V predchádzajúcich dieloch ste čítali ( )

Michal je 18. ročný, hnedo vlasý, zeleno oký chalan, jedináčik a sirota, ktorý býva v trojizbovom byte s kamarátom z detského domova Jakubom. Chodí do tretieho ročníka na nemeckom bilingválnom gymnáziu.

V prvý deň školy prechádzal s kamošmi na chodbe okolo skupinky prvákov a medzi nimi bola aj Lucia, tá najkrajšia osoba, akú kedy videl. Celé vyučovanie nemohol myslieť na nič iné, len na ňu. Po vyučovaní sa rozhodol, že pôjde za ňou a pozve ju von. Nebolo pre Miša ťažké obmotať si ju okolo prsta, stačilo, aby na ňu použil svoj šarm a úsmev a už ju mal. Naobedovali sa spolu a dohodli sa, že poobede pôjdu spolu von. A tak aj išli. Užívali si chvíľky strávené spolu. Mišo ešte nikdy predtým nebol taký zamilovaný ako bol teraz. No vtedy ešte netušil, čo prinesie zajtrajšok.

Na druhý deň išiel Luciu čakať na zastávku, kam ju minulý deň odprevadil. Lenže ona nechodila. Mišo celý nešťastný ide teda sám do školy. Večer v správach ukazovali haváriu autobusu, práve toho autobusu, v ktorom sedela Lucia. Hneď na ďalší deň išiel Mišo s Kubom za Luciou do nemocnice. Našiel Luciu, lenže spala. Tak si k nej sadol na posteľ a chytil ju za ruku, za tú zdravú. Vyzerala hrozne. Lucia mala zasadrovanú pravú ruku a nohu, obviazanú hlavu a modriny po tvári. Zbytok tela mala zakrytý paplónom, čiže nevedel, či má aj niake ďalšie zranenia. Neskôr prišla Luciina mama a tak sa pobrali preč.

Keď sa vyspal, napísal Lucii sms-ku, že ako sa má, čo robí a kedy ju môže navštíviť. Lucia mu však napísala niečo, čo nečakal: „Ahoj, uz sa mam lepsie. No neprajem si aby si ma viac chodil navštevovať do nemocnice. Papa“

Toto fakt nečakal. Zranilo ho to. Čo už, povedal si a išiel sa s Kubom opiť. Ráno sa zobudil vedľa Beáty, baby z triedy, ktorá prehrala stávku s jedným chalanom a tak sa teraz musí vyspať s každým chalanom z triedy. A keďže sa boli Mišo s Jakubom dobrovoľne opiť, nemala problém si vyškrtnúť zo zoznamu aj ich dvoch. Michal celý znechutený z toho čo sa stalo vyhodil Beátu z bytu a vybral sa s Kubom do školy, kde už, samozrejme, každý vedel, čo sa stalo.

Týždeň ubiehal veľmi pomaly a tak, keď prišiel piatok, sa rozhodli ísť na diskotéku. Lucia Mišovi vôbec neodpisovala, na smsky, hovory, na nič. Z nemocnice ju už prepustili do domácej opatery, ale aj naďalej vytrvalo ignorovala Miša. Až na koniec sa rozhodol, že na ňu zabudne, ale vedel že to bude ťažké. A tak, keď boli na diskotéke a jeho druhý dobrý kamarát (zhodou okolnosti tiež Michal) ho upozornil, že sa naňho už aspoň desať minút pozerá pekná hnedovláska, rozhodol sa oprášiť svoj šarm a úsmev. Tak sa zhlboka nadýchol, nahodil lišiacky úsmev, na ktorý balil baby a vybral sa za neznámou brunetkou. Zuza, ako neskôr zistil, nemala len hnedé vlasy, ale aj orechovo hnedé oči. Keď ju uvidel a pozrel sa jej do očí, vedel, že Zuzka je preňho tá pravá. Dlho spolu tancovali a rozprávali sa a keď už musela Zuza odísť, dohodli sa, že pôjdu na ďalší deň spolu von.

Bola to láska a cítili to obaja. Bolo to silnejšie, ako čakali, a krajšie, ako dúfali. Respektíve bolo, kým sa do školy nevrátila Lucia, ktorá mala pocit, že si ju Mišo obmotal okolo prsta a potom vymenil za inú. A Mišo to nechápal. Raz mu napíše smsku, že si už neželá aby za ňou chodil do nemocnice a potom mu už pre istotu neodpíše na žiadnu smsku a keď sa vráti do školy je naňho naštvaná.....

 Blog
Komentuj
 fotka
staticmind  24. 9. 2010 22:57
WRR! ..práve som dočitala všetky dieli ... .. a potrebujem dalšiu časť.. .. uplne nervy že nemožem dočitať ako to dopadne :/
 fotka
zeriavka  24. 9. 2010 23:05
je to super článok
 fotka
avatar15  26. 9. 2010 17:18
 fotka
belzeboss  27. 9. 2010 23:20
ach to som asi jediny chlap co to cita ..no nic ...

..ocenujem napad, ze si nam zrekapituloval doterajsie dianie..za ten cas uz som pozabudal..
Napíš svoj komentár