Nie, toto nie je jeden z tých vysoko optimistických, najskôr amerických, textov o tom, ako dokážete všetko, čo len chcete, keď tomu budete veriť a použijete pár osvedčených trikov. Za tieto slniečkoidné a mozgyvymývajúce texty by som tých ľudí bila ostrou hranou pravítka po prstoch. Za toto a za červený text v CSS. A priznávam, že tento blog sa týka len túžob... ako sa to volá? Keď chcete niečo vedieť - písať, kresliť, atď.

Ja viem, teraz ste nasratí na mňa za to, že vám nejdem predať univerzálne šťastie. Ale my sme akademický team, my už časom prídeme aj na to. A chápte, že blog by neznel tak dobre, keby sa volal "Ako zaručene dosiahnuť úspech v oblasti rozvoja osobného záujmu a talentu."

Tak, teraz, keď už vieme, o čo nám naozaj ide, poďme k veci. Pár pozorovaní o tom, ako to bežne funguje a ako to možno robíte aj vy: (a robím to aj ja, samozrejme)

1. Občas sa tak trošku danej veci aj venujete. Ale len tak povrchne, aby sa nepovedalo a aby ste sa vlastne nikam nedostali a neposunuli.
2. Keď na nete natrafíte na niekoho, kto to aj vie, meníte sa na toho chlapa z reklamy na diskito a rozplýýývate sa. Vzdycháte, aké je "to" super, ako by ste to tiež chceli vedieť, ale neviete, je to (aspoň zatiaľ) pre vás priťažké, nemáte na to čas....
3. Opäť si k tomu nesadnete a nezlepšujete sa. Možno si občas niečo vygooglite, ale vlastne ani len neovládate konkrétnu teóriu, ani prax nemáte.

A toto opakujete furt dokola.

Sedí to aj na vás? Tak potom mám pre vás riešenie! Prestaňte s tým a aj niečo robte. Ja viem, ja viem, tak jednoduché a tak strašne prevratné! Nemáte za čo.

Pár tipov na záver:
- ak nemáte dosť disciplíny a potrebujete dozor, nemusíte sa hneď hlásiť napríklad do hudobnej školy. Poproste niekoho, aby sa do toho dal s vami a mali ste spoločnú zábavu. Alebo aby vás raz týždenne došiel pozrieť s pripraveným pravítkom.
- Ak vám niekto povie, že ste dobrí, nejasajte a nezaspite na vavrínoch. Je dosť možné, že on je len väčší amatér, ako vy.


P.S.:
55 ľudí ohviezdičkovalo predchádzajúci blog. 55. Ja z toho nemôžem. Môj najlepšie hodnotený blog. Ako to? Aha, asi ste sa v tom našli

 Blog
Komentuj
 fotka
lintu29  11. 12. 2010 19:54
Čo máš proti červenému textu v CSS?
 fotka
kosmiklove  11. 12. 2010 20:16
P.S.: 57
 fotka
ikuto  11. 12. 2010 21:00
perfektný a motivačný "návod" na to ako dosiahnuť po čom túžime



aspoň vidno, že v jednoduchosti je krása... a ty si to tak pekne zhrnula do jednej vety "Prestaňte s tým a aj niečo robte."
 fotka
sarah_whiteflower  11. 12. 2010 21:10
Opísala si moje pokusy o to, naučiť sa hrať na gitaru!
 fotka
kokinka  11. 12. 2010 21:10
nad niektorými by ozaj mal stáť niekto s palicou alebo s tým pravítkom... lebo niekedy to inak proste nejde
 fotka
galinka  12. 12. 2010 21:07
Tak presne takto sa snažím naučiť poriadne fotiť, presne takto sa snažím dopísať nejakú poviedku, presne takto sa chcem naučiť po taliansky

Kto sa so mnou dá na niektorú z týchto činností a bude nado mnou stáť s tým pravítkom?
Napíš svoj komentár