Tento krát sa náš príbeh odohráva uprostred ukrutnej zimy na severnom Slovensku v dedinke Lisková. Boli sme skalopevne rozhodnutý že postavíme iglu. Už dlho sme si robili na papier návrhy ako by mala vyzerať a ako ju skonštrulujeme. Najvhodnejšie miesto na jej konštrukciu sa našlo nakoniec na konci dediny kde odhŕňače odhŕňali najviac snehu. Starý rodičia ma povzbudili slovami : ´´Ale hybaj voľade´´, ale ja som sa nevzdával. Takže čo je potrebné na konštrukciu iglu ? Na googli písali, že stačí len lopata. My sme však toho potrebovali o čosi viac.
1. lopatu
2. deku ( zoberte si radšej igelit, nám sa ho nepodarilo zohnať)
3. pílku ( síce sme ju veľmi nevyužili ale pre istotu si ju zoberte )

Postup je veľmi jednoduchý.
1. Hádžeme sa na kopu snehu. Dôvod je veľmi jednoduchý. Je to preto aby nám iglu neskôr neodfúklo.
2. Do tvrdej kopy snehu urobíme pomocou lopaty vchod a lopatou ďalej OPATRNE vydlabávame vnútro.
A iglu je na svete.

Nám sa to akosi skomplikovalo už pri prvom kroku. Hádzali sme sa tak usilovne že nám kopa snehu zmizla. Zrejme to bolo aj našimi váhovými kategóriami. Nevzdali sme sa však a pomocou lopaty sme vytvorili ďalšiu kopu snehu ktorá bola o niečo menšia ale nám to nevadilo. Druhý krok prebehol úplne hladko ibaže sa začalo stmievať a my sme museli ísť domov. Iglu sme prikryli dekou aby nám tam nikto nechodil.
Ráno naša iglu záhadne zmizla. Zmiznutie sme pripisovali agresívnemu vodiču odhŕňacieho vozidla. Nič sa nedalo robiť a museli sme začať znova. Na obed nám už iglu stála v plnej kráse. Pomocou pílky sme si vyrezali okienka a radovali sme sa z úspešne vykonanej práce.

 Skutočný príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár