Dnešný deň sa začal strašne pomaly a úmorne. Neviem ako som sa dostal z postele do kuchyne a už vôbec netuším ako som sa ocitol na zastávke. Keď som si však do uší pustil Coldplay, môj deň hneď nabral nový, hlbší zmysel. V pomurom prítmí autobusu obklopený desiatkami neznámych a dvomi známymi tvárami, kotúľal som sa opäť po víkende späť do školského procesu.
Jediné na čo sa ako tak do školy vždy v tomto nevľúdnom nečase teším, je vyhriata učebňa.
Aké bolo ale moje nemilé prekvapenie, keď po vstupe do budovy sa miesto roztápania začal sneh na mojich ramenách ešte viac zamrazovať. Nepodliehal som ale panike a presunul sa po schodoch do posluchárne na takú rannú dobu pomerne plnej ľudí. Kupodivu (grrr) boli všetci do jedného obalení do búnd a šálov.
Po chvíľke čudovania sa, mi bolo od našich východoslovenských spolužiakov vysvetlené, že ,,paštikári zase nekúria\\\" a všetci čakajú na verdikt z hora o tom, či budeme nútení zotrvať a mrznúť až do konca vyučovania (prednášky na našej škole sú totiž povinné).
Prvá zo štyroch prednášok začala plynúť podľa plánu o 8:30. Prednášajúci sa vyhovoril na nekompetentnosť a začal sa maratón dlhých minút, pričom každou ďalšou mrzli ďalšie a ďalšie centilitre krvi v našich obehoch. Koncom prednášky sa už triasla poľka ľudí v miestnosti, nehovoriac o tom, že dve tretiny boli rozhodnuté odísť domov hneď ako sa toto 90 minútové peklo skončí.
Skončilo a spolu s ním cez 15 minútovú pauzu prišla i správa z hora, že napriek nenormálne nízkej teplote, vyučovanie pokračuje podľa osnov až do poslednej plánovanej prednášky. Podľa predpokladov sa strhla menšia vzbura študentov. Mnohí odišli hneď, iní začali burcovať okolie, presadzujúc myšlienku, že jedine svorným spoločným odchodom všetkých, nám to môže prejsť.
Poznáte to. Skupinky, skupinkovanie, ľudia zmýšľajúci kolektívne a potom tlupy debilkov a sráčov. Obvykle sa zhromažďujú v predných radoch posluchární a tie okupujú počas celého semestra. Sú to jednotlivci bez kolektívneho zmýšľania a nájdu sa praktický v každej väčšej tlupe. Tak je to i u nás.
Celý geniálny plán samozrejme stroskotal práve na nich. Všetci sme vstali, všetci sme sa začali uberať na odchod... všetci okrem šiestich ľudí vpredu. ŠESŤ ĽUDÍ PROTI DEVÄŤDESIATIM!!! A predsa utrpeli úspech. Niektorí z nás totiž vynechali nasledujúce prednášky už minulý týždeň a ďalšie vynechanie si nemohli dovoliť. Medzi tých niektorých samozrejme nepatril nikto z tých šiestich, no ja, spolu z úzkym kruhom okolo seba bohužiaľ áno.
A tak teraz sedím tradične v knižnice so šálom omotaným tuho okolo krku a neviem sa dočkať kedy dopíšem tento blog, aby som si mohol zase nasadiť i rukavice.
Je mi zima a mám nervy. Navyše začínam byť i hladný. Naozaj hrozná kombinácia v mojom prípade. Neviem či tu naozaj vydržím až dokonca, no viem, že tie nervy mi vydržia ešte dlho potom.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
darklady666  16. 2. 2009 11:05
nie vzdy sa zadari ... vtipny pribeh.. ja nenavidim ranne vstavanie a trepanie sa MHD do skoly v takomto necase zabera jednine Nightwish vtedy xD
my mame v skole kosu tak ci tak cize arafatka a mikina je ista
nah sak pockaj zajtra bude lepsie kazdy den ma len 24 hodin :p
 fotka
sisska  16. 2. 2009 11:07
Ti siesti sa fakt nenechali presvedcit? ach..
drzim palce teda, v mrznuti..
 fotka
petronellka  16. 2. 2009 11:11
ja by som okamzite odisla
teplo domova je teplo domova
 fotka
petka9  16. 2. 2009 11:25
vidíme sa až keď sa zohreješ a hlavne naješ
 fotka
andulili  16. 2. 2009 11:28
teda nepríjemné :/ teraz som nenormálne rada že som doma ale tých 6 ľudí mi pripomína niečo, lebo u nás je to tiež tak vždy sú tam minimálne traja ľudia čo neodídu ani keby čo bolo pritom 26 ľudí odísť chce a bud odídu alebo neodídu kvôli tým trom ľudom lebo by bol prúser ale že 90 ľudí chce odísť a 6 nie :o

držím palce
 fotka
keco  16. 2. 2009 11:39
Ty vole 6ti vyjebany looseri, aj by som sa rozpisal dalej, ale mas jeden blog venovany zrovna looserom tak si kusnem do jazyka, gl kamo
 fotka
mardzi93  16. 2. 2009 13:04
V takej zime sa nedá učiť nie?
 fotka
pedall  16. 2. 2009 22:14
To akože tam hore sú ozaj jebnutí? Veď v hentých podmienkach sa nedá ani učiť a ani vzdelávať. To je zdraviu nebezpečné, fakt sú sprostí...
 fotka
xrumka  16. 2. 2009 23:14
grrrrrrrrrr... prva prednaska a uz vynechana z min.tyzdna? vsak tam mali povedat iba par teplych slov nie? a ako to skoncilo? aj tak ste odisli? ci si vydrzal?
10 
 fotka
pubertslatinocelny  17. 2. 2009 09:07
perfektne pismo a farba webky - neprecital som ani prd
Napíš svoj komentár