Stačí mi iba jeden pohľad, aby som pochopila, že sa o tom nechceš rozprávať. Chápem, že si nechceš zakríknuť nové šťastie, keď to naše nám uletelo už dávno. Po prvýkrát sa snažíme obaja veriť, že tentokrát to bude konečne s dávno vysnívaným koncom. Držím ti zo všetkých ľudí najviac palce. Vieš to, lebo to nepotrebujem zbytočne rozoberať. Ty vieš ako to je, ja viem ako všetko skomplikovať a radšej mlčím (...)

Milujem ako nepotrebuješ veci riešiť, milujem ako sa dokážeme dohovoriť jediným pohľadom, milujem ako ma dokážeš silno objať a milujem na tebe tvoje zlé nálady zo všetkých ľudí najviac. Obaja vieme, že sme jediní, ktorí si tolerujú všetko.

Na moment sa zastavíme, precítime ten moment akoby už nikdy nemal nastať. Zoberiem do ruky kosačku a začnem kosiť ako sme to zvykli robievať ešte ako malé deti. Milujem vôňu pokosenej trávy, nerada stínam púpavám hlavy, aj keď viem ako ich nemáš rada... Usmievam sa, keď mi rozprávaš o tom ako to bolo kedysi, keď tu bol s nami ešte on. Viem, že ti ho veľmi pripomínam. Nikdy by som si nemyslela, že získam tú schopnosť veci neriešiť a prijať všetko tak ako je. Viem koľkokrát si ma to učil ešte ako malé dievčatko, aby som vedela, že vždy je všetko ako má byť a ničomu neujdem. Je to tá najkrajšia vec, ktorú by ma nikto nenaučil tak perfektne ako Ty (...) Usmievam sa vďaka tomu, že mám pocit, že si na jeden deň znova ožil. Všetko to bol príliš živý sen. Necítim sa z toho taká smutná, lebo si so mnou kedykoľvek si zmyslím (...)

Večer ťa volám na jeden drink s tým, že som zas vyviedla hlúposť. Kedysi sme si zvykli byť blízke, ale dôvera sa nedá už nikdy vrátiť späť rovnako ako slová, ktoré som vyriekla nedávno a mrzia ma. Prosím ťa, aby sme sa nerozprávali o ničom vážnom, lebo ma neskutočne z toho bolí hlava. Jediné, čo chcem je, aby ma nikto nesúdil a pili sme koľko vládzeme. Buďme bláznami tejto noci... Ani nevieš ako si mi chýbala po celé tie roky...

Pri treťom pive si spomeniem na tvoje slová o tom, aby som sa nebičovala vlastnými myšlienkami. Usmievam sa. Som vďačná, že mám vo svojom živote skutočných priateľov a jedným z nich si práve Ty...

Je zvláštne vedieť ako sa nám niektorí ľudia dokážu vrátiť naspäť do života po rokoch bez toho, aby zmizlo jedinečné puto. Ty ma poznáš. Videla si zo mňa to najhoršie a to najlepšie. Obe vieme, že to platí aj naopak. Už sme si spolu odžili veľa za tie roky hoci sa vždy vieme vzdialiť a priblížiť.

Keď už pomaly prestávam vnímať okolitý svet, pri pohľade na oblohu, spomeniem si na teba. Zbožňujem ako mi povieš, že ma máš rád, aj keď poznáš najhoršiu časť zo mňa. Za to ti úprimne ďakujem.

Všetko je skrátka ako má byť.

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  8. 5. 2016 09:37
Napíš svoj komentár