Teraz niekedy má matfyz deň otvorených dverí a tak si hovorím, že aj ja prispejem svojou troškou do mlyna a napíšem prípadným záujemcom, čo ich čaká. No dobre, vymýšľam úvody, na konci uvidíte, prečo tento blog.

Bolo to v prvom ročníku. Došla som pred posluchárne A,B,C a videla som tam tie krivé schody. Krivé sú nielen tým, že nie sú úplne vodorovné a majú spád, aký by schody mať nemali, ale oni sú proste ešte aj (naschvál) šikmé (teraz nehovorím o spáde), čiže po nich nie je možné chodiť bez toho, aby sa na ne človek nepozeral, pretože by inak riskoval pád na hubu (ešte je tam aj dosť tma). To samozrejme nepatrí k rozpadu, to len na úvod ku krásam budovy, ktorá je stavaná pre najracionálnejšie mozgy.

V prvom ročníku v najväčšej posluchárni na fakulte úplne vážne postavili na zem kýblik, do ktorého kvapkala voda. Docent Kubáček, z ktorého som na vetvy, lebo ma dodnes zdraví a pretože je proste najlepší, nám vtedy hovorieval, že to len matfyz poskytuje svojim študentom dažďovú vodu zdarma.

Potom prišiel letný semester prvého ročníku a ja som vám napísala blog o tom, ako nám počas písomky zhaslo svetlo a jediné, čo pre nás mohli urobiť, bolo to, že dole otvorili dvere, aby dnu šlo aspoň nejaké svetlo. Vraj niekto fušoval do káblikov.

Potom si dlho nepamätám na nič a prišiel letný semester tretieho ročníku, kedy som sedela za počítačom, ktorý mal na sebe nalepený papierik s nápisom "Zapína sa reštartovacím tlačítkom (použite pero)." Samozrejme nebolo novinkou, že niektoré počítače nemajú Office. (tento týždeň som zase raz zapínala počítač perom)

Prišiel zimný semester štvrtého ročníku (no, však kam pôjdem po štúdiu matematiky, ktorú som išla študovať len preto, aby som raz bola grafik... ostávam a dúfam, že konečne budem študovať niečo lepšie...márne. Štúdium počítačovej grafiky je v skutočnosti štúdium geometrie a algebry do hĺbky, plus nejaké povrchné informácie z počítačovej grafiky. Koniec výlevu.) a začali padať balkóny. Tuším drbli minimálne tak tri-štyri krát, neviem presný údaj. Občas som spozorovala natiahnutú pásku a čatu upratujúcu chodník, ktorý si to odniesol.

Takisto sme mali predmet, na ktorom nám bolo oznámené, že v učebni je len 25 licencií Matlabu, takže kto bude chodiť neskoro, nebude mať na čom robiť. Ja viem, že po tých padajúcich balkónoch to už nemá tú údernosť, ale aspoň do počtu.

Tento týždeň začal nový semester a dnes (preto mi napadlo spísať to do blogu) sme mali vcelku srandu, keď vyučujúcemu zostala v ruke lišta tabule, tá, na ktorej sú kriedy a ktorou sa tabuľa posúva. Aj sme sa s ňou po hodine fotili. A dozvedeli sme sa od neho, že raz cez strop prerazilo čosi zhora, čo ten strop neudržal, neviem čo. Ale slona by do tých horných malých temných chodbičiek a nechutných soc kabinetov asi nedostali, takže by som to proste tipla na chybu stropu. Jáj a jeden deň netiekla voda (a to, čo tieklo potom, by nikto nepil).

Týmto by som uchádzačom o štúdium chcela v optimistickom duchu povedať jedno: ak sme aj napriek tomuto najlepšia fakulta na Slovensku, tak to už akí super musíme byť? (ale aj tak nechoďte na počítačovú grafiku)

 Blog
Komentuj
 fotka
cjubou  17. 2. 2011 22:16
tak tomu sa povie motivačný náborový článok par excellence - mohli by ti to uverejniť v informáciách pre uchádzačov na fakultnej stránke
 fotka
majusssska  17. 2. 2011 22:28
@1 uplne suhlasim, taketo cosi by mala mat na stranke kazda skola. keby sme mali nieco podobne aj my, mozno by som sa dozvedela trosku skor, ze nazov mojho odboru je vlastne tiez iba vysoko marketingovy tah na prilakanie studentov a nic take studovat vlastne nikdy nebudem
 fotka
cjubou  17. 2. 2011 22:31
btw kedy začnú padať balkóny na Prifuku je len otázka času - na väčšinu je zakázané chodiť - fakultu stavali väzni a keď ušetrili cement, dostali cigarety
 fotka
galinka  17. 2. 2011 22:44
Väčšinu času som sa pri čítaní dusila (pôvodne smiechom, ale nakoľko som stále nie zdravá, väčšinou ten smiech prešiel do solídneho záchvatu kašľa)



Najväčšiu zábavu som mala asi pri spomienke na počítače, ktoré sa zapínajú perom cez reštartovacie tlačidlo - priznávam sa, že keď som ten nápis videla prvýkrát, verila som, že to je len žart a nejaký študent pred nami si z nás chcel vystreliť, alebo bol naozaj taký neschopný, že ten počítač nevedel normálne zapnúť



Tmu v posluchárni som videla, aj keď nie počas písomky. Ale aj tak to bol zážitok.



A pamätám si aj prednášku z grafiky na tému "farby", odprezentovanú na projektore, ktorý nezobrazoval červenú



P.S.: Keď som bola naposledy na matfyze, v posluchárni A už nebol kýblik, ale veľká plytká kovová nádoba zaberajúca celý ten jeden veľký schod a v konečnom dôsledku spôsobujúca, že sa cez tie schody nedalo chodiť
 fotka
tikalok  17. 2. 2011 23:19
tak ja verím, že ešte stále sa nájdu ľudia, ktorým na týchto veciach pri výbere školy až tak veľmi nezáleží.

samozrejme, bez nich by to bolo lepšie. čo už, keď na také nezmyselné výstrelky ako veda a školstvo nie sú peniaze...
 fotka
tunidlo  18. 2. 2011 06:27
Ale nepísala si z toho už skoro všetko?
 fotka
sajuri007  18. 2. 2011 12:38
no ja by som sa skôr priklonila k reklame PrifUKu...pri zápise nám bolo povedané, že tá škola skôr ako stratí akreditáciu spadne
 fotka
antifunebracka  18. 2. 2011 16:55
ok, cize UCM FMK: miesto kosov ma kartonove krabice. miesto hajzlaku ma stare noviny. miesto profakov ma socky. ma 3 budovy: v starom kine; na okraji TT medzi skladmi a v jednom kridle zakladnej skoly na nejakom sidlisku priznacne nazvanom "Jama". ale zas aspon neni nudza o svandu. inak sa divim, ze pri tvojom besnom literarnom talente nie si radsej zurnalistka
 fotka
yeya  18. 2. 2011 22:44
ja som na aplikovanej informatike sedela pri takom počítači, na ktorom bolo napísane (priamo na pc)

pri hučaní ventilácie pár krát pobúchať na tomto mieste (miesto bolo označené krížikom)
10 
 fotka
shaolingirl  6. 3. 2011 18:02
Silne mi to pripomenulo reakciu mojej mamy, keď sa šla pozrieť ku mne na fakultu (PRIF UK)... "Tak tu študuješ? Ja som myslela, že toto tu idú zbúrať."
11 
 fotka
romanzkrajinyx  28. 9. 2011 20:15
@yeya



@anzu ja ta milujem
Napíš svoj komentár