Ako som sa na seba pred chvíľou pozrela do zrkadla, so smútkom som skonštatovala, že moja pleť už veru nie je taká, aká bývala.
Aká kedysi bola?
Krásna, porcelánová, bez nedokonalostí, tých hnusných vyrážok a vrások.Spomínam si na časy, keď som bez problémov mohla vyjsť vonku bez make-upu, aj som sa niekedy ráno nestihla nalíčiť.
Veď sa predsa nalíčim v škole, čo je na tom, nenamaľovaná som vyzerala aj mladšie.
Raz mi jedna kozmetička povedala, že moja pleť je "darom od boha", no vtedy by som ju najradšej bola opravila a povedala, že to je taká od hormónov.
Takou bola najmä vďaka nehorázne drahej antikoncepcii, avšak keď aj na mňa doľahli prvé následky finančnej krízy, rozhodla som sa ju po dlhej dobe vysadiť, veď čo.
To som ešte ale nevedela, že hormóny sú taká sviňa.
Taký týždeň bolo všetko v poriadku.No a potom asi tak po tých siedmych dňoch, keď som si umývala vlasy, som si našla na tvári niečo, čo my šokovalo.Áno, tie odporné vyrážky.Doslova som sa zľakla, začala panikáriť, a potom zúriť.
Čo teraz? !
Jednoducho som si zvykla na to, že mám krásne čistú pleť a nevedela som si predstaviť, že by to mohlo byť inak.Ale bolo a ja som v priebehu nasledujúcich týždňov zasa vyzerala ako v 13-stich rokoch.
Veľmi ťažko som to znášala a začala som na seba patlať všetky dostupné kozmetické prípravky, ktoré som doma našla, čo mi pleť ešte viac zhoršilo.
Tak som skúsila tú starostlivosť obmedziť na minimum.
Bolo to v čase, keď som brala veľmi silné antibiotiká.Bolo mi vtedy dosť zle, a tak som nemala náladu na seba čumieť do zrkadla.
Pleť som si vtedy umývala iba detským mydlom a predstavte si, pleť sa mi postupne začala zlepšovať.
Takže som ostala pri tomto spôsobe a okrem antibiotík, ktoré dnes beriem opäť lebo som chorá, používam len to detské mydlo, nejakú pleťovú vodu a mlieko na odlíčenie.Plus vzorku krému proti vráskam, ktorú som našla v Eve a musím uznať, že je fakt dobrý.

Takže som dospela k záveru, že s tou starostlivosťou o plať to naozaj preháňať netreba, stačí zdravá strava, dodržiavanie pitného režimu, dostatok spánku, pohyb a mne by sa teraz zišla aj nejaká detoxikácia lebo z tých antibiotík mi je už zle.

 Denník
Komentuj
 fotka
whatsername8  10. 4. 2009 09:07
no, ja s pleťou bojujem stale ale mne na rozdiel od teba antibiotika zaberaju
Napíš svoj komentár