V nemocnici je od samého rána veľký zhon. Čo sa stalo z dnešným dňom ? pýtali sa sestričky medzi sebou. Dávno nebolo toľko roboty ako je dnes už od rána. Ale bude to zjavne tým ,že vonku je sychravo a zima. O 10 hodine dorazila Zdenka do nemocnice. Jej Miladka už mala ísť konečne domov. Obzerá sa okolo seba , ale v nemocnici je strašný chaos všade počuť krik a plač. Pokyny lekárov a sestier sa miešajú do jedného veľmi silného hlasu a napodiv im to funguje. Všetko beží ako má. Zdenka nastúpi do výťahu. Odvezie sa na detské oddelenie .Zvoní , ale nikto jej neotvára. Až po hodnej chvíli sa dvere otvoria. Kto ste? ozve sa nepríjemný vysoký dievčenský hlas...
Prišla som si pre svoju dcérku Miladku ležala na detskej JIS . Pán doktor ju dnes ráno prepustil a jedna žena ju zobrala domov .Ako to , veď ja som jej matka. To neviem , ale bola to pani čo sa predstavila ako jej babka tak som jej Miladku dala. To bola moja mama, pomyslí si , ale nahlas to nepovie ,aby nebola hlúpa ,že ona sa s mamou nedohodla o vyzdvihnutí Miladky s nemocnice. Kedy odišli. Je tomu 5 minút. Išli dole do jedálne na raňajky .To by som ich mohla stihnúť .Zvrtne sa a uteká dole do jedálne .Vojde , poobzerá sa a v tom zbadá mamu ako malú kŕmi vo vysokej stoličke .Uff.
A vykročí smerom k nim. Miladke sa vyjasnia očká a s radosťou pozerá na mamu .Prisadneš si , spýta sa. Jasné a už aj kýva na čašníka. Prosím si jednu kávu a makové buchty Keď dojedia , zaplatia pomaly vstávajú a berú malú s vysokej stoličky .Konečne si ju mohla pritúliť v náručí bez toho aby jej v tom niekto bránil.
Počula som čo sa vám stalo? ozve sa po hodnej chvíli mama .Áno , ale to nie je to najhoršie. Sme absolútne bez peňazí .Teda okrem tisícky od svokry a a pár tisíciek od Tomáša sme úplne na holom. Nevešaj hlavu niečo s tým spravíme. Neviem čo by sme mali.
Nájdeš si prácu popri materskej a dostaneš sa s finančných problémov .Čo také by som mala robiť ?opýta sa nezaujato. Mám jednu známu , ktorá potrebuje , aby sa jej niekto postaral o ročného chlapčeka na tri hodiny denne a platí 2800 na mesiac svojej opatrovateľke , ktorá je ako na to prišla veľmi nezodpovedná a necháva malého bez dozoru až skončil s rozbitou bradou .Tak som jej navrhla teba. Však ja tú ženu nepoznám .Poznáš , zoznámila si sa s ňou dnes .To je tá čo ti otvorila dvere na deckom oddelení. Tá bola na mňa strašne zlá a nepríjemná a tej sa mám starať o dieťa : NIKDY.
Porozmýšľaj o tom aj keď sa ti to možno teraz nepáči , ale neskôr mi budeš ďakovať .A teraz poď predstavím ťa ako svoju dcéru a uvidíš ako sa jej správanie zmení ako šibnutím čarovného prútika. Zdenka nemala slov , a preto ticho išla za svojou mamou späť na detské oddelenie....

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár