Občas ma prepadne depka (nie v pravom pubertiackom slova zmysle) vyplývajúca z rôznych udalostí a faktov pochádzajúcich z mojej vzdialenejšej minulosti.
Nedávno sa mi to stalo opäť. Môj výraz stuhol a následne posmutnel pri pohľade do dôb dávno prežitých prostredníctvom starých fotografií. Dôvod bol prozaický. Hanba zatienila moje zmýšľanie pri pohľade na mládenca o zhruba sedem rokov mladšieho, nesúceho moje meno, priezvisko i zvyšok všetkého vrátane DNA. Skrátka na seba samého v zahanbujúcej podobe, akú som na seba brával vo svojej rannejšej mladosti.

Opísať sám seba bez toho aby som si nespôsobil ďalšiu červeň v tvári je neuveriteľne ťažké. Moje vychudnuté, pomerne bledé telo sa po ulici vždy nosilo akýmsi pohupujúcim sa štýlom ala struna. To samozrejme neviem z fotiek, ale výpovede svedkov sú v tomto smere viac ako usvedčujúce.
Prehliadnuc tú otrasnú postavu s odpruženým držaním tela spočinie zrak na hlave.
A veru kto by čakal, že tu si nebodaj vylepším reputáciu, bol by sklamaný. Veľmi sklamaný... miestami možno zhrozený. Okej, nepreháňajme. Veď chlapec s peknými krivými zubami objímanými zubným strojčekom zo železo-betónu, očami podfarbenými tmavými kruhmi nevyspatosti a vlasmi... kristove nohy (ako by kečo povedal), tie vlasy.
Podivne zakučeravené, miestami vynechávajúce, mastne vyzerajúce, vyzerali skôr ako nejaký recesistický výstrelok.

Inými a výstižnejšími slovami (bude stačiť i jedno), by sa takýto zjav dal nazvať jednoducho - lúúúúúzer. Nuž čo už. Pri všetkej hanbe ktorá vo mne je a zobudí sa vždy, keď niekto z mojich blízkych objaví nejaký z foto-dôkazov, musím svoju temnú minulosť akceptovať so sklonenou hlavou.
Svojím zjavom i obliekaním, ktoré už radšej opisovať nebudem (stačí ak si do googlu pictures napíšete - bezdomovec - a máte predstavu), som si zablokoval sebavedomie a tým aj prísun citov od opačného pohlavia.

A predsa nie tak celkom. I v dlhej ére nevedomého ubližovania svojmu egu sa našli také, čo sa im zrak na chvíľu zakalil a rozhodli sa hľadieť i do jadra škaredého káčatka. Za toto a za mnohé ďalšie im patrí nevýslovná vďaka, pretože v opačnom prípade, by som si možno časom aj začal ubližovať alebo čo...
Jedna z nich vydržala dodnes. Teda o jednej viem... ale niee, samozrejme, že len jedna z nich vydržala. Chce to veľa sily pestovať v sebe (niekedy i proti svojej vôli) niekoľko rokov cit k niekomu, kto ho trvale, chladne a občas možno i s potešením (ale nééé) odmieta. Z toľkých ale nééé, musí byť každému jasné, že dotyčná je registrovaná na tomto portáli.

Koreňom môjho problému je, že sa za seba proste hanbím. Celé moje schátralé ja, ktoré som musel posledné roky na novo budovať ma nenávidí za to akým som bol. Pravdou je, že som sa strašne zmenil a bolo to vďaka (kvôli) mnohým veciam v mojom živote.
I dnes možno na ulici stretnúť mnoho takých ako som bol ja vtedy. Čudný mladíci s nezávidenia hodným imidžom a podivným obliekaním. Dostáva sa im výsmechu, ktorý som ja naaaašťastie nezažíval. Možno sú aj šikanovaní. Predsa len doba je o čosi tvrdšia.
Chcem vás požiadať v mene lúzrov tohto sveta (i bývalých členov tohto klubu), neubližujte im a majte trpezlivosť. Každý raz nájde svoju cestu a znormalizuje svoj JA. Možno raz budú doktormi a od nich bude záležať život vášho dieťaťa a možno z nejakého vyrastie šibnutý vrah prostitútok a psíčkarov a bude od neho závisieť život váš... (resp. vášho psa)

p.s. - bozky a uznania posielame nicku Petka9

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
petka9  6. 1. 2009 02:17
no hej chce to veľa sily.. ale ja som silná

ale ten opis je trochu prehnaný, nemohlo to byť predsa také zlé keď som ťa nechala toľkokrát mi za tých päť rokov povedať ale neee

a ja som to už dávno vedela čo s teba vyrastie a že to bude super po každej stránke

...vážim si ťa ako človeka
 fotka
arugad  6. 1. 2009 02:19
zas to nepreháňajme, ňaky brad pitt nejsom ani teraz
 fotka
smichi  6. 1. 2009 02:22
Ja som bol tiez loser A preto ako ty mam nazor "v mene lúzrov tohto sveta (i bývalých členov tohto klubu), neubližujte im a majte trpezlivosť"

Dokonca aj s tymi poblaznenymi 15tkami treba mat trpezlivost. Ale vsetko ma svoje hranice
 fotka
petka9  6. 1. 2009 02:24
@1 *z teba vyrastie
 fotka
petka9  6. 1. 2009 02:27
@2 a brad pitt je nič oproti tebe
 fotka
sazarael  6. 1. 2009 07:19
Fakt dobry blog aj ja som bol loser sice len do 10 rokov ale predsa
 fotka
ratsanares  6. 1. 2009 09:26
ja som nim ostal
 fotka
hajzelodkosti  6. 1. 2009 10:49
nuz, ja som bol tiez vselijaky, ale luzer zrovna nie teda skor tak na polovicu. A daco podobne som prezival aj ja v svojom rannom období, ale dako som to cele ani nepocitoval. Dnes mam vsetko, zenu, priatelov, pracu, peniaze, zivot celkom uspokoivy i ked obcas ma prepadnu podobne depky ako teba. dobry blog
 fotka
xrumka  6. 1. 2009 11:00
osudova laska
10 
 fotka
pottwora  6. 1. 2009 12:37
pekny clanok, pripajm sa v mene byvalych clenov klubu luzrov sveta nemam sa komu podakovat, iba skor "podakovat". nikto nemal zlutovanie, ale o to sme odolnejsi ! my exluzri
11 
 fotka
biancadetolle  6. 1. 2009 13:06
Dozvedela som sa niečo, čo som nevedela.
12 
 fotka
keco  6. 1. 2009 14:12
Kristove nohy speedy ty to mas este dobre, vlastne vacsina z Vas ,,exloooserov" ja som bol pribrzdeny debil, ale uz mozem s usmevom povedat, ze som len dbil
13 
 fotka
pershing363  6. 1. 2009 15:23
Arugad, teraz si opisal mna. Aj ja z tohto byvam obcas smutny zato ake kde jake blbosti som urobil. A luzr som bol (mozno aj som) teda prvotreidny. Bod +
14 
 fotka
mardzi93  6. 1. 2009 15:40
Super článok
Napíš svoj komentár