Ako sa píše v jednej knihe - "Tie najdôležitejšie veci sa vždy odohrávajú na tých najmenej dôležitých miestach. Pri kopírke, nad kávovarom a na stole sekretárky."

Dnešná "najdôležitejšia" udalosť sa odohrala za kockovaným obrusom v školskej jedálni. Po 4 hodinách utrpenia na vyučovaní sme sa s mojimi kamošmi - Maximom a Luckou - stretli na obede. Ako zvyčajne, na tanier nám nedali veľa toho, čo by sa dalo nazvať jedlom a preto sme rýchlo odložili príbory a začali sme sa rozprávať.

O škole, o maturách, o všetkom okolo. O tom, že stres je teraz asi náš najvernejší priateľ a že akokoľvek sa snažíme, nechce ujsť. O tom, že naše ideály, ako dobre sme napísali písomnú časť maturít sa zrútili, keď sme uvideli správne odpovede. O tom, že ústne maturity sú tu už o necelé 2 mesiace a my stále nič nevieme. O tom, že naše predpoklady a očakávania, ako bezproblémovo sa dostaneme na výšku už nie sú reálne.

Na ceste z jedálne som sa oddelila, keďže som sa ponáhľala na autobus, ktorý mi samozrejme ušiel. A cestou som sa zamyslela, že o chvíľu ozaj nastane obrovská zmena v mojom živote.

Príde čas, kedy to všetko "vyvrcholí", kedy si odtrpím tých 80 minút pri zelenom maturitnom obruse a potom vyjdem zo školy ako niekto, kto už nebude stredoškolák a kto očakáva veľkú zmenu. Plánujem ísť do Bratislavy, či sa mi podarí dostať na UK, alebo nie. Chcem ísť za životom s priateľom, chcem aby nám to fungovalo a aby sme boli spolu šťastní. Chcem si urobiť vysokú a potom sa zamestnať. A potom niekedy, keď budem pripravená, priviesť na svet malého človiečika. Teraz sú to len také "ideálne ilúzie", ale snažím sa, aby sa raz stali realitou. Túžim po tom, a vlastne len to ma poháňa ísť dopredu.

A preto je to u mňa tak, že maturity sa veľmi bojím, ale sa na ňu aj veľmi teším. Dúfam, že bude úspešná. Dúfam, že odštartuje niečo nové. Zmenu, ktorá je nevyhnutne potrebná. A možno raz, po rokoch budem spätne čítať tento blog a v mysli si odškrtávať, čo sa mi z mojich plánov skutočne podarilo...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
elwinko  17. 3. 2008 21:00
Držím Ti palce...!..Ale pamätaj..maturita je plot..ktorý preskočíš alebo Ťa prehodia..
 fotka
m1k3  17. 3. 2008 21:01
Všeobecne platí ľudia z vidieka a menších miest sú ambicióznejší ako blaváci, ktorí majú všetko pod nosom a nič si nevážia To čo píšeš nie sú "ideálne ilúzie" (spojenie ako poďme na jahody), ale veľa báb pred Tebou aj s horšími predpokladmi všetky ambície naplnili. VŠ na ktorú sa hlásiš ukončená s titulom (Mgr alebo Ing), dobrá práca a ten frajer a s ním štastný život. Toto funguje v tisíoch prípadoch dievča
 fotka
janulka3112  18. 3. 2008 09:46
hm, pekné sny... tak ti prajem, aby si si odštartovala úspešnú kariéru tak, ako si si ju vysnila...po boku svojej lásky ...



...pekný blog
Napíš svoj komentár