Áno, aj Anzu sa pridala na stranu zla k tým, ktorí píšu blogy/zakladajú diskusie o niečom, čo... sa práve deje. Ale nebojte sa, nebude vás trápiť tým, čo pre ňu Vianoce znamenajú alebo neznamenajú a prečo sú super alebo nanič, len si dovolila zhrnúť pár súvisiacich záderov:

1. Kedysi mali Vianoce ducha, ale vytratil sa, to je tá komercia...
Hej, vôbec to nie je tým, že ako malý si sa tešil na darčeky, pozeral rozprávky a chodil sa sánkovať a teraz si už zo všetkého vyrástol, to je komercia.

2. Ako môžu Vianoce sláviť nekresťania?
Môj obľúbený, zaujímavé, že tento rok ešte nikto nezaložil o tom diskusiu a nebol zdrbaný všetkými, ktorí lepšie ovládajú históriu.

3. Pre mňa Vianoce nič neznamenajú, sú na nič, kľudne by nemuseli existovať...
Ale predsa len si sa potešil tomu, čo si chcel, hm? Vráť to spolu so všetkými darčekmi zo všetkých predošlých rokov a potom sa budeme baviť. A uvedom si, že Vianoce naozaj nie sú nič extra špeciál, nepristane tu nebeský posol lásky a nevyčarí ti dokonalý deň. (Mám takú teóriu, že títo ľudia sú predsa len pod vplyvom toho, že Vianoce majú byť čosi výnimočné a keďže to nevidia, utápajú sa vo svojom sklamaní z toho, aké sú to obyčajné dni.) To ale neznamená, že je to všetko nanič a trucovito sa nemôžeš tešiť ani len na dobrú večeru.

4. Všetci sú strašne pokryteckí. Zaujímavé, do kostola chodia práve teraz.
Aha, zabudla som, že na Birdzi je dosť ľudí, ktorí radi robia veci napriek systému a potom sa vytešujú zo svojej undergroundovosti, takže by kľudne chodili do kostola každú stredu (nie v nedeľu, preboha, tak chodia všetci!), ale nie na Vianoce, kedy je jedna z najväčších omší. A nie, nie preto, že tam bude veľa ľudí. A zabudla som, že Birdzáci musia za každých okolností sledovať, čo robí zvyšok populácie, nemôžu si proste robiť svoje a byť šťastní.

5. To Američania za všetko môžu, oni tie sviatky skomercionalizovali!
Pred chvíľou som si prečítala. Hej, to vôbec nie je kapitalistickým spôsobom života, ktorý sa v našich zemepisných polohách vedie, to Američania, národ, ktorý je akurát ďaleko na to, aby sme na nich všetko mohli hodiť. (Ani ja ich veľmi nemusím, ale neobviňujem ich zo všetkého, čo sa tu udeje a pri slove Vianoce sa nezačnem rozčuľovať, čo s nimi urobila Amerika, však to už je nejaký komplex.) Najprv zabili ducha Vianoc (toho, o ktorom sme si v prvom bode povedali, že neexistuje) a potom nám vymyli mozgy svojimi Vianočnými filmami! A nám neostáva nič iné, len sa dušovať, ako sereme na Ameriku a bojujeme proti nej.




Aby sme si to zhrnuli, priemerný Birdzák v čase Vianoc myslí predovšetkým na to, ako to ostatní robia celé zle. A potom sa divme, že sa netešíme.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Poznámka na záver: Aby ste si nemysleli, ja nie som žiadna obeť propagandy. Nemám rada komerciu a zbytočné stresy okolo. A určite existujú aj nejakí ľudia, ktorí chodia do kostola, lebo nechcú babke povedať, že sú vlastne neveriaci, tak si to tam na Vianoce odsedia. Ale aj tak sa viem tešiť z voľna, jedla, a tak ďalej.

A dovolím si sem vložiť vlastný pavýtvor, lebo ste si ho nikto nevšimli a pritom som ho robila pre vás!


 Blog
Komentuj
 fotka
tikalok  23. 12. 2010 23:04
2. ale však založil, len to bolo asi ešte niekedy v októbri
 fotka
tatianka  24. 12. 2010 17:01
excelentné!
 fotka
marttina  24. 12. 2010 17:15
naj blog! suhlasim.
 fotka
antifunebracka  25. 12. 2010 01:59
hmm, cim dalej, tym viac sa mi pacis. asi ta zacnem stalkovat☺

no komerciou podla mna zijeme vsetci, co sme tu. nuff said
Napíš svoj komentár