Vitajte na jednodielnom večernom rýchlokurze "Ako byť hlbokomyseľným".

Motivácia: Dôvod, prečo chcieť byť hlbokým, je jednoduchý. S rastúcim dojmom studnice múdrosti porastie aj vaša obľúbenosť v kolektíve, ktorá nebude založená na povrchnosti typu "ten má dobré auto."

Profil absolventa: Absolvent kurzu bude mať teoretické aj praktické vedomosti a bude pripravený uplatniť sa na poli medziľudských vzťahov a bez problémov vyriešiť konkrétne spoločenské situácie a dostať sa do povedomia ľudí ako intelektuál.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Začnime teda tým, ako jednoducho rozdávať múdrosti. Možno si myslíte, že ich buď viete prirodzene splodiť, alebo ich musíte odniekiaľ pochytiť, inak ste stratení, ale nie je to pravda. Vety, ktoré prinútia všetkých okolo zavzdychať nad vašou múdrosťou a umeleckým cítením sa vymýšľajú dosť jednoducho:

Krok 1: Vezmite ultimatívne slovo, ktorého sa váš výrok bude týkať. Vhodné sú slová ako priateľstvo, život, smútok alebo láska.
Krok 2: Vyberte vec, s ktorou budete môcť vybrané slovo porovnať. Čím obyčajnejšie, tým lepšie, prirovnať veľkú vec k niečomu malému a každodennému len podporí vaše slová.
Krok 3: Nájdite niečo, týkajúce sa druhej veci, čo by ste mohli napasovať na prvú.

Láska je ako rožok: Je tu pre všetkých.
Priateľstvo je ako citronáda: Aj keď ju piješ každý deň, vždy je osviežujúca.
Život je ako ceruzka: Raz sa minie, ale môže za sebou zanechať veľké veci. (Týmto som teraz prekvapila aj sama seba)

Mimochodom, najlepšia veta je jednoznačne "Priateľstvo je ako keď sa počúraš: Všetci to vidia, ale len ty cítiš to teplo."

Ďalší spôsob, ako byť hlbokým, je veľa čítať, alebo minimálne predstierať, že veľa čítate. Niet nič jednoduchšie, ako vymyslieť si neexistujúceho autora a citovať z jeho neexistujúcej knihy, blogu, článku v časopise. V podstate tak či tak poviete, čo ste chceli, ale vyznie to lepšie, keď namiesto:

„Milujem majstrovstvá sveta v hokeji,“

poviete:

„Minule som čítal skvelý článok od Gutnera, v ktorom vyzdvihuje pozitívne vlastnosti hokejových majstrovstiev sveta, ako súdržnosť alebo profit z turizmu pre usporiadavajúcu krajinu.“ (predstavte si na tomto mieste niečo viac úderné, neviem si nič vymyslieť)

Samozrejme, už to bohužiaľ nemáte uložené. (Preto sú články z netu lepšie, ako knihy, čo keby prišli vaši poslucháči do knižnice a o spomínanom autorovi nikdy nikto nepočul? Určite je viac uveriteľné, že ho nenašiel Google, ako, že ho nenašla knihovníčka. A samozrejme sa oplatí používať obyčajné mená ako Smith alebo Adams a žiadne krstné mená. Nech žije paranoja.)

Nájdite si nejaké intelektuálne hobby, najlepšie fake hobby je asi fotenie, foťák máte (snáď) aspoň v mobile, stačí mať poruke jednu fotografiu šmuhy a príbeh o tom, čo mala znázorňovať. Existencia uprostred ničoty, večný chaos vesmíru, stresový a uponáhľaný život modernej doby a také tie veci, chápete. Alebo len „práve trochu experimentujete s farbami.“

Dúfame, že vám tento rýchlokurz spríjemnil večer a rozšíril vaše poznanie natoľko, že už sa nebojíte zaujať popredné miesto na najbližšej spoločenskej udalosti.

 Blog
Komentuj
 fotka
ardonaiel  19. 5. 2011 23:33
Už som chcel napísať, že dnes nič moc blogy - aspoň pre mňa - a pozrime sa, anzu napíše a hneď poteší

super, veľká poklona a vďaka
 fotka
cerstvydospelak  19. 5. 2011 23:54
výborný počítanie k pochodu židov vtipný a príjemný článok
 fotka
johnysheek  20. 5. 2011 08:24
myslim ze tymto blogom si prekonala vsetky moje ocakavania.. (ak som si kedy nejakym sposobom vobec nejake dovolil mat.. )



proste



Blogy od Anzu sú ako zlaté nugety. Málokto ich videl, ale každý ich túži mať/zo seba dolovať.
 fotka
anzu  20. 5. 2011 08:32
@johnysheek sranda, lebo práve o tomto blogu som pochybovala, či sa vôbec oplatí pridať... ale iné som chcela: Málokto ich videl? Podľa mňa som už bohužiaľ došla do toho štádia, že aj keby som napísala, ako som ráno bola na záchode, bolo by to určite v TOP
 fotka
johnysheek  20. 5. 2011 08:58
@anzu málokto je relatívne.. čo myslíš videlo viac ľudí.. kúsok zlata alebo tvoj blog



ale áno máš pravdu.. ono i keby napíšeš i o tom záchode napíšeš to tak, že nie je dôvod aby to nešlo do top..
 fotka
cjubou  20. 5. 2011 11:25
celé skvelé

a ceruzkový výrok by sa dal aj filozoficky rozšíriť
 fotka
zannie  20. 5. 2011 16:47
dobre ty
 fotka
wera55555  20. 5. 2011 19:44
no hentaké výroky porovnávacie som včera veeelmi ovládala, a so stúpajícim počtom pohárikov ich bolo viac a viac, ale nakoniec som im rozumela iba ja ale hento porovnávanie je vždy zaručené
 fotka
romanzkrajinyx  14. 8. 2011 21:17
Proste birdz bez Anzu je ako PC bez netu
Napíš svoj komentár