(Povinný) predtermín skúšky u docenta Ď., to ani nemohlo dopadnúť inak, ako nejakou katastrofou. Docent Ď., v mojej hlave prezývaný chuj, prípadne kolosálny chuj, je ten, čo midterm hodnotil po prvú nesprávnu odpoveď a za dôležitejšie, ako logiku, považoval numerické výpočty, takže priemerná známka bola 34/100 (pre stredoškolákov: na vysokej škole sa bežne prejdenie berie cca od polovice vyššie, hocičo pod polovicu sa rovná vašej päťke), u ktorého hrozilo, že budem mať nulu, pretože som v prvom príklade nenapísala ku parametrickému vyjadreniu, odkiaľ je parameter, a ktorý ma nedávno presviedčal, že kolorimeter meria dobre, aj keď sa neskôr ukázalo, že nemeral, kedže sme na ňom nechali klapku. Minulý rok nám zas zadal projekt nesúvisiaci s učivom a ku ktorému sa ani nedalo nič nájsť na nete. Tri týždne po začiatku semestra sa dozvedel, že my sme predtým s OpenGL nikdy nerobili (hoci cviká už bežali) a minulý týždeň si myslel, že semester má o tri týždne viac, ako má. Na skúške mi vynadal, že som sa opovážila povedať, že voxel je 3D pixel, ale on kľudne na prednáške povie, že farba tieňa je, keď vezmeme "šedú farbu tej farby". Červená farba má nejaké ďalšie farby, z ktorej si môžem vybrať sivú? To som netušila! (nevadilo by mi to, ale nech ma nenapomína za voxel, ktorý je v podstate správne) A samozrejme nezabudnime na fakt, že v slidoch má zámerne chyby, aby nás zmiatol. A vždy, ale fakt že vždy sa usmieva, keď nám oznamuje, koľko ľudí pred rokom neprešlo alebo aké je niečo ťažké. To len tak na dlhší úvod.

Test sme mali robiť na počítačoch a mal sa automaticky vyhodnotiť. Samozrejme, že počas toho raz padol server a niekoľkí ľudia museli čakať, kým mohli refreshnúť prehliadač a znovu vyplniť svoje otázky. Čas im samozrejme bežal. (plus sa to ešte zaseklo, ak ste dlho držali nejakú položku pri úlohe typu drag and drop a museli ste to celé refreshnúť) Pôvodne to malo byť tak, že na každú otázku bude menej ako minúta. A to niektoré mali postih (akože mínus body), ak ich človek nechal prázdne (nevedeli sme, ktoré). Presný systém nám ale nebol známy, lebo nám na prednáške na to nevedel odpovedať a začal zmätkovať. Ale asi by nám jeho odpoveď aj tak nepomohla, pretože čokoľvek, čo povie, je také divné, že keď sa o tom rozprávame, zisťujeme, že sú tri skupiny ľudí a každá si to vyložila nejak inak. A aj tak je to jedno, lebo on to zmení. Ako teraz.

Na začiatku roku nám povedal, že predtermín je bez ústnej. Teraz zrazu len pre A a B. Tak to bolo ešte dnes ráno. Keď sme ale poobede test dopísali, mali zrazu ísť ešte na ústnu. Len oni, ostatní mali prísť zas nabudúce. Čiže predtermín vlastne vyzeral horšie, ako normálny termín, lebo na ústnu postúpil len ten, kto mal aspoň B, čiže cca 80/100. E začína od nejakých 60, však prečo nebyť náročný a nezdvihnúť latku. A povedal síce, že začiatok je o 16:30, ale začali sme o desať alebo pätnásť minút skorej.

Mala som C. Strašne som to chcela mať za sebou, ale bohužiaľ, nemám, idem v pondelok na skúšku. Ľudia, ktorí to vôbec nevedeli, ktorým som to celý deň vysvetľovala a ktorí aj tak nechápali základné súvislosti a tvárili sa ukrivdene, že aká ja som chytrá, mali lepšie známky, ako ja. (no dobre, konkrétne dvaja ľudia) Ako na midterme, kde som sa učila celé dva dni a mala som takú istú známku, ako ľudia, čo si to raz prečítali. Ak mi ešte niekto povie, aká som chytrá, ubijem ho stoličkou. Alebo, keď sa so mnou spolužiak zase bude chcieť staviť, že určite budem mať A.

Už som pokojná a môžem sa psychicky pripraviť na jednu písomku zajtra (hm, snáď sa to naučím ráno za dve hodiny) a tri v stredu. Potom ešte do piatku odovzdať druhú kapitolu diplomovky, ktorú samozrejme nemám (hoci stačí prvá verzia), v pondelok skúška a do utorka projekt. Juch.

Nie, nemalo to mať pre vás nijaký prínos, ale to ste mohli tušiť už z nadpisu. Pekný večer.

 Blog
Komentuj
 fotka
greenbunny  9. 5. 2011 23:10
tak teraz začína to obdobie pekelné =D...
 fotka
sarah_whiteflower  10. 5. 2011 14:30
Áno! Poznám! Dnes ma tiež nasrali všetci, ktorí mohli, ale aspoň ten zápočet som dostala. Držím ti palce, respektíve dúfam, že to dnes dobre dopadlo. Daj potom vedieť.
 fotka
ulrik  10. 5. 2011 14:39
Mrem , vysoké školy sú brutálne ppc, keď to berieš s nadhľadom a npc, keď to prežívaš. Hlava XXII je hovno oproti nášmu vysokému školstvu (teda, nepoznám ťa, nečítal som nič iné - aspoň si myslím, že sa jedná o Slovensko a nie Čechy). Držím päste, bojuj statočne
Napíš svoj komentár