy čítať. Najradšej takú aj takú.
Tak tu sú leporelá – vyberte si a tu to o tri police ďalej sú obrázkové knižky , s ktorých budete vy čítať rozprávky.
A odišla !
Po dvojhodinovom hľadaní vybrali leporelo s názvom ZOO a rozprávkovú knihu 1000 a 1 rozprávka pre najmenších a celí spotení vybrali sa tovar zaplatiť k najbližšej pokladni lebo sa tam dosť zdržali. Mama už bude dosť nervózna kde sme tak dlho ! Neboj sa , volala som jej , že sme sa zdržali a mama mi povedala , že Miladka už spapala večeru a spí. A máme si dávať na ceste pozor .Ok , to je fajn , že malá už spí.
A už sme na rade ! ozve sa Tomáš po chvíli.
Dobrý večer ! Píp , píp , píp , ozvalo sa s pokladne keď nablokovala tovar.

Pokladničný doklad OZC HEX

Bábika .......... 199.-
Leporelo ZOO... 120.-
1000 a 1 rozprávok pre najmenších ..... 599.-

Spolu .... 918 Sk

Tomáš siahne do peňaženky a vytiahne tisícku a zaplatí...Pomaly odchádzajú s predajne a v tom sa obzrú , že niekto za nimi kričí. Pani zabudli ste si tu tovar. Celí červení sa vrátia , zoberú si nákup a idú domov. Pred obchodom OZC HEX nasadnú na bicykle a rýchlo sa rútia prázdnymi ulicami nočného mesta. Keď dorazia ,Tomáš schová bicykle a po tichu vchádzajú do domu. Tomášova mama sa uložila do hojdacieho kresla a Miladka tichučko spala v novej detskej izbe. Vošli do kuchyne kde vyložili darčeky pre malú a zabalili ich do ligotavého papiera i schovali v komore na policu...
Vzápätí sa obaja osprchujú a ľahnú si do postele. Konečne sa vyspia pri ich peknom budíku , ich milovanej dcérky Miladky . ...
Padlo šesť hodín a malá Miladka už plačom budí celý dom. Prvá je hore Zdenka a berie malú do náručia. Posadí sa s ňou do kuchyne a niečo jej rozpráva , ale malá ju nevníma iba plače a plače. Na jej úpenlivý plač sa zobudí aj Tomášova mama , ktorá spala celú noc v hojdacom kresle. Čo sa stalo ? pýta sa rozospato svojej nevesty a berie jej malú z náručia , tá si v momente ovinie ručičky okolo babkinho krku a pomaly sa utíši a zvedavo pozerá na mamu. V tom vojde do kuchyne Tomáš a usmeje sa nad rozkošným obrázkom v kuchyni. Keď ho malá zbadá už sa aj naťahuje za ním. Berie ju na ruky a vyhadzuje ju do vzduchu až je celá červená a smeje sa na plné ústa. Zdenka jej medzitým pripraví chlebík a pokrája ho na malé kocky. Obaja usádzajú Miladku do stoličky prisunú jej chlebík a pozorujú ako malá pekne papá.
A v tom zrazu s malej vyletí : etéé ! prekvapene sa na seba pozrú a zasmejú sa .
A Zdenka už krája druhú polovičku chlebíka a natiera ho marmeládou .Znova ho pokrája a Miladka pekne zje všetok chlebík a len tichučko niečo zamrmle. Tomáš ju vezme na ruky a prejde s ňou do kúpelne a umyje jej ručičky. Miladka výska a špliecha vodu po celej kúpelni. Tomáš si vzal dovolenku , aby mohol byť so svojou dcérkou čo najdlhšie.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár