a volala sa ambient.

je to už rok aj 28 dní, čo ju stalkujem. teraz viem, že sa jej nezbavím.

počujem ju dýchať.

toľkokrát som sa pohádal so svojim alteregom. len kvôli nej. ; srať na ňu, dimitrij. nič o nej nevieš. je fiktívna

polofiktívna

tak teda polofiktívna

polofiktívne postavy sú v knihách dmitro

v knihách, nie v živote

.

chce ma len nasrať. ambient existuje, samozrejme. vidím ju v devách z tmavých portrétov ktoré maľujem. vidím ju v tej, čo býva nado mnou a niekedy sa stretneme v deväťdesiattrojke. určite milovala všetko zelené.

_ _ _ _

ambient som našiel v knihe farmakológie pre farmaceutov, tzv. satanskej biblii. kniha spred pol storočia, požičaná zo školskej knižnice. sčernetá. písmo už vybledlo a smrdela za potuchlinou a chémiou, ale bolo z nej cítiť aj čosi iné.

zavetril som to hneď ako som ju otvoril a potom už vždy keď som v nej listoval. hlavne na strane 4. aj keď už nikdy nie tak intenzívne; tak, ako keď mi prvý raz rozdrapila nosné dierky.

spočiatku som ju nevedel prirovnať k ničomu.

niečo nové. ako trichlórmetán a mesto v zime, ale trochu medové a indigové a euforické s ešte niečím ďalším, čo som už nikdy neidentifikoval, aj keď som sa o to snažieval vždy pri rozhovoroch so zadným dvorom.

spomínam si, ako som prv nadával na toho, kto tú knihu držal predo mnou. lebo jej narobil somárskych úch a polial dačím pochybným, čo sfarbilo strany do dvoch tretín na modro. a počmáral. a vyčiarkol časti textu a pomenil vzorce. najradšej mal okraje, tie popísal celými staťami cholerického písma.

.Strychnín. Stuhlosť v žuvacích svaloch, ťažké prehĺtanie, závrat (vedľajšie účinky pri liečbe) ¼, ½ hod. Stupňovanie úzkosti - smrteľná úzkosť, triaška. Smrť nastáva udusením, príp. obrnou dýchacieho centra, pri plnom vedomí. Najmenšou smrteľnou dávkou strychnínu je 30mg. Zaručene smrteľná dávka je 200mg. Chcelo by to interview s úspešným samovrahom.

zadivený tou poznámkou som sa pololežmo uhniezdil na posteli, prevracajúc strany a prezerajúc ďalšie chaotické rukopisy. nie všetky sa týkali len chémie.

Polnoc bili. koniec nikdy nepríde, amen.

a kostrbaté meno na predsádke; ambient.

hneď som to ťukal do googlu.

netriafal som správne klávesy, prsty sa mi triasli od vzrušenia.

trvalo mi vyše hodiny, kým som v zmesi hudby našiel jediný výsledok s jej menom.

ambient.

_ _ _ _

bola to ona. na otvorenom laptope svietili v tme slová a cez dokorán otvorené okno sa dnu tlačili zvuky nočného mesta a komáre. s krvou pouličných chodcov na sosákoch.

ambient. dátum posledného prihlásenia spred vyše troch rokov, čo sa v tej chvíli rovnalo večnosti.

a mala fotku.

čiernobiely polaroid ako zo začiatku deväťdesiatych rokov. nezreteľný, všetko zakrývali čierne vlasy,

ale bol som si takmer istý, že ide o dievča z deväťdesiattrojky.

_ _ _ _

celú noc som strávil v dvetisícom šiestom. v archívoch starých rozhovorov. a bol tuším august, alebo aj september, ale teplo sa krájalo pri zemi a bol som sám so svojim wordovým súborom

_ _ _ _



viackrát som hľadal ambient na internete znova, ale jej profil sa medzitým stratil. zmizol a nedal sa viac nájsť, zadával som do googlu ambient a slová ktoré som našiel vo farmakológií a rôzne kombinácie všetkého, ale nenašiel som nič. záplava hudby a ani zmienka o existencii nejakej ambient.

keby som nebol mal tú fotku stiahnutú z netu, zrejme by som ju pokladal za utópiu. výplod fantázie sparnej noci a psychotropných látok. ale bola tam. uložená hlboko v útrobách starého laptopu, ukrytá v tajnom foldri.

do rána akoby sa zmenila;

prečo som mal pocit, že jej nebolo vidieť oči? teraz na mňa pozeralo jedno jpg oko, hlboké. aj keď rozmazané. a tvár, príliš jemná na to, aby bola skutočná.

(.nenávidím svoj život.v noci revem, cez deň spím. keby tu mačiek nebolo, už ani nežijem. ach, všetky tie dni a večná noc..

a niekde to boli len jednotlivé vety - ako takmer nečitateľné písmená na strane 115. poletíme?!

strana 115 celkovo skrývala veľa tajomstiev. vo fotke Jánosa Kabaya bola ceruzou pripísaná poznámka, zrejme v iný deň, lebo písmo malo trochu iný sklon: pred tým ako sa vydám za medveďa, mala by som zvážiť, že spí celý deň. unesiem to? lebo teraz sneží a je nízky tlak.. ach, prečo musím žiť s ľuďmi? smrť ľuďom.

asi by som už radšej mala ísť spať..)






 Blog
Komentuj
 fotka
athenodora  4. 3. 2019 19:29
Teším sa na ďalšiu
 fotka
dreyjir  4. 3. 2019 21:32
GIVE ME MORE PLZ
 fotka
antifunebracka  14. 4. 2019 22:49
Mohol vygoogliť jej fotku predsa
Napíš svoj komentár