Dobre, skúšal som to napísať kľudne a s rozvahou. Systém ma nepustil. Zmazal celé moje dielo. Zúžim teda svoju problematiku do tohto druhého blogu, ktorý keď sa mi zase zmaže, hodím celý počítač von oknom.

Cez víkend som vyrazil do severných okrajov našej malebnej vlasti aby som sa pravdu povediac po dlhom týždni strávenom v sibírskych podmienkach hlavného mesta, povysmieval i ostatným obyvateľom krajiny z ich útrap a mozoľov spôsobených vytrvalým odhrabávaním snehu.
Na moje nepríjemne-príjemné prekvapenie, ale pribúdajúcimi kilometrami ubúdalo snehu a taktiež i zjavných problémov s ním. Sem tam dokonca spoza oblakov vykuklo o slniečko a vykrivilo moju zachmúrenú tvár do úsmevu.

Podvedome som sa teda začal tešiť do svojej metropolitnej domoviny, kde som taktiež očakával slnko, more, ženy... ale nie klamem. Chcel som len svoje drobča a slnko. Lebo od týchto dvoch vecí veľmi veľa závisí. Pričom od toho blbého slnka (áno začínam nadávať, zvyšok textu nebude iný...) závisí aj to čo robím so svojím drobčaťom.
Čím bližšie ale boli fyzicky svetlá môjho milovaného veľkomesta (hovoríme o pomyslených svetlách), tým sa pribúdajúcou tmou a snehovou vánicou, znižovala šanca, že ich naozaj bude vidno i z menšej vzdialenosti než je tá bezprostredná.

Ignorujúc 80ku na diaľnici i fakt, že som dostal pekný minišmyk na jednej z križovatiek, trochu hromžiac nad neodhrnutými vozovkami mesta, som sa predsa len trochu tešil aspoň z faktu, že sneží večer a teda do rána môže byť celé mesto zase v poriadku - lebo veď snáď cestári nie sú takí tupí aby za 12 hodín neodhrnuli niekoľko km ciest.

Aký bol ale ranný šok, keď som sa vytrepal na zastávku a mohol akurát tak mlčky sledovať haldy pribúdajúcej bielej pokrývky, zjavne absolútne nedotknutej od spomínaného včerajšieho večera.
Naozaj ako v rozvojovej krajine sa mohol cítiť dnes každý jeden Bratislavčan a prípadný dochádzajúci. Nikde žiadne odhŕňače, ba čo viac nikde nijaká stopa po ich prípadnej nočnej či rannej, či akejkoľvek jebnutej činnosti.

Kolesá prešmykovali, sneh pribúdal, pri krajoch sa tvorili doslova snehové mantinely, iba ľudia boli akýsi kľudný. Na jednej strane potešujúce, že národ už nieje tak impulívny pri podobných situáciach a posádka autobusu nejde križovať šoféra meškajúceho autobusu. No na strane druhej - to sme naozaj na tom už tak zle, že sme si na tieto NEslužby nášho magistrátu zvykli? Aby za celú dlhú noc nevedeli odhrabať sneh z ciest? Aby celá Bratislava prišla neskoro do práce, školy, kamkoľvek kam cestovala?

Ja so svojími 1:45 min strávenými na cestách som bol ešte jedným z tých rýchlejších (pri bežnom čase 45 min, je to viac než irónia). Čo ale tí chudáci, čo vstávali o šiestej, cestovali tri, tri a pol hodiny a výsledkom je že prvú prednášku aj tak nestihli a majú teda neúčasť? Poviem otvorene - jeblo by ma.
Inak som rád, že nechodím ráno autom, lebo trpezlivosť by som na to asi fakt nemal. Za jedno nájsť tú svoju bielu kopu pred domom a odhrabať ju a za druhé, trafiť s ňou po bielo bielej krajine do školy... no to nie.

Záverom ďakujem všetkým kompetentným za super hyper skvelý a inšpiratívny štart do nového týždňa. Keď som prednedávnom nadával na počasie, myslel som si, že to už horšie byť nemôže. To som ale ešte netušil, ako to môže dopadnúť keď zlyhá i ľudský faktor... doskakavenia.


P.s. - R.I.P. do Bánoviec, Polomky...

 Denník
Komentuj
 fotka
keco  23. 2. 2009 11:42
Som aj rad, ze som nesiel do roboty, bo bohvie ako by to vyzeralo, ked si spomeniem na vcerajsiu vecernu cestu domov, ked som isiel 40tkou (miestamy 50 kde bolo vidno cestu) az do dnv, pricom uz v meste nebolo vidiet cesty a nebolo rozoznat ani chodniky !!!
 fotka
petka9  23. 2. 2009 11:50
v hociakej dedine sú o deviatej večer (!) schopní odhrabať cesty v ďalších piatich dedinách a aj vedľajších cestách k lyžiarskym strediskám...
ja milujem svoje mesto a preto si myslím že by si zaslúžilo tento servis. ako píšeš, mali na to asi 12 hodín (!)...
má tá naša správa ciest vôbec nejaký krízový manažment? alebo je to len o tom kedy si cestári povedia že už je teda naozaj čas (ale už fakt) odhrabať to?
 fotka
xrumka  23. 2. 2009 13:17
tiez som akurat dnes nad tym rozmyslala.. a co je sranda ziaden odhrnac ciest som dnes nevidela ale zato robotnikov s lopatami na chodniky v reflexnych vestach ano..(2 ja na jeden chodnik) o osmej rano bola ale na chodnikoch len miziva cast odhrnuta a vyzeralo to ako by prave zacali.. co je ale sranda na stanici v senkviciach odhrabavalo nastupiste 6 pracovnikov v BA nastupiste ani jeden clovek.. akurat daky vyhybky odlopatovaval.. a co sa tyka statistiky padov - dnes som spadla pred skolou a boli ma koleno a zadok cize fajn.. a to nebyt jedneho uvedomeleho spolunavstevitela skoly tak mam po mobile..smrt zime!!!
 fotka
happinesska  23. 2. 2009 18:21
dnes mali asi vsetci blavaci rano radost..20 cm noveho snehu.. ja som rano o piatej pocula, ako niekto pri baraku odhrabava sneh - chudak, asi nemohol spat... ani nechem vediet, co bude zajtra, ked poobede prsalo, v noci bude mrznut..mame sa na co tesit
 fotka
pedall  23. 2. 2009 19:12
No musím uznať, že máš pravdu. Ozaj cesty vyzerali neodhrnuté a to som bol vonku len chvíľu. Ale ja sa z toho snehu teším, tak ako som dnes písal v blogu. Krása toho snehu, rozžiarené detské oči. Možno keď si prečítaš môj blog, sa na to pozrieš aj z druhej strany...
Napíš svoj komentár