Približne pred necelými piatimi hodinami som sa prebudila a musím povedať,že som za to na seba veľmi pyšná,že sa mi podarilo vstať tak skoro.To zasa bola noc...V mojom prípade je totiž zaspávanie a budenie sa kapitola sama o sebe lebo mám s tým neustále problémy,najmä v poslednom čase.
Avšak nikdy predtým som s tým problémy nemala,až teraz.Neviem,čím to je,asi mi už načisto šiblo.Proste si ľahnem a chcem zaspať,ale nejako to nejde.Trvá mi tak priemerne hodinu až dve,kým konečne zaspím.
Ale ak už zaspím,tak spím ako bábätko.Ale potom mám pre zmenu problém vstať.Natočím si dva budíky a niekedy nepočujem ani jeden.
Pokúšala som sa už íst spať s tým,že všetky moje problémy a myšlienky nechám pred dverami izby,a tak pôjdem spať.
Len to pre mňa akosi nemožné,stále totiž musím na niečo myslieť.Také sprostosti typu čo budem zajtra robiť,kam pôjdem,čo si oblečiem,aké bude počasie,mi nedajú pokoj.
Čumím do plafóna,do mojej už vyblednutej steny,ktorú by bolo treba vymaľovať nanovo,pozerám sa ako čudesne vyzerajú moje nerozčesané vlasy pohodené na vankúši,prehadzujem sa z boka na bok,zhužvem perinu tak,že ju potom ani neviem vyrovnať,raz mi je strašná zima,potom sa zasa roztápam.Ako posledné príde na rad počítanie ovečiek.To mi pomohlo zaspať tuším až raz.
Alebo premýšľam aj nad vážnymi vecami napríklad ako či sa mi podarí urobiť prijímačky.Ach jaj,na to radšej ani nemyslím lebo dnes v noci opäť nezaspím.
Čiže takto nejako vyzerá moje zaspávanie.
Už zo samého zúfalstva,keď nezaberalo ani počítanie ovečiek,som sa rozhodla,že pred spaním začnem piť mlieko s medom pre lepší spánok a sladké sny.
Kdesi som čítala,že vraj to pomáha,tak som si povedala,že to vyskúšam.A prvé dni to naozaj aj zaberalo.Spánok sa zlepšil,ale sny ostali rovnako debilné.
Moje nočné mory spred niekoľkých rokov,v ktorých sa ma neustále pokúšal niekto zabiť,časom vystriedali neustále sa opakujúce sny,v ktorých som bola tehotná alebo už rovno som mala deti.Iné sny si ani nepamätám,prípadne na nich rovno zabúdam.Kedysi som si ich zapisovala,ale s tým som už prestala.
Včera som ako zvyčajne vypila pred spaním mlieko s medom.
A asi pol hodinu potom,ako som ho dopila,mi začalo byť nejako podozrivo zle.Začal ma bolieť žalúdok,nejaké kŕče ma pochytili.No super,pomyslela som si.Ledva som sa dotackala do postele.
A keď som tak premýšľala,z čoho mi môže byť tak zle,spomenula som si ako mi mamka hovorila,že vraj som na med alergická.Výborne.Tak toho medu sa už ani nedotknem.
Je to včelí med kvetový v takej desivej fľaštičke medvedíka so žltým uzáverom.Aj tak mi nechutil.Neviem,čím to je,ale zdalo sa mi,že za mojich detských čias aj ten med chutil lepšie.
Keď som ho v tom mlieku pila,zdalo sa mi,že to chutilo nejako divne.Akokeby tam bola chuť cesnaku alebo ja neviem čoho.
V tom som si spomenula na Štedrý večer a moju babku,ktorá sa vtedy opakovane dodržiava svoj zvyk a aj napriek môjmu nesúhlasu mi na čelo kreslí krížik.Nejako si to neviem vysvetliť,prečo to robí,keď mi povedala,že je neveriaca.
Keď som rozlúštila záhadu,prečo mi bolo zle z toho medu,zaspávanie mi pre zmenu začala znemožňovať bolesť ďasna,ktorá ma trápila celý deň a čím ďalej,tým viac bola horšia.
Ale to som už vážne mala dosť.Nevedela som,prečo sa mi tá bolesť musí vracať práve teraz.Pred vyše mesiacom som bola na pomerne zložitom zákroku-vytrhávali mi zuby osmičky.
No,ešte aj teraz,keď píšem tento blog,ma ďasno stále bolí.Tuším radšej pôjdem k mojej zubárke,zabijem pol dňa v čakárni a ak mi povie,že treba vytrhnúť ešte aj horné osmičky,asi ma tam porazí.
Nie som si totiž istá,či by ten drastický zákrok zvládla ešte raz.Ak to je potrebné,mali mi tie osmičky vytrhnúť naraz všetky štyri.Ale v narkóze.
Síce by som po takom zákroku asi nedokázala normálne otvoriť ústa,ale aspoň by som konečne schudla,čo by sa mi teraz pred jarou fakt zišlo.

Myslím,že teraz sa asi pôjdem nejako vyčerpať.Kdesi som čítala,že aj fyzická aktivita napomáha lepšiemu spánku,tak uvidíme.

 Denník
Komentuj
 fotka
pyrrhos  9. 3. 2009 12:52
tak tak fyzicka aktivita ta unavi, ze zaspis ako babätko. Preto pred spanim si trochu zaposilujem, dam zopar serii brusakov, klikov, zoberem cinky do ruk a som hotovy do postele...

Ale moze to byt skor psychika, ja by som vyhladal nejakeho odbornika na spanok...
 fotka
avengerboy  4. 11. 2009 21:47
zda sa mi to ako tragédia
Napíš svoj komentár