Tak presne takéto pomenovanie som si vyslúžila nedávno od jednej ženy na istom nemenovanom fóre.
Myslím si,že tá žena sa asi neskutočne nudí lebo je tehotná,celé dni sedí doma na zadku,nechodí do žiadnej práce ani školy,a tak má dosť času na to,aby riešila hlúposti typu prečo majú niektorí ľudia vyše 500 priateľov na Facebooku,hoci ich vôbec nepoznajú a keď ju už omrzelo riešenie Facebooku,začala riešiť nás vegetariánov.
Začala vyzvedať,ktorí z nás pijú aj mlieko a jedia mliečne výrobky.
No a tých,ktorí sa k pitiu mlieka a konzumácii týchto výrobkov priznali,okamžite označila ako pokrytcov,medzi inými aj mňa.
V tom momente ma to trocha urazilo,takto ma totiž ešte nikto nenazval a to som dostala už kadejaké pomenovania.
Ale potom som si z toho nejakú ťažkú hlavu nerobila.Skromne sa totiž za toho pokrytca nepovažujem.
Pýtala sa nás,či si nemyslíme,či nie je lepšie radšej zabiť zviera ako mu spôsobovať neustálu bolesť,ktorú úbohé kravičky zažívajú napríklad vtedy,keď sú nasadené na mašiny skoro nonstop,aby dali mlieko.
Áno,je mi ich ľúto.
Všetkých zvierat mi je neskutočne ľúto lebo kvôli ľuďom musia občas neskutočne trpieť.
Som vegetariánka už istý čas a stala som sa ňou z vlastnej vôle.Stala som sa ňou preto lebo sa mi mäso začalo hnusiť a prestalo mi chutiť.
Konkrétnejšie v mojich 13-tich rokoch som prestala jesť bravčové mäso,takže ho nejem už vyše 7 rokov,hydinu som jedla naposledy tuším na babkinej oslave narodenín pred viac ako dvoma rokmi,ale to len preto,aby som jej urobila radosť a aby nehorekovala,že nejem normálne a že raz z toho určite ochoriem.
Ryby nejem vyše pol roka a také veci ako stejky či divinu som nejedla takmer nikdy.
Ak by ste sa niektorí čudovali,tak nie,mäso mi absolútne nechýba a odkedy ho nejem,cítim sa oveľa zdravšie.
Odkedy ho nejem,vyzerám aj zdravšie.Spomínam si,ešte keď som ho jedla,sa ma lekárka pýtala,či nie som anemická,pretože som bola bledšia ako som teraz.
Ak to mám zhodnotiť tak celkovo,to,že som sa stala vegetariánkou,je vlastne jedna z najlepších vecí,akú som v mojom živote zatiaľ urobila(samozrejme,vrátane tej,že som sa dala prefarbit z blond na čokoládovú farbu).
Ale čo ma dosť hnevá a neviem si to vysvetliť,je to,že doteraz si pamätám chuť takmer všetkých mäsových výrobkov,hoci si to vyslovene pamätať NECHCEM.
Dôležité veci zabúdam a takéto bludy mám stále na pamäti.Nerozumiem tomu.
Ale aby som sa už dostala k tomu,prečo som vraj taký pokrytec...Teda,tá žena z toho fóra má asi pomýlené vnímanie lebo si myslí,že každý vegetarián musí byť automaticky aj vegán.Inak je to pokrytec.
Ako určite viete,medzi vegetariánmi a vegánmi je značný rozdiel.
Ja som len vegetariánka,nie vegánka.
A nemyslím si,že by som bola kvôli tomu pokrytec.
Mlieko aj mliečne výrobky mi chutia,bez nich by som asi umrela.Aj my vegetariáni musíme z niečoho predsa žiť,neviem si predstaviť,ako by moja strava vyzerala bez mlieka.
A videla som už vegána,ktorý neje ani mäso,a nevyzeral dobre.Bol takmer kosť a koža.A tak dopadnúť nechcem.
Okrem toho,už teraz počúvam z každej strany,že ako takto môžem existovať a že z čoho žijem,ale už som si na to zvykla.
Možno si niektorí myslíte,že časť z nás je fakt pokrytecká lebo niektorí si napriek tomu,že nejedia mäso,kupujú si kožené výrobky,kožuchy,kozmetiku testovanú na zvieratách a fajčia(áno,aj cigarety sú testované na zvieratách).
Ale ja k tým ľuďom nepatrím.Nemám ani si nekupujem kožené výrobky,všetky kabelky,ktoré mám,sú z ekokože.
Kožuch by som si neobliekla ani keby som ho dostala zadarmo.
Ale priznám sa,že časť kozmetiky,ktorú používam,je testovaná na zvieratách.
Žiaľ,dnes sa už testuje príliš veľa vecí na zvieratách,nielen kozmetika.Napríklad aj kontaktné šošovky,ktoré nosím.Predpísala a odporučila mi ich moja lekárka a ja ich potrebujem,pretože mám zlý zrak a ešte sa mi aj zhoršuje.Takže bez šošoviek sa naozaj nezaobídem.
A tá kozmetika...
Kupujem si ju,nemyslím,že by sa nejako zmenila situácia,ak by som si ju nekupovala.
To určite nie.Koľko petícií už bolo spísaných a koľko protestov už bolo proti tomuto testovaniu a situácia sa stále nezmenila.
Ak by som sa mala zamýšľať nad tým,čo všetko sa testuje na zvieratách, nariekať nad tým,to by som sa už rovno mohla odsťahovať na pustý ostrov a živiť sa tým,čo by som tam našla.
A to si akosi neviem predstaviť.
A posledný bod-nie,nefajčím.Už len preto,že mám iné zdravotné problémy,ktoré by fajčenie len skomplikovalo.
A samozrejme,je to návykové ako všetci isto viete a kedže ja si na zlé veci veľmi rýchlo zvykám,myslím si,že ak by som začala fajčiť,už by sa mi toho nepodarilo zbaviť.
Na záver by som chcela dodať,že vtedy,keď som tej žene napísala svoj názor,už na neho nereagovala.
Odporučila som jej,nech si pozrie nejaké videá,aby videla ako kruto sa zabíjajú zvieratá na bitúnku,elektrickým prúdom a podobne.
Mne to stačilo vidieť raz a odvtedy sa na to nemôžem pozerať.
Som celkom tolerantný človek,ale rozčúlilo ma,ako nás tá žena nazvala.
Odkázala som jej,že ani ona nemá právo nás súdiť.
Je to predsa každého osobná voľba,či mäso je alebo neje.To je môj názor.
Osobne mi vôbec neprekáža,ak pri mne niekto je mäso,síce,tá jeho vôňa mi nie je práve po vôli a dokonca ma už z nej niekoľkokrát naplo.
Ale nepáči sa mi,keď mi niekto ide dávať rozumy,že ja predsa mäso musím jesť,inak ochoriem.
Celkovo som takmer úplne zdravá a viem,ako sa mám stravovať.
Raz som sa dočkala nelichotivej nadávky na moju adresu len preto,že nejem mäso.A takéto dementné poznámky ma dokážu nahnevať.
Pre moju spolužiačku som vraj siedmym divom sveta,ako povedala,len preto,že nejem mäso.To ma skôr rozosmialo.

Tým všetkým som chcela povedať,že by bolo ideálne,keby sme k sebe boli tolerantní(ale to chcem asi nemožné) a všetci budeme šťastní.
Ale to je len moja utópia.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
athelasil  9. 3. 2009 14:42
super blog..super napisane, pises skvelym stylom, taky obkecavaci, velmi sa mi to paci...

ja maso jem, ale niezeby som ho mala rada,alebo potrebovala,ale kebyze nejem, tak by bolo zle doma, ale nejedavam ho casto, raz do tyzdna asi...
 fotka
ashlee  9. 3. 2009 14:51
@athelasil dakujem
 fotka
moniqas  9. 3. 2009 15:07
waaaaaaaaaaw genialne napisane hybaj na TS potrebujem daco prediskutovat
 fotka
pastelqa  9. 3. 2009 15:47
nechcem nic riesit, ale bola ta zenska tehotna? musia s nou mat teraz hold strpenia, chapes jej hormony... fakt je uzasne, ze si vegetarianka (ja nemozem byt, maso jedenkrat do tyzdna jem, asi by som to nevydrzala ho nejest tak dlho- a kedze mam vselijake vecicky, nesmiem ho vyhodit uplne z jedalnicka, ako mi lekarka povedala)
takze klaniam saaa...
a to, ze ludia ktory su vegetariani by nemali pit mlieko, je podla mna uplna somarina... aj keby sa neviem kto postavil prosti tomu aby nemucili kravicky, aj tak ho budu vyrabat pre tych co ho piju... s kozmetikou tak isto, proste su veci, ktore clovek neovplyvni...
a tiez sa mi zda, ze kravicky ktore davaju mliecko ako kravicky, ktore nemilosrdne zabijuja pre masko...
srrr... ale ta tehotna mamicka ma trochu nastvala... ked chces, tak to zmaz
 fotka
schizofrenik  9. 3. 2009 18:13
na vegeteriánov som v živote nemal blbé poznámky skvôr ich obdivujem, to že to niekto nevie pochopiť tak je to iba jeho hlúposť pokiaľ má človek pestrú stravu vie sa zaobísť aj bez mäsa
Napíš svoj komentár