Hľadá sa netvor a jeho verný pomocník...

Charlie Howards je na pohľad celkom priateľský, neškodný prototyp bežného obyvateľa našej krajiny. Susedia sa o ňom vyjadrili, že bol vždy zdvorilý, úctivý a nápomocný. Pekná maska zverského vraha a násilníka akým bol v skutočnosti. Kto by povedal, že muž, ktorý každú nedeľu seká trávnik pred svojim domom a pozýva susedov na ovocné koláče k sebe domov, v skutočnosti plánuje pomôcť ujsť z väzby jednému z najhroznejších vrahov detí akých kedy svet videl a navyše i vraždu vlastnej manželky.
Tento muž dopomohol pred krátkym časom k úteku Thomasa O´Neila počas za posledné roky verejne najsledovanejšieho procesu ľud verzus vrah detí. Následne tohto odporného zvrhlíka nevídaných rozmerov ukrýval u seba doma niekoľko dní v spoločnosti svojej ženy a malej dcérky(!). Práve jeho manželka Sheila sa napokon zrejme odhodlala všetko prezradiť a za svoju trúfalosť zaplatila životom. Howards zastrelil svoju ženu chladnokrvne odzadu do temena vlastnou služobnou zbraňou. Zrejme by bol opäť raz unikol spravodlivosti no tesne predtým ako sa mu spolu s O´Neilom zachcelo zdupkať premohol ho v chlapskom súboji holými päsťami mladý hrdina, čerstvý vyznamenaný absolvent policajnej akadémie Jason Aaron. Bohužiaľ kým v nerovnom súboji zápasil s ozbrojeným Howardsom, jeho kumpánovi O´Neilovi sa podarilo újsť a akoby to nestačilo, zmocnil sa i malej Emily, dcéry nebohej Sheily.
Polícia spokojná s lapením aspoň jedného páchateľa zrejme podcenila jeho stráž v nemocnici, kde sa liečil po boji s mladším súperom Jasonom. Hold bez zbrane zrejme nie je taký silák (pozn. redakcie). Predpokladá sa, že sa po svojho záchrancu vrátil samotný Thomas O´Neil a spoločne unikli za hranice mesta.
Dodnes polícia stále neúspešne pátra po tejto dvojici na úteku. Thomas O´Neil je veľmi nebezpečný ako jedinec, nie to ešte keď má na pomoc niekoho, kto dlhé roky pracoval na policajnom oddelení, tvrdí nám detektív John Roberts, ktorý má najnovšie na starosti celý tento prípad. Ako ďalej uvádza, s políciou úzko spolupracuje i Jason Aaron, ktorý sa nevie zmieriť so smrťou Sheily Howardsovej s ktorou boli dobrí priatelia.
Zostáva nám teda len veriť, že vietor zafúka správnym smerom a títo zločinci spravia nejakú chybu, ktorá dopomôže policajtom nasadiť im na ruky chladné okovy spravodlivosti. Akékoľvek informácie o...

Prudko som zatvoril noviny a šmaril ich do kúta. Prekrížil ruky na prsiach a zlostne zahľadel do steny. To čo píšu v novinách odkedy ich zase čítavam mi strašne berie chuť do bojovania. Celá verejnosť, všetci moji priatelia ma majú za nejaké odporné zviera, pretože prakticky neexistuje žiadna iná verzia celého príbehu. Respektíve skutočnú pravdu poznajú len ľudia, ktorí ju buď nemôžu alebo jednoducho nechcú povedať.
A v podstate aj tak nikoho nezaujíma pravda. Chcú príbeh a majú ho. Môžu všetci doma kameňovať moje fotky a hovoriť si že aspoň myšlienkami robia niečo pre vlasť a jej potomkov.
Koho by už zaujímalo, že s útekom O´Neila som mal spoločné akurát tak to, že som bol pritom. Nijaká spolupráca, nič. Proste si zo mňa spravil rukojemníka a sám si tak dopomohol na slobodu. Smola číslo dva spočívala v tom, že sa ten hajzeľ vrámci úteku ukryl u mňa doma a za rukojemníkov si vzal moju ženu Sheilu a dcérku Emily. Ďalší faktor nedokážem nazývať smolou pretože sa zaň cítim nenormálne zodpovedný. Moja hlúposť číslo jedna, požiadal som o pomoc mladého Jasona Aarona. Dúfal som, že mi dopomôže zajatať O´Neila a oslobodiť moju rodinu. Kto mal vedieť, že tento krpatý sviniar je poza môj chrbát milencom mojej ženy a zároveň synom samotného O´Neila. Z uvedeného si môžete domyslieť, že celá táto trojica, moju milovanú, ts, manželku nevynímajúc, bola vlastne spolčená proti mne. Vlastne to všetko do seba krásne zapadá. Následne nafingovali Sheilinu smrť, moje lapenie a O´Neil so Sheilou unikli. Emily vzali so sebou a Jason sa nechal vyhlásiť za hrdinu.
Toto všetko boli dosť zničujúce zistenia. Zvlášť potom ako sa mi po hľadaní mojej dcérky odkryla celá pravda o tomto príbehu. Moja žena vlastne zdedila po svojom nebohom otcovi akúsi sektu, ktorej jednou z mnohých čudných činností je unášanie detí a väznenie ich v podzemí hlavného sídla sekty. Unášajú ich prostredníctom Thomasa O´Neila, ktorému to vlastne obohacuje povesť vraha detí. Prečo to robia som netušil... nikto to netušil.
Faktom so súčasnosti ale je, že potom ako ma Sheila so svojou sektárskou sebrankou chytili a chceli odviesť na neznáme miesto zlikvidovať, prepadla nás skupinka pre mňa vtedy neznámych ľudí, oslobodili ma a zajali moju bývalú manželku. Rozhodol som sa vstúpiť k nim, keďže na tomto svete je lepšie sa pohybovať s niekym ako sám. A predovšetkým, kým žijem, vždy sa budem pokúšať vyslobodiť svoju dcérku Emily z ktorej chce mimochodom táto zvrátená sekta vychovať Sheilinu nástupkyňu.
Vrámci môjho vstupu do tejto miniorganizácie bojujúcej proti toľko skloňovanej sekte, mi bolo sľúbené, že sa pokúsime vymeniť Sheilu za moju dcéru. To samozrejme nie je také jednoduché ako to znie, pretože príležitosť stretnúť sa s predstaviteľmi jej väzniteľov je i príležitosťou na vyslobodenie zvyšných detí. To že v tom dome nejaké sú a že sú väznené v jeho podzemí bola informácia, ktorá znamenala môj prvý prínos do mojej novej partie.

Potriasol som hlavou a pokúsil sa sústrediť na iné myšlienky. Často som takto premýšľal nad všetkým čo sa stalo. Pohľadom som prešiel zo steny na malú stoličku na ktorej sedel vysoký muž s tmavými vlasmi a čiernymi očami, pripomínajúci tak trochu jastraba. Nevedel som jeho meno a on sa tváril, že nevie moje. Všetci sme mu hovorili len Jastrab. Bol veľmi charizmatický a jedným pohľadom vás dokázal odrovnať. Niet divu, že ostatní ho nominovali na vodcu organizácie.
Ďalším, respektíve ďalšou do partie vola Zvezda. Nebezpečne vyzerajúca blondýna s jasno belasými fanatickými očami a štíhlou pružnou postavou. Pôvodom Srbka bola tak ako ja prenasledovaná zákonom za údajné napomáhanie O´Neilovi pri jednom z jeho prvých útekov, ešte pred mnohými mesiacmi, keď so svojou kariérou vraha začínal. Aby som doplnil, Jastrab spolu so Zvezdou založil celú túto malú organizáciu pokúšajúcu sa o dosiahnutie reálnej spravodlivosti. Jastrab mal i osobné dôvody na to, prečo koná tak ako koná. Presne tie isté ako ja... O´Neil mu uniesol jeho jediného syna. Pôvodným motívom jeho konania mala byť teda pomsta, no teraz keď som mu oznámil, že všetky deti sú zrejme ešte nažive... skrátka Stopa, ďalší člen skupiny, mi povedal, že od zrodu spolku nikdy nevidel Jastraba tak horlivo vymýšľať plány na prepad sídla sekty, ako to robí teraz.
Stopa bol nízky, dosť svalnatý muž s kratučkými blond vlasmi. Takisto na úteku, no nie z dôvodov neobjektívnych. Stopa bol tak trochu násilník. Prichytil svoju ženu s iným a tak ich oboch zniesol zo sveta. Nemal teda problém ublížiť niekomu, no najviac na svete nezniesol ak sa ubližovalo deťom. Keď teda pri vlastnom úteku pred spravodlivosťou v jednom nákladnom vlaku stretol Jastraba so Zvezdou a vyrozprávali mu svoj príbeh pri konzerve s fazuľou, neváhal a pridal s k nim. Napokon, malo to nesporné výhody i preňho...
My o vlku a on... dvere v miestnosti sa rozleteli a stál v nich zadýchaný Stopa. Pozrel na Jastraba, ktorý k nemu tiež zdvihol zrak popri tom ako jednou rukou siahol po zbrani.
,,Ten detektív, John Roberts...," fučal a oprel sa dlaňami o kolená. ,,Neviem ako je to možné no práve rozbehol pátračku tu neďaleko a blížia sa sem... a majú psy!" dodal, keď videl ako naňho všetci šokovane hľadia. Stopa neznášal psy.
Chvíľu trvalo kým sa všetci spamätali a potom vstal Jastrab a zaklapol malú knižku do ktorej práve niečo zaznačoval.
Otočil sa ku mne a zvolal:,,Choď pre Sheilu. Vy dvaja zatiaľ všetko zbaľte. Padáme!"
Po toľkých týždňoch máme opäť raz za pätami políciu. Sám som zvedavý dokedy budeme mať šťastie unikať im... z diaľky sa ozval štekot psov... možno to už tak dlho nepotrvá...


to be continued...


Tak som sa rozhodol oživiť dávno mŕtvu sériu a navyše i pomenovať hlavného hrdinu. Situácia akou ukončujem tento diel nie je príliš na ,,možnosti" súca, no chcem zachovať trend a tak dávam prípadným navrátilcom k tomuto príbehu, alebo nebodaj novým čitateľom na výber z možných prezývok aké by mal hlavný hrdina Charlie Howards dostať. Je to na vás:

a) Čé (skrátene od Charlie)
b) Hogwards (od priezviska)
c) Emil (podľa dcéry)
d) Cop (policajt, od pôvodného zamestnania)
e) Anoun (unknown - neznámy, nepoznaný - neutrálna možnosť)
f) vlastné... keď máte lepšie, nech sa páči



Predchádzajúce série k dispozícii tu:

Rozhovory s diablom

Prechádzky s diablom

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
petka9  12. 3. 2009 14:52
fúta trošku veľa nových postáv na tak malom priestore... idem si to prečítať asi ešte raz..
no a že sa teším na pokračovanie, to je dúfam samozrejmosť.. som si istá že to bude veeeľmi zaujímavé..

.. a tá prezývka- ja by som to hrala skôr na nejaké výstižné slovenské slovo, podobne ako Jastrab, či stopa..
 fotka
arugad  12. 3. 2009 15:00
veď kľudne, len ma nijaké príznačné nenapadlo... tak keď máš tak daj peťulka
 fotka
matii  12. 3. 2009 15:15
jedina nevyhoda ze sa to na tom pozadi dost blbo cita. inak sa mi to pacilo, zaujimavo si otocil ten novinovy clanok

a k tej prezyvke...jedina moznost, ktora sa mi viac menej pozdava je ten Cop ale tiez sa priklanam k nejakej vystiznej slovenskej. nepovedal si ako vyzera ani jeho charakter nie je zatial moc jasny tak teraz neviem povedat aku
 fotka
biancadetolle  13. 3. 2009 00:27
Jupiii konečne
Len pokračuj mladý pán spisovateľ
Nemôže byť stopár?
 fotka
redmoon  13. 3. 2009 19:47
z tých možností pak Cop, no cítim, že sú aj výstižnejšie prezývky pre neho, len ma žiadna momentálne nenapadá..
 fotka
keco  14. 3. 2009 09:05
No konecne po dlhom case som sa k tomuto dostal Takze prezivka ma hned napadla prva z tych Cop, alebo Kečo inak som zvedavy ako to zvladnes s viacerymi postavami, bo to je tusim prvykrat takto...gl kamo (zatial som spokojny inak )
 fotka
xrumka  14. 3. 2009 19:19
tesim sa ze sa saga obnovuje a ja som za A..
 fotka
kosmiklove  17. 3. 2009 13:54
no neverim vlastnym ociam ze uz si zacal
 fotka
johnysheek  25. 3. 2009 15:59
uz ti nebudem pisat komenty.. len hviezdickovat lebo by som ta zaspamoval ale pises fajn.. tesim sa na knizku
Napíš svoj komentár